[]

Macaristan'a nasıl gidilir?

Selam. Şu adreste baya detaylı koşullar sunulmuş.

www.mfa.gov.hu

1: Bu gitme işleminde gider kalemleri neler olacak? (Pasaport, vize, ulaşım vs ?)
2: Vize schengen vizesi mi olacak? Nasıl alınır, kolay mıdır alması mesela ailecek? Ne yapmak gerekir, neleri göstermek gerekir almak için?
3: Sağlık teminatı 30bin euro falan yazıyor. Ciddi mi ya, ben nasıl göstereceğim o kadar teminat 3 kişi için?
4: Turla mı gitmek kolay, kendimiz uçakla mı? (Orada yaşayan akrabamız var)
5: Mülakat dediği nasıl oluyor? Kabul olmama durumu var mı?

 
- Gider kalemleri: pasaport, vize, ulaşım, konaklama, yeme içme, müzeler ilginizi çekiyorsa onlar vs vs. Genel seyahat harcamaları

- Vize schengen. Konsolosluk siteisnde detaylı bilgi vardır, ailecek vize başvurusu olmaz diye biliyorum, tek tek başurmanız gerekiyor. İçinde bir miktar para olan bir banka hesabı gayet yeterlidir.

- Sağlık sigortasını herhangi bir bankadan ya da özel sigorta şirketinden yaptırabilirsiniz. 30.000 euro teminatlı sigorta 10 eurodan daha pahalı değil diye hatırlıyorum.

- Ben her zaman kendim uçakla gitmeyi tercih ettim, turları sevmiyorum. Hiçbir özgürlük kalmıyor, ve sürekli bir şeyler sokmaya çalışıyorlar. Gidin Budapeşte'ye, alın elinize bir şehir haritası, orada gösterilen yerleri yürüye yürüye gezin :)

- Mülakat genelde yapmazlar bile Schengen'de turistik gezilerde, yaparlarsa da neden geliyorsun, ne yapacaksın falan filan genel sorular sorarlar. Bir sıkıntı olmaz.
  • puppets  (02.07.14 11:07:59) 
1- yaklaşık olarak
a)pasaport minimum 1 yıllık olmalı, o da 150-200 lira arası bir şey
b)vize başvuru ücreti 60 euro, başvuru aracılık ile yapılacaksa orayada vermek gerekir. tahminen 20-30 euro falandır diye düşünüyorum, emin değilim.
c)istanbul-budapeşte wizzair ile 20-50 euro arasına bilet bulunabilir, eşyanız azsa en uygun havayolu şirketidir.

2- schengen vizesi olacak, bankada kalacağınız gün sayısı x 50 euro olarak şekilde paranız varsa -ki fazla olması daha iyi- konsolosluk sitesinde yazan evrakları tamamlayıp teslim ettiğiniz taktirde sıkıntı olmayabilir, ama olabilirde.

3- 30 bin euro'ya takılma, normal sigorta yaptıracaksın 50 lira civarı bir şey. sadece 30 bin euro teminatlı istiyorum diyeceksin.

4- turla gitmek her durumda pahalı olur, ha maddi imkanınız varsa kafanız rahat olur. ay nerelere gitsek diye düşünmezsiniz.

5- macaristan konsolosluk kurallarını bilmiyorum ama bireysel başvurularda ayaküstü bir mülakat yapabilirler, neden gideceksiniz falan derler. içlerine sinmezse kabul etmeme lüksleri var ama ailecek turizm amaçlı gidilecekse sorun olmaz diye düşünüyorum.

bu rakamlar hep ortalama kişi başı maliyet, ailecek gidecekseniz x birey sayısı olarak düşüneceksiniz. kabaca yanıtladım, daha net bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

not: duyuruyu silme, beddua ederim.
  • tolga asp  (02.07.14 11:18:15) 
merhaba!

bir tavsiye: orada yaşayan akrabayı hiç karıştırmayın vize başvurusunda.
konaklama için bookingden iptal edilebilir bir rezervasyon yaptırın vize istediğiniz tüm süreyi kapsayan.
ulaşım için de aynen, gidiş ve dönüş rezervasyon yaptırın.

bunların haricinde eğer aileden biri tüm seyahate sponsor oluyorsa bu belirtilmeli. "şu şu şu kişilerin şu şu seyahati tarafımdan karşılanacaktır" şeklinde bir dilekçe gerekli ve vukuatlı nüfus kaydı.
bu sponsor olan kişiye ait banka hesap bilgileri, varsa tapu vs. bunlar da eklenmeli.
varsa öğrenci olanların öğrenci belgeleri, çalışan varsa şirketlerinden 3 aylık bordro gibi evraklar, emekli varsa emekli maaşını gösteren evrak vs. bunları da eklersiniz.
sponsor mevzuu yoksa o zaman herkesin kendine ait banka hesap dökümü ya da tapu mapu ne varsa göstermesi gerekir.

evraklar tam olursa kabul olmama durumu olmaz.
  • icemint  (02.07.14 11:39:21) 
Uçak biletini wizzair la alın. Ben gidiş döniş 120tl ye almıştım. O kadar ucuz olmasa da şimdi yine en ucuzudur.


  • akşemsettin  (02.07.14 14:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.