[]

ATM'den başka birinin ek kartı borcu ödenir mi?

şöyle bir olay var: elimizde bir adet A insanı var. bu şahıs, B insanı için ek kart çıkartmış. biz de C olalım. A, B ve C'nin üçü de farklı şehirlerde.

C'nin, elinde kredi kartı olmadan, kredi kartını veren bankanın ATM'sinden, bu ek kartın borcunu ödemesi mümkün mü?

ben bu işlem için kredi kartına ihtiyaç duyulduğunu söylüyorum ama A ve C ısrarla bunun ATM'den yapılabileceğini söyleyip, her seferinde bön bön alete bakmakla yetiniyor elinde kart olmadan. sadece müşteri numarası, kredi kartı numarası falan var.

hangisi doğru? ATM'de böyle bir seçenek olsaydı ben çoktan yatırırdım zaten. yok diyorum, inatları inat.

 
yok yahu ödenir, kart nosu varsa net ödenir. benim akrtımı babam ödüyordu mesela


  • bradshaw  (02.07.14 15:22:51) 
A ısrarla "kredi kartı borcu kısmından ödemeyin, o zaman benim kartımın borcunu öder" diyor ama. ek kartın numarası falan hepsi farklı mı oluyor? öyleyse eğer, bu ek kartın numarasını alıp ödeyebilir miyiz?

ben konunun dışındayım, o yüzden tam bilemiyorum da ne olduğunu. görüldüğü üzere hikayedeki kimsenin ne yaptığı hakkında bir bilgisi ya da fikri yok. ben çözeyim diyorum.
  • pescador  (02.07.14 15:24:17) 
kart no farklı olur tabi, o kart no'yu alırsanız rahatlıkla ödersiniz. hiç probem olmaz.


  • bradshaw  (02.07.14 15:27:25) 
kart numarasıyla ödenir.

atm'nin yanında şubeden ve internetten de ödenir, her şekilde ödenir yani. sen yeter ki para vermek iste...
  • calzoncillos  (02.07.14 15:32:50) 
@calzoncillos, yok parayı biz vermiyoruz zaten, para yine A'nın. ama iyi dedin, madem biz uğraşıyoruz, komisyon keseyim ben.


  • pescador  (02.07.14 15:34:16) 
internet şubesinden bile ödenir.


  • himmet dayi  (02.07.14 17:01:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.