[]

fizikçiler ve astrofizikçilere bir soru.

dünyanın uzayda teorik bir sabit noktaya göre kendi etrafında dönmesinden kaynaklanan bir hız + güneşin yörüngesinde olan hareketinden bir hız + güneş sisteminin samanyolu içindeki hareketi + samanyolu galaksisinin uzaydaki hareketi şeklinde toplam bir hızımız var. (aklıma gelmeyen varsa onları da ekleyin)

bu hareketin yönü ve hızının zamana göre değişimini hesaplayabiliyor muyuz ? ve bu toplam hareketin bir adı var mı ?


 
•How fast is the Earth spinning? 0.5 km/sec
•How fast is the Earth revolving around the Sun? 30 km/sec
•How fast is the Solar System moving around the Milky Way Galaxy? 250 km/sec
•How fast is our Milky Way Galaxy moving in the Local Group of galaxies? 300 km/sec

www.enchantedlearning.com
www.thelivingmoon.com
  • camino real  (02.07.14 10:21:43) 
güneşin etrafında saniyede 30 km
güneş sistemi samanyolunun etrafında saniyede 250 km
samanyolu da lokal grup galaksilerin içinde saniyede 300 km gidiyor.

yolculuğumuz gayet hızlı bir şekilde ilerliyor evrende..
  • camino real  (02.07.14 10:25:49) 
beklediğim kadar hızlı değilmiş.


  • orpheus  (02.07.14 14:20:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.