[]

günlük su tüketimi

günlük su tüketimi x litre olmalı denirken, alacağımız x litre suyu sadece saf su olarak mı almalıyız yoksa karpuzdan, salatalıktan, ayrandan falan aldığımız su da bu x litre sudan sayılıyor mu? yani bu sebzeden meyveden alınan suların da vücuttaki işlevi saf suyla aynı mı?




 
Tabikide oluyor onlarda su abi adı üstünde


  • Mccknightt  (22.06.09 15:40:52) 
aman saf su yanlış anlaşılmasın. gidip marketlerden saf su alan filan olur. saf suyu ve içme suyu aynı şey değiller. içtiğimiz su minerallerle zenginleşmiş ve zenginleştirilmiştir.

saf su içersek hücreler deplazmoliz olur. ölüme kadar yolu var..
  • dambil  (22.06.09 15:58:33 ~ 16:04:28) 
sadece saf su olarak almalıyız yani içme suyu olarak bunu en az 2-3 doktordan duydum. vücudun direk içme suyuna ihtiyacı var diyolardı bilimsel olarak açıklayamam ancak bilim insanları böyle diyordu.


  • rentts1  (22.06.09 16:09:58) 
ya rica ediyorum saf su demeyin artık..


  • dambil  (22.06.09 16:12:08) 
tamam dambıl anladım içme suyu:)) yoksa o kadar saf suyu içecek halim yok:))


  • baldur2  (22.06.09 16:17:03) 
saf su içersen bize de bildir ne kadarda gidiyorsun.


  • başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm  (22.06.09 17:01:12) 
hocam illa içme suyu içmene gerek yok. içerisinde bol su barındıran herşey kafidir. hangi doktor illa direk içme suyu içeceksin dediyse sizi yemiş.


  • cro magnon  (22.06.09 18:23:19) 
çay dahil mi?


  • eyke  (22.06.09 18:36:58) 
@eyke çay dahil değil diye biliyorum, kahve de.

@başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm , yaw tamam anladık terim hatası yapmışız ne uzatıyosun
  • baldur2  (22.06.09 22:13:30) 
çay ve kahve diüretik etki yaptıkları için sıvı kaybına bile yol açabilir. o nedenle çay kahve yerine içme suyu için deniyor. buna karşılık meyveler ve meşrubattan aldığınız sıvı günlük tüketiminizde artı olarak hesaba dahil edilir. bir de yaz aylarında alınacak çok fazla içme suyu mide asidini seyrelttiği için yaz ishallerine neden olabiliyor. arada asitli birşeyler içmekte de fayda var.


  • synick  (23.06.09 01:13:50) 
üçün beşin hesabını yapmayın.mis gibi su varken için.gobi çölünde yaşayan kertenkelemiyiz ki vay efendim böcek yedim suyu aldım,kaktüs yaladım suyu emdim diye çetele tutalım.ayrıca saf su ütüye konur ,kuyu suyu da cır cır eder.


  • sarap dumani  (23.06.09 02:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.