[]

Version Control Software Tavsiyesi

Bir dolu program var, github, cvs, svn, mercurial.
hangisini kullanmak lazım:
*tek kişilik ev kullanımı. amacım yedekleme ve change history.
*herşeyiyle local olacak
* elbette ücretsiz olacak.
* windows da çalışacak.

 
yerelde olacaksa git kullanabilirsin zaten illaki github'a falan push etmene gerek yok.

yok uzak makinede de bir yedeğim olsun, ama kimse göremesin diyorsan bitbucket'dan bir hesap açıp özel depo oluşturabilirsin.
  • selam  (02.07.14 20:46:38) 
git, private repository e paralı diyor?
uzak server istemiyorum. herşey lokal olmalı.

  • titiraprap  (02.07.14 20:50:50) 
git ile github aynı şeyler değildir, github git repositorylerinin online saklanabilmesini, organize edilebilmesini vs sağlayan bir platformdur, git'in kendisinden bağımsızdır. dolayısıyla git kurup local'inde takılmanın önünde engel yok git beleştir.

sorunun daha spesifik cevabı, cvs'ten uzak dur, diğer üçü senin tercihine bakar. svn de git de kullandım, ikisiyle de aşinalık kazanabilirsin, ikisi de senin faydana olur.
  • inscrutable  (02.07.14 20:54:58 ~ 20:55:52) 
git, tek kullanıcı için optimal değil denmiş.


  • titiraprap  (02.07.14 21:24:37) 
Neden optimal olmasın ya, öğrendikten sonra çok efektif bir source control sistemi. Uzakta dursun istemiyorsunuz ama yedekli çalışmak iyidir, bitbucket'ta hesap önerisine katılıyorum.


  • montreal  (02.07.14 21:32:34) 
titiraprap, açıkcası ben o tarz bir düşünceden haberdar değilim, nerede denk geldin merak ettim?
öyle bir şey olsa bile senin kullanım senaryon için verdiğim tavsiyeyi değiştirmiyor, seç birini. için daha rahat edecekse svn seç yani, bir kaybın olmaz.
hatta şimdi aklıma geldi, windows olduğun için svn ile daha rahat da edebilirsin, tortoisesvn gibi bir istemciyle.
  • inscrutable  (02.07.14 21:32:39 ~ 21:32:51) 
@instructable
özel bir durumda sorun cıkıyormuş sanırım. gerci bende o durum olmaz.

şöyle denmiş:
As there is no centralized server, Git does not lend itself to single developer projects or small teams as the code may not necessarily be available when using a non-repository computer.
  • titiraprap  (02.07.14 21:42:47) 
ha anladım. evet bu senin kullanım senaryonu (tek kişilik ev kullanımı, local) pek alakadar etmiyor.
burada bahsedilen durum github'ın varolma sebeplerinden biri, insanlara bedavaya (herkesin görebileceği, public şekilde) o uzak depolama alanını sağlıyor. istediğin bilgisyardan github hesabına bağlanıp pull ile çekebiliyorsun kod tabanını.

ama genel olarak garip bir cümle olmuş çünkü sen svn'i local olarak çalıştırsaydın da aynı kısıtlama olacaktı. kafanı kurcalamasın o yüzden.
  • inscrutable  (02.07.14 22:03:34 ~ 22:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.