[]

kimliğimi kaybettim

sanırım taşınırken oldu bulamıyorum. yenisini çıkartmak için 80 tl'ye yakın para istiyorlarmış. "kimlik kayboldu napmam lazım" gibi aratırken rastladım. çalındı deyince bu cezayı ödemiyormuşuz. çalındı diye gitsem hangi işlemleri yapmam gerekiyor. bir de tutanak için çok sorguluyorlar mı?

imza (başka şehirde yaşayan öğrenci)

bir de eskisi gibi yok üstüne şirket açıyorlar şu bu deyip gazeteye ilan verditiyorlar mı?

 
Kuzenimin gerçekten çalınmıştı karakolda baya sorgulamışlar. Hatta vereydim cezasını dediydi.


  • onexey  (02.07.14 03:42:52) 
nüfus cüzdanı anlamındaki kimliğiğini kaybet sorun olmaz. giden paran olur. gerçek kimliğini kaybetme parayla bulamazsın :-)


  • il padrino  (02.07.14 03:55:58) 
kaybolan kafa kağıdı sadece. :)


  • seksli harf  (02.07.14 03:59:32) 
çalındı diye git, nasıl çalındı derler, otobüste kalabalıktı, cebimden çekmiş almışlar de. yüzünü gördünüz mü derler, yok çok kalabalıktı zaten indikten sonra fark ettim, elimi cebime attım yerinde yoktu de.

ben de çaldırdım dedim, 2-3 gün aradılar, gel teşhis yap diye, yok hatırlamıyorum görmedim kimsenin vebalini almak istemiyorum dedim kapattım.

sağlam bir yalan bul, aksi ispat edilemeyecek olsun, sıkıntı olmaz. 80 lira için silahla tehdit ettiler, ya canın ya malın dediler, 4 kişiydiler fln deme sakın :)

not: hukukçuyum. nasıl hukukçuysam amk, şimdiden devleti dolandırmayı öğretiyom.
  • trajikomix  (02.07.14 04:46:47) 
gazeteye ilan verilmesi gerekmiyor mu? ben mi yanlış biliyorum. valla geçen haberlerde gördüm. köylü bir abinin kimliği çalınıp deli borçlar yapılmış. nasıl oluyorsa artık bilmiyorum ama adam ödeyemeyeceği borcun altına girmiş haberi olmadan. hayatım kaydı diyodu yazık. göte gelmeden bi an evvel bi karakola falan git, gazeteye ilan verme işini de sor soruştur.


  • lionel andres  (02.07.14 09:01:47 ~ 09:02:14) 
galiba yaşamında aksiyona ihtiyacın var. suç uydurmanın da cezası var. yerinde olsam karakola değil nüfus müdürlüğüne gider, standart işlemleri yaptırırım.


  • enfarktus  (02.07.14 10:21:28) 
kaybolduysa artık gazeteye ilan vermeye gerek yok. once muhtara gidip bir belge alman lazım daha sonra o belgeyle nüfus müdürlüğüne gidiyorsun.


  • sta  (02.07.14 10:43:03) 
İlk önce muhtarlığa gidip 5 tl ye bir kağıt alman gerek, o kağıtla da nüfus müdürlüğüne gidip 6.5 tl ye kimlik çıkarttırıyorsun. Kaybettiğin için 80 tl ceza alıyorsun, cezayı 15 gün içinde ödersen indirim yapılıyor.


  • Johnny Drama  (02.07.14 10:50:17 ~ 10:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.