[]

Diş Teli

Üst dişlerinin arası açık er kişisiyim. diş teli nasıl bir olay? kesin sonuç sağlıyor mu? yaş önemli mi? ne kadar takılı kalması gerekiyor? olumsuzlukları neler takarken kullanırken vs. Tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum.




 
dişlerin üzerine braket yerleştirip bu braketlerin arasına telleri koyup haftalık veya iki haftada bir o telleri gererek dişleri birbirlerine yaklaştırıyorlar.
ben bir kaç ay kullandım. sonra da teller cıkarıldı başka bir gecici aparat takıldı.

alışmak birkaç gün sürüyor.
  • tolgan  (02.07.14 10:37:26) 
Benim anam bir diş hastanesinin yöneticiliğini yapıyordu bundan 8-9 sene evvel. Bu yüzden orada bulunduğum birkaç sene içinde onlarca kez şahit oldum ki 60 yaşında teyzeler bile gelip tel taktırıyor ve sonuç alıyorlardı. Yani yaş sınırlaması yok.

Elbette senin sorununu da çözer bu olay. Ama tedavinin şekli ve süresi için ağzının tamamını gören bir doktor olması lazım. Diş mi eklenecek, diş mi çekilecek, başka yamukluklar var mı, ısırmada ve çenede problemler var mı vs. Yine de hepsi için kesin sonuç sağlıyor evet.

Olumsuzlukları: İlk bir hafta canın gerçekten acır; zor yemek yersin, zor konuşursun. Bu yüzden o haftayı yıllık iznine filan getirebilirsen bence süper olur. Bunun dışında şu an ne kadar bakıyorsan, telle birlikte en azından 2 kat daha iyi bakmaya başlaman gerekiyor. Çünkü çürük oluşmasına çok müsait bir ortam yaratıyor teller. Üçüncü handikap da sosyal olarak kendine çok güvenin yoksa, iş hayatında tellerle bulunmaktan çekinmen. Ama bu bence basit bir problem. Özellikle metal değil de şeffaf tel kullanırsan daha kolay atlatabilirsin.

Başka bi sıkıntın yoksa, 6 ay içinde gözle görülür şekilde kapanır dişlerinin arası. Minimum 1 sene tutarlar sanıyorum. Başka problemlere göre bu süre 2-3 seneye kadar uzayabilir. Ek olarak tedavi bittikten sonra o şeklin kalıcı olması için dişlerinin arkasına görünmeyen başka bir tel takarlar ve o da 5 sene kadar kalır. Ama o seni hiç rahatsız etmiyo ve kimse tarafından görülmüyo. Bende de var şu an misal.

Doktor değilim. Benim bildiklerim annemden dolayı ve bizzat benim tecrübemden dolayı bu şekilde. Bi iki sene sabredersen inci gibi olursun. Geçmiş olsun.
  • pandispanya  (02.07.14 10:42:06) 
@toldan, teşekkürler.

@pandispanya, dişlerin kendi içerisinde yamukluğu yok. düz biçimde araları açık sadece. ama çenede sıkıntı var sanırım. yerken ses çıkarıyor çünkü. dişlerimde tel olmasından falan çekinmiyorum. o tarz konuları kafaya takmam yani. asıl düşündüren kısmı arkada sonradan takılı kalacak 5 sene. ben biraz pinpirikliyim bu konularda. misal tek dişimde dolgu var. çok sıkıyor geriyor beni. söküp atmak istiyorum. kolye yüzük falan da takamam hiç. asıl bu beni endişelendiren. maliyetler hakkında bilgin var mı?
  • oraletarya  (02.07.14 10:47:13) 
Fiyatlar çok değişken. Ben işte 7 sene kadar önce yalan olmasın 3.000 lira vermiştim. Biraz fazla asortik bi yerdi ama benimkisi. Şimdi insanları görüyorum yine aşağı yukarı aynı rakamlardan bahsediyorlar. Ortalama 2.000-4.000 arası sanırım; içinde dolgu, kanal, çekim cart curt bu tarz şeyler yoksa.

İnan bana o dişinin arkasındaki tel işin en en en basit kısmı. Ben teller çıktıktan sonra arkaya tel takmayı reddetmiştim, ağlamıştım filan bi ton. Şu anda dilimle bulmaya çalıştığımda bile farkedemiyorum. Hatta bu sene çıkartıcam bile artık.
  • pandispanya  (02.07.14 10:57:52) 
Tak. Kesin çözüm.


  • cemlemikonusuyorsun  (02.07.14 12:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.