[]

Hangisini Seçerdiniz?

Selamlar.

Atıyorum önünüzde iki seçenek var.

1. İstanbul'da kalacaksınız ve aylık 15-20 bin tl civarı bir kazancınız olacak. İş garantisi yüksek, yani muhtemelen emekliliğe kadar bu standartta devam edecek.

2. Avrupa'da bir şehirde 3 bin euro kadar aylık kazançla yaşayacaksınız. Bu işte yükselme vs. şansınız olduğu gibi başarısız olma, işsiz kalma gibi riskleriniz de mevcut.

Hangisi, neden?

 
istanbulu seçerim, avrupayı sevmedim ben aga soğuk memleket, ne kadar eleştirirsen eleştir toprağı gibi olmuyor hiçbir yer.


  • trajikomix  (02.07.14 21:28:51) 
1.yi seçer oradan gelen parayla da dünyada gezmedik yer bırakmazdım


  • joy stick  (02.07.14 21:30:11) 
3 bin euro fena değil. sevdiğim bir işi yapıyorsam yükselme alçalma sorun değil. zaten mutlu olurum.

türkiyedeki ise 15 bin lik bi işse ciddi stres vardır. rekabet vardır. garantisi yüksek görünmüyor. ve metropol şehirlerden birindedir. sürekli kalabalık içinde şirket arabasıyla hergün 2-3 saat ev-iş arası trafikte geçirip haftasonları sırf yorgunluğumu gidermek için evde kapalı kalıp yatarak geçirecekmişim gibi.


avrupa diyorum.
  • sttc  (02.07.14 21:31:58 ~ 21:32:31) 
1


  • sen git ben geliyorum  (02.07.14 21:33:26) 
bu biraz şeye benzedi iki buton var birinde bir milyon dolar ama %50 ihtimalle diğerinde 500.000 dolar ama garanti senin.

kesinlikle 1'i seçerim. 15-20 bin gelir istanbulda rahat yaşamak için ideal
  • metehan01  (02.07.14 21:36:08) 
avrupada nerede çalışacağınız önemli, bi de tabi çalışma saatleri..

istanbulda haftada 6 gün, günde 9-10 saat çalışırken, avrupada günde 7-8 saatten haftada 5 gün çalışacaksam avrupa tabi..
ayrıca, senelik izin de önemli.

ikisini de eşit şartlarda kabul edersek; istanbul olurdu tercihim.
  • albertini  (02.07.14 21:38:22) 
tartismasiz avrupa.

yasam kaliten daha yuksek olur, rahat edersin, dil ogrenir kendini gelistirirsin. mis gibi yasarsin. emeklilige kadar hic yukselmemek psikolojik olarak zor birsey. kulturel anlamda cok daha fazla firsat var avrupa'da. ayrica diger butun avrupa ulkelerine vizesiz gecersin (oturma izninle), trenle cok guzel tatillere gidersin. pahaliya da gelmez cok. trafik olmaz, toplu tasimada laf yemezsin, insani daha duzgundur. aklima bunlar geliyor avantaj olarak.

ama ben zaten turkiye disinda yasadim, zorluk cekmedim. seviyorum farkli sehirlerde yasamayi. bu yuzden hic dusunmeden giderdim. herkesin karakteri buna uygun degil. dogup buyudugun ulkeden, dilden uzakta yasayamiycagini dusunuyorsan bosuna o tasinma stresine sokma kendini.
  • gerard  (02.07.14 21:39:12) 
2. kesinlikle 2.
en büyük sebebim ülkenin gidişatını sevmemem. hem de kendini sınırlarımı aşarak farklı bir yaşam tarzına sahip olma şansım olduğu için. üstelik Avrupa'nın birçok yerinde çalışma şartları Türkiye'dekinden çok daha iyi. İstanbul'un gürültüsü, kabalığı, trafiği uzun vadede çekilecek gibi değil. Hayatımı plaza çalışanı gibi geçirmek istemiyorum.

  • dessy  (02.07.14 21:40:27) 
Kesinlikle 1.

İstanbul paran varsa harika bir yer. 20bin gelirle istanbul sana cennet olur.
  • umarsizca umarim  (02.07.14 21:44:19) 
1. seçenekteki rakamın dolarıyla ABD'de yaşadım yıllarca ama bayıp döndüm İstanbul'a. Ha şimdi 2. seçenekteki rakamla yaşıyorum ama yine bunları bilip aynı yol ayrımında olsam yine dönerim İstanbul'a.


  • evliyacelebi  (02.07.14 21:47:19) 
kağıt üzerinde bakıldığında 2. seçenek daha iyi gibi duruyor ancak yurtdışında yaşamak ve çalışmak herkese göre değildir. bir çok kişi türkiye'den kurtulup yurtdışına kapak atma peşinde ama bazı durumlarda bu ters tepebiliyor. orada yalnızlık çekebiliyorsunuz, daha kötü hissedebiliyorsunuz. aile ve akrabaları özlediğinizde ha deyince gelemiyorsunuz. bir çok ülkede 2. sınıf vatandaş olarak görülebiliyorsunuz. bunları da değerlendirmeniz lazım (söz konusu ülkeye göre) ancak işlerinizi rayına oturtursanız bir daha türkiyeye uğrama ihitmaliniz bile olmaz :)

ben şu iki seçenek arasından 1.yi seçerdim çünkü miktar yüksek ve risk almaya değmez. atıyorum yurtdışında 3bin euro istanbulda 10bin tl olsaydı o zaman yurtdışı derdim.
  • mr.goodcat  (02.07.14 22:13:49) 
3000 euro para mi ulan it oglu it!

:)))

20 kagidi tasarruflu harcarsan 20 seneye bir suru yatirimin olur kendi isini bile kurarsin. 3000 euroile paris amsterdam vs de ortalama, londrada da ortalamanin biraz alti bi hayat yasarsin. Hem yabanci memleket. Hic yoktan iyidir evet ama 20k varken degmez. Turkiyede parasi olana da cok elit kulturlu guzel ortamlar var, jipinden inmez alt sinifa gozunu kapar keyfine bakarsin.
  • i ve been mistreated  (02.07.14 22:23:24) 
kesinlikle 2.

torpilin olmadigi, her seyin duzgun ilerledigi bir ortamda ve her aksam rte ve tayfasini, oruc tutmayanlara saldiran tipleri gormedigim bir yerde cok daha mutlu ve basarili olurum diye dusunuyorum. bu performansima da yansir, alir yururum ben.
  • pescador  (02.07.14 22:34:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.