[]

parası olanın iyi adam olması?

çocukken mesela bayramda harçlık veren vermeyenden iyi gelir göze. veren kötü adam olsun, vermeyen iyi ama para kötü adamıda iyi ve düşünceli gösterir göze.

misal her geldiğinde oyuncak getiren akraba ne bileyim bir yemek yemeye, bir lunaparka götüren adamlar hep iyidir ve değerlidir.

ben bunun insan büyüdüğünde de değişmediğini fark ettim. misafirleğe gelen adamın getirdiği hediyeye göre ağırlanması gibi mesela. arkadaş ortamında yemek ısmarlayan kişinin iyi adam olması gibi.

gönüller kazanmak iki kuruştan ibaret gibi geliyor gözüme paran varsa iyi yoksa kötüsün. hatta düşünceli, yardımsever, merhamet sahibi bir adamın parası olmadığı için en yakın arkadaşını ve en yakın akrabalarını arayıp soramadığını gördü bu gözler.

sizce neden böyle ve neden göyle paraya tapan toplum olduk biz?

 
parası olan değil lafını etmeden paylaşan adam değerlidir.


  • seksen9  (02.07.14 04:24:35) 
mevcut dinim olmasa paraya tapardım ben, insanları bu kadar yöneten, bu kadar dize getiren başka bir tanrı olamaz zira.

kardeş payında bir sahne var, çok hoşuma gitti, hilmi önüne gelene vuruyo, karşısındaki sinirlenince para veriyor ve karşısındaki sesini bile çıkarmadan gidiyor. işte böyle bir toplum olduk, para verince sesini kesen, özgürlüğünü parası olmaya bağlayan bir toplum.
  • trajikomix  (02.07.14 04:43:28) 
sen paraya tapan toplum görmemişin hacıt.


  • compadrito  (02.07.14 05:03:45) 
millet oy veriyo la, mitinge fln gitmelerini saymıyorum, gizli olan işlem oy kullanmayı bile para verene yönelik yapıyorlar. daha ne görelim?


  • trajikomix  (02.07.14 05:05:36) 
Çocukları sevindiriyorsa ve sevindirmek için elinden geleni yapıyorsa ve içinde paylaşma duygusu varsa bu zaten iyi insandır kolay kolay değişmez

Ayrıca seksen9 ada katılıyorum lafını etmemesi önemli
  • basond  (02.07.14 07:40:04 ~ 07:40:55) 
Anlattigin ornekler parasi olanin sevilmesinden ziyade parasini paylasmaktan cekinmemeye ornek.


  • chavezding  (02.07.14 08:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.