[]

iş görüşmesine çağrılırken maaş kaç para diye sormak ayılık mı ?

telefonda arayan kişiye ortalam ücret nedir diye sormak mallık mı ?




 
sorulması kaba ve gereksiz kaçabilir bazı durumlarda.eğer çok da bir özelliğiniz yoksa ve arayan taraf büyük bir firma ise sizi arayan kişi tersleyip görüşmenin iptal olma şansı bile olabilir belki.

ama bazı durumlarda da sormak lazım.mesela gıda mühendisi olan bir arkadaşım bir kaç ay önce istanbul kartal'dan kocaeli dilovası'na iş görüşmesine gidip 1200 lira maaşı duyup geri geliyor.çok absürt bir durum bence.mesafe çok uzaksa ve çok da ayılıp bayılmadığınız bir iş ise sorun gitsin.
  • mesa  (03.07.14 02:11:28) 
en dogal hakkın


  • all girls dream  (03.07.14 02:57:50) 
ortalama ücret deme de, bu pozisyon için düşündüğünüz ücret nedir? de. sonuçta bu görüşme karşılıklı olacak ve sen ne kadar maaş alacağını bilmediğin bir işi kabul etmeyeceğine göre sormalısın.


  • himmet dayi  (03.07.14 04:48:44) 
danışmanlık, head hunter firması arıyor, hemen soruyorum. fazla uzatmaya gerek yok. gidip de görüşmede ücreti beğenmediğinde boşa zamanı gitmiş olur iki tarafın da.


  • [silinmiş]  (03.07.14 07:00:01) 
ben cvimde veya başvurumda ücret beklentimi mutlaka belirtiyorum.

telefonda arayan kişiye de ücret beklentimi görüyorsunuz, bütçeniz bunun altındaysa iki taraf içinde zaman kaybı olmasını engellemek isterim diyorum.
  • benaslinda  (03.07.14 09:13:42) 
maaş skalası diye sor. daha teknik oluyor öyle :D


  • joe dalton  (03.07.14 09:47:09) 
hiç bir niteliği olmayan adaylar soruyorlar bazen bana. resmen öküzlük kimse kusura bakmasın. bir işte eğer iyiysen zaten vardır kafanda bi ücret, ona göre duruşun vardır. senin tek deneyimin 2 hafta garsonluk olsun, kurumsal bi yerden arandığında sor kaç para veriyosunuz diye. net öküzlük.


  • exist is pretty  (03.07.14 09:53:35) 
neden öyle dediğinizi merak ediyorum.
sonuçta iş görüşmesine gidebilmek, hele bir çalışan için oldukça sıkıntılı bir süreç.
mevcut maaşımdan daha az önerecek bir yer için 2 kere görüşmeye gitmek zorunda kaldığımdan, açıkça maaş skalasını soruyorum ben.

niteliği olmayan adaysa madem,neden iş görüşmesi için arıyorsunuz onu ? demek ki diğer adaylardan farklı bir özelliği varki arıyorsunuz.

100 tane adayı çağırıp sonra patronun akrabasını işe alan firmalara inat sorun hocam maaş skalasını çekinmeyin.
  • joe dalton  (03.07.14 11:45:07) 
exist is pretty, bi gün karşıma çıkarsın umarım. kırıntı beyinli ikcı seni.

xu, sorunu cevabı şu, sor, her boku. yemek fişi, sigortanın kaçtan yattığı, yurt dışına gidersen çalışma vizesiyle mi başka bir şeyle mi yollayacakları, deneme süresi ise sigortada yavşaklık yapıp geciktirme şansları olmadığını bildir. sikerün. hayatımızı yollarına harcıyoruz. kabalık yok gereksizlik yok.
  • namus ninjası  (03.07.14 12:13:15) 
@namus ninjası +1
@exist is pretty +1

niteliksiz dediğin grup zaten cv nedir bilmiyor. sigortası, maaşı efendime söyleyeyim başka ne getirisi varsa en baştan konuşulacak şeyler ki zaten uzun vadeli iş arayan adam bunları düşünerek başvuru yapıyor... ik çalışanlarının başvuru sahibi sormadan ilk başta bunları söylemesi gerek..

ben 45 dakika görüşme yapıp olumlu yaklaşıp sosyal güvence ve maaş yönünden adamı keriz yerine koyan ne işveren götler tanıyorum...

edit: bu arada belki işine yarar iskolig.com ..
edit 2: telefonda görüşme olayı gözümden kaçmış..
  • synche  (03.07.14 12:24:47 ~ 13:57:24) 
niteliksiz grup zaten hayatı daha net ve açık yaşıyor. kafası rahat olmayan bir çaycı 100 lira az alır gider saniyesinde değiştirir işini. mülakat olsa ilk soracağı da sigortası ve maaşıdır. bizim gibi (bilhassa benim gibi) ödlek beyaz yakalılar da iş görüşmelerinde soğuk terler dökeriz. niye? çünkü alternatifimiz var. ortalık diplomalı kaynıyor. ama güvenilir temiz yemekçi, efendi çaycı bulmak zor. bunu gayet ciddi söylüyorum.


  • namus ninjası  (03.07.14 12:36:51) 
@namus ninjası

başınıza her ne geldiyse üzüntülerimi belirtmek isterim ki bunun sonucu bu derece çirkin bi insan olmuşsunuz.

bir eleman aradığımızda öncelikle zaten telefonla arayıp işin detaylarını anlatıp yapıp yapamayacağını, ne düşündüğü soruyorum. iş ilanlarına o kadar saçma başvurular geliyor ki bazı arkadaşlar eğlenmek için açıp okuyorlar. insan kendini bilmeli her şeyden önce. işin detaylarını ve ücret skalasını, şirketin ücret politikasını anlattıktan sonra maaş ne kadar verceksiniz? ama net bir rakam söyleyin ne kadar verirsiniz? bi söylesenize ne kadar? diye direten insanları aradığım pişman oluyorum. dediğim gibi eğer o işte uzmansan zaten gelip dersin ki ben bu para karşılığında sizinle çalışırım. izmirde yaşıyoruz biz bir yerden bir yere gidişiniz max 1 saat. ben normal bulmuyorum sen bulursun bi başkası da bulur ya da bulmaz bu çok normal. karşıma çıkmak isterseniz de beklerim bakalım napıcakmışsınız.
  • exist is pretty  (03.07.14 13:18:04) 
exist is pretty +1

telefonda maaş sormak hiç doğru değil. zaten işin ortalama ücret bandı bellidir, eğer ekstra bir durum varsa zaten telefonda soruyoruz, beklentiniz nedir diye. soruyoruz ki görüşmeyle bizde vakit kaybetmeyelim.
  • Absinthe75c  (03.07.14 13:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.