[]

Erkek sevmek, kadınlar sevilmek içindir !?

Böyle mi sizce de hakikaten? Dün bir yerde duydum bu lafı. "Sevilmek kadına yakışır" dediler.

Bir kadın deli gibi aşık olduğu biri yerine, kendisine deli gibi aşık olacak biriyle mi bir hayat kurmalı?
Anneler, babanneler bile böyle tavsiyeler veriyor hep "Çok seveceğin değil, seni çok sevecek birisiyle ol" diye. Bir bildikleri var mı?

Çok seven kişi ilişkideki daha çok üzülen taraf oluyor sanırım ve illa ki hep bir taraf daha fazla seviyor..

(Tabii burada kadın tarafı erkeği severken, erkek tarafının deli gibi aşık olma durumundan/ ya da tam tersi durumdan bahsediyoruz. yani iki taraf da min. diğer tarafı seviyor, hiç sevmediği bir durum söz konusu değil.
yani biri seviyor ama çok çok değil,diğer çok çok seviyor..)

Artılarını eksilerini tartışalım millet, belki bir sonuca varırız hem..

 
beni sevenin değil, sevdiğim insanın yanında olmak isterim bir kadın olarak. şu an birine aşığım, ölüyorum. ama ben daha çok seviyorum. insanlar kadın erkek farketmez sevdiği kişiyle olmalı kendisini sevenle değil.


  • rock n roll  (02.07.14 16:11:13) 
Acı ama öyle bence ya, kadına sevilmek, erkeğe de sevmek yakışıyo


  • balpolen  (02.07.14 16:14:06) 
Bu cümlelerin hepsi, kadınların kendilerini koruyamadığı, kendi ayakları üzerinde duramadığı zamanlarda çıkarılmışlar. Şu an 21. yüzyılda, aklı başında, şehirli bir kadın için geçerliliği olduğunu düşünmüyorum. Hem sevip hem sevildiğin insanla beraber olmak en güzeli. Derecesi bilinemez, bilinirse ve arada 'uçurumlar' varsa da sağlıklı bir insan tarafından kabul edilemez.


  • pandispanya  (02.07.14 16:14:08) 
aynen öyle. erkek sever, kadın sevilir.


  • dafuq  (02.07.14 16:19:33) 
İlle birini seçmek durumdaysak ben sevmeyi tercih ederim. Ben hissetmedikten sonra ne hayır gelir o işten?

Kadınım.
  • devilred  (02.07.14 16:21:02) 
hayatımda duyduğum en gerzekçe cümle olabilir.


  • pescador  (02.07.14 16:21:40) 
pandispanya'ya katılmakla beraber, evlilikte düzgün çocuk yapmak için de o çocuğun zevkli bir aşk ürünü olması gerektiğine inancım var. Bunun için de iki tarafın birden katkısı gerekiyor.


  • aychovsky  (02.07.14 16:23:50) 
bence her insan sevmeli sevilmeli


  • sharon and hope  (02.07.14 16:24:16) 
öncelikle; kimse kimseyle bi hayat kurmamalı, kimse kimseye angaje olmamalı, kimse kimsenin malı olmamalı.

sonralıkla da kadını, erkeği ve sair cinsleri kendi içinde bu tür kalıplarla tanımlamaya çalışmak netice vermez. duyar kasmıyorum, olanı söylüyorum. bazı kadın sevmek ister, bazı erkek sevilmek ister, bazısı ikisini ister. ama anketvari, "bakalım çoğunluk ne durumda" şeklinde bi nabız yoklama ise amaç, ona bi itirazım olamaz elbette. hatta, "ben bi erkek olarak, beğendiğim, sevdiğim birinin beni beğenmesini, sevmesini isterim" diyerek katkıda da bulunabilirim bu ankete.
  • nereye bu gidis  (02.07.14 16:27:54 ~ 16:30:57) 
Erkek daha cok sevmeli ki kadinina sadik olsun, çünkü aldatmaya daha meyilliler. Özetlemem bu kadar.


  • mandalina kokusu  (02.07.14 16:32:25) 
erkekler sevdikleri kadınlara karşı bile çok vicdansızlar kaldı ki sevmedikleri zaman iş çağrından çıkabilir, üzülen taraf kadın olur.

ama kadın merhametlidir, sevmese de karşı tarafın sevgisinin emeğinin karşılığını verir.

gadınlar olarak ilgiden hoşlandığımız da gerçek, o yüzden elinizdekinin kıymetini bilin ilgi gösterin ki kaçmasın kadın.

ps: bu tespit çıkarılırken o.ç.ları göz ardı edilmiştir.
  • seksen9  (02.07.14 16:51:29 ~ 16:52:46) 
toplumsal cinsiyete yönelik tutumlar vol.92432383343238549855765


  • vesika  (02.07.14 17:04:30) 
Kadına sevmek de çok yakışır. Ben katılmıyorum. Tribe girmeden, kendini gereksiz yere ezdirmeden falan işte sadece sevmek. Kadın sevdikçe ggüzelleşen bir canlı bence.


  • kehribar  (02.07.14 17:40:03) 
esit olmasi tabi ki her zaman ideal. ama birini secmek zorunda olsam daha cok seven olmayi tercih ederim. obur turlu buyuk ihtimalle sevdigim insani uzmek zorunda kalirim cunku. daha az sevmek her zaman uzer bunu fark ettiginde. ben gucluyum, karsimdaki insan beni uzse de toparlanirim. ama sevdigim birini uzmus olmakla yasayabilicegimi sanmiyorum.

ben kadinim. bu laf toplumda genelde erkeklerin kadinlarin pesinden kosmasi gerektigi algisi yuzunden cikmis bence. o yuzden cogu insan evet kadina sevilmek yakisir diye dusunur, dogaldir bu.

hayat kurucaksan ya cok cok sevicek iki taraf da ve ilerde bu sevgi azalmiycak, ya da az da olsa sevgi ve cokca saygi olucak ki cocuklar iyi bir ortamda buyusun.
  • gerard  (02.07.14 17:51:56 ~ 17:54:01) 
yok öyle birşey. her duyduğunuz şeye inanmayın, kadının bir erkeğin peşinden deliler gibi koştuğunun da sayısız örneği var.


  • neil manke  (02.07.14 18:09:02) 
saçma. ikisi de birbirine aşık olmalı, deli gibi.


  • [silinmiş]  (02.07.14 18:18:41) 
ben çok güzel seviyorum. erkek mi olayım yani?


  • exist is pretty  (02.07.14 18:25:21) 
Ben sevmeyi seviyorum. "Sevilmek bir süre sonra sıkabiliyor" diye saçma bir cümleyle ayrılıyorum buradan.


  • MaraudeR  (02.07.14 20:27:57) 
erkeği kadını yok ; siken sevilir, seven sikilir. ona göre hesap et.


  • 726490  (03.07.14 00:19:16) 
mandalina kokusu ve 89 reyis +1000


  • shiranai  (03.07.14 10:46:33) 
kadınlar daha duygusal oldukları için çok aşık olmasalar da bağanabiliyorlar eğer ki erkek de sevmeyi biliyorsa. ama erkek öyle değil, sevmezse aldatır, kullanır. Erkek severken bile aldatabiliyorken sevmeyen ya da daha az seven erkekle mümkün değil olmaz, olamaz.

Erkek daha çok sevmeli demiyorum ama kadın kesinlikle daha çok sevmemeli.
  • inamorata  (09.07.14 17:21:12) 
bok gibi söz. erkek de sevilmek kadın da sevmek ister. kim dediyse yalan atmış

erkeğim ve hep sev sev nereye kadar sevilmek istiyorum ULAN
  • jakopapagan  (09.07.14 17:28:11) 
Aynı konuya ikinci kez yazmış olacağım da, düşününce hakkaten çok dandik sözmüş. Kadın sevgiyi, ilgiyi alsın alsın, adamlar da versin versin; sonra al sana manyak insan evlatları. Ondan sonra "ilgi manyağı kadın"lar ortaya çıkıyor; istediği ilgiyi ve sevgiyi alamayınca trip atan, dırdıra yatan, ilk adımı karşı taraftan beklerken sabırlarını tüketen kadınlar ortaya çıkıyor. Adamlar için de benzeri geçerli; sevgiyi verip verip de alamadıkça sinire kesiyorlar, göremediği ve aç olduğu sevgi kadar horozlanıyorlar, akşamları efkarlanıp içmeye veriyorlar kendilerini o sevgi boşluğunu doldurabilmek için. Kimse de horozluğu kadar erkek, dırdırı kadar kadın değil.

Ara sıra birinin biraz daha fazla sevmesi normal, o kutbun aralarda yer değiştirmesi de normal. Ama o sevgilerin arasında çok çok fark olması insanın ömrünü çürütür be. İlişki karşılıklı bir akış olmalı, iki tarafında akış yollarından birini tıkayınca kangren olur o. O yüzden de bir ton böyle ilişki sahibi bir baskın ve bir ezik yaratıyor, bu mottoyla hareket eden ilişkilerde insanlar birbirinin ömrüne ömür katmıyor; tam tersine birisi diğerinin ömründen yiyor, yanında da kendi ömründen veriyor.

Nasıl ki her birey hayatta kalabilecek kadar yemek yapabilmeli, anlaşabilmek için en az bir dil konuşabilmeli; herkes o kadar sevmeyi ve sevilmeyi de becerebilmeli. "O senin görevin, bu benim görevim"lerle büsbüyük ve apanlamsız, hayatın doğal yoluyla gelmeyen, toplumun bir tarafından uydurduğu yükleri birbirimizin sırtlarına yüklemeye çok meraklıyız. Bu merak yüzünden doğru düzgün ilişki insanları da ilişkinin tatlarını çıkaramıyor, ancak görevlerini yerine getirip getirmediklerine konsantre oluyorlar. O arada da ömür geçiyor, o ömürler doğru düzgün sevmeyi, sevilmeyi bilmeden harcanıp gidiyorlar. Bildiğin koskoca bir yazık!

Sevmek-sevilmek, yin-yang işte. İki yarım tek vücutta bir araya gelmezse tam olmaz.
  • aychovsky  (09.07.14 17:40:22 ~ 17:49:43) 
çok sevmeyeceğim bir adamla niye olayım ki, o zaman nasıl mutlu olurum. birini çok sevmek enerji, coşku, neşe veren bir şey başlı başına.
karşılıklı birbirinizi çok sevip, birbirinize çok değer verdiğiniz biriyle olun bence.

  • pinkket  (09.07.14 17:48:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.