[]

Daha ne kadar kilo verebilirim?

Arkadaşlar merhabalar, ben 183 boyunda bir erkeğim. Bundan 2 ay kadar önce yaklaşık 102 kiloya kadar çıktım. Çirkin bir adam oldum. Esasında düzenli olarak kilo alan bir geçmişe sahiptim. Lise yıllarında 83 civarı, üniversite yıllarında 92-93 arasında gezdim. Üniversite bitti 97'lere yükseldim. Sonra Dukan diyeti yaptım, 83'e kadar indim. Bozdum tabii ve 1 yıl içerisinde 102 kiloya ulaştım. Dukan'da bazı sorunlar vardı, biraz da psikolojik salma eklenince işin içine edildi.

102 kiloya çıkınca fark ettim ki çok çirkin bir adam olmuşum. Sonra bu burada bitmez dedim, azmettim ve Dukan-Karatay karışımı kendimce bir diyet yaptım. Bu diyette yumurta akı, tavuk eti, tavuk nugget, light limonata, light kola, zeytinyağı ve patates-pirinç gibi karbonhidrat ağırlıklı olanlar hariç her türlü sebzeyi yedim. Meyveyi zaten pek sevmediğim için fazla aramadım, ama yine canım çektikçe yedim. Bu 2 aylık süre içerisinde, diyeti de sık sık bozduğum oldu aslında. Ama asla genel çizgimden şaşmadım. 9 mayıs'ta başladığım diyette 1 yarım tavuk döner, 3-4 kere büyük çikolata, 4-5 kere dondurma, yarım kilo bal, 2-3 kere waffle ve 1 kere de çiğköfte dürüm yedim. Bayağı bozmuşum değil mi?

Ama şu an 86,7 kg'yim. Sağlam inceldim, resmen özgüven patlaması yaşıyorum. Üstelik bunu bir diyet olarak görmüyorum. Hayat boyu bu şekilde beslenmeye hazırım. Yeter ki formda olayım, kesinlikle bu geçici bir süreç değil...

Lakin şu var, benim bu boya ideal kilom 75 civarı. Ben hayatımda hiç 75 olduğumu hatırlamıyorum. Bu kilo verme nereye kadar sürer? Yani o kaçamakları da yapmasam, adam gibi devam etsem o kiloya ulaşabilir miyim?

Spor diyeceksiniz, günde yarım saat falan 102 kiloyken de yaptığım akşam yürüyüşleri var. Onun dışında ara sıra gaza gelip 15 şınav, 25 mekik yapıyorum ama düzensiz.

Bir de şunu eklemek istiyorum, an oluyor mesela 92 kiloyken olmuştu; 1 hafta kilo veremedim. Ama bir yere misafirliğe gittim, o tavuk döneri, waffle'ları falan orada yedim. 2 gün falan diyet yapmadım yani. Eve döndüm dedim galiba kilo almışımdır, bir baktım ki 90 kiloya düşmüşüm. Yani bazen proteine vücut direnç mi kazanıyorda karbonhidrat alınca kilo vermiş oldum? Bol bol su ve light limonata içiyorum bu arada. Bu kadar kilo verince cinsel gücüm ve isteğim de arttı. Hatta ayıptır söylemesi penis boyum bile uzadı(kasıktan verdiğim yağ dolayısıyla) :)

Şimdi ben sağlıklı bir şey mi yapıyorum? Ve nereye kadar kilo verebilirim? Bu noktalarda konuya hakim arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

 
Karatay diyeti Paleo'nun Türk damak tadına ve mutfağına uyarlanmış hali. Kilo vermeyi cidden istiyorsan sıkı şekilde paleoya uyman gerekebilir. Paleoda bir diyet değil bir yaşam biçimi ve ortada "ideal kiloda olanlar paleo ile nasıl kilo vermeden devam edebilir" gibi bir sorun bile var.


  • warrior princess  (02.07.14 03:14:00) 
kiloyu sadece diyetle vermissin anladigim kadariyla. bir tek yarim saat yuruyus.

bence iyi bir goruntu istiyorsan agirlik da kaldir hafif hafif incelirken vucudun da sekillensin. bu boy icin bu kiloda olmak lazimmis falan bosver onlari tartida yazan sayi degil aynada gordugun vucut onemli. yag orani onemli, kas kutlesi onemli, omuzlarin genisligi onemli iyi bir vucut icin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (02.07.14 04:24:51) 
(bkz: garantili zayıflama yöntemi/@compadrito)

2 ayda 15 kilo vermişsiniz. çok ama çok hızlı olmuş. ağır vücutla koşmadığınız çok isabetli olmuş. yürüyüşlere aynen devam edin. mümkünse 45 dakika yürüyün artık. bu kadar hızlı kilo verdiğinizde, geri alma ihtimaliniz yüksek. bakın en hızlı kilo aldığınız dönemde bile, ayda iki kilodan az almışsınız. halbuki verirken, ayda 7.5 kilo vermişsiniz. acele etmeyin. sabırlı olun. yöntemdeki tariflerimi dikkatli okuyun. light dediğiniz şeyler masum şeyler değil. onun yerine ayran ve/veya kefir içmeye çalışın.

vücut proteine değil, kalori kısıtlamasına direnç kazanıyo. yok olmamak, hayatta kalmak için, konforlu yakma modundan, ekonomik yakma moduna geçiyo. çünkü siz kaloriyi almayı kıstığınızda, öleceğini sanıyo gerzek.

sakın bi daha mekik yapmayın.
  • compadrito  (02.07.14 05:17:35 ~ 05:27:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.