[]

Italya'da nerelere gideyim?

Pazar milano gidis - bir sonraki pazar gece yarisi roma donus rezervasyonum var.
Toplam 8 gun. Nereleri gezeyim bu 8 gunde? Internette ismedigin kadar bilgi var biliyorum zaten arastirdim ama buradan da fikir alayim dedim. O kadar cok guzel yer varki. Palermo catania sardunya falan oralara da gecsem mi deger mi sizce? Cafelerde restoranlarda vakit gecirmeye niyetim yok,mumkun oldugunca cok gezmek istiyorum.
Aslinda gecen ay 6 gunluk gezi icin planim hazirdi ama aksilik oldu gidemedim. Simdi 8 gun olacak, dolayisiyle plani genisletebilirim. 2 gun kalan yillik izinimi bayrama ekleyecegim. Bayramin son gunu donus biletleri cok pahali, pahali olmasaydi italyayi 4 gun yapip 30 temmuzda bitirip kasimdada paris-amsterdam yapacaktim cumartesi-pazar ile birlestirip:(
Bir de konaklama onerisi, 2venedik 3floransa 3roma gibi..


Not: alisveris ve yemek meraklisi degilim.

 
Ben Roma-Floransa-Pisa-Venedik rotasıyla gezmiştim. İyi ki hepsini gördüm dedim. Floransa'ya ekstra bayıldım. Zaten buralara gidersin de yien de bir söyleyeyim dedim. Özellikle Floransa'ya iyi vakit ayırıp her yerini görmeni tavsiye ederim.


  • akeara  (02.07.14 00:25:50) 
palermo ve catania sicilia'da. ve inanın sicilyada palermo ve catania dışında aslında çok güzel yerler var onun için bu programa bence dahil etmeyin sicilia'yı. ben 8 gün sadece sicilia'yı gezdim dolu dolu ancak yetti diyebilirim.

milano'dan giriş yapacağınıza göre uzeyden başlayalım;
Milano'da aslında çok bir şey yok turist gözüyle ancak gece hayatı alışveriş ve tasarım-sanat bol müze galeri var. pek pek 1 gün ayırabilirsiniz yüzeysel bir havasını solumuş olursunuz.

Milano cevresinde como gölü var ki bence direk geçin ama yok dağlara alplere de bir uğrayalım derseniz o zaman kuzeye çıkılabilir.

genova-cinque terre-portofino 3'lüsü yapılabilir.
genova'ya gitmişken san remo da görülse güzel olur ama rotanın dışında kalır.

pavia Milano'ya yakın küçük bir şehir. kendi halinde hoş bir yer olmasa da olabilir ama yolun üstünde ise uğranabilir.

Vicenza-padova-venedik 3'lüsünde venedik zaten bir klasik bahsini bile açmıyorum. Vicenza görülmeye değer bir şehir. padova da pavia kıvamında bana göre yol üstünde uğranabilir. ha bir de bu 3'lüye ek Verona var güzel şehir ama benim için pavia ve padova ayarında.
bu mıntıkada lago di garda var, yine doğa ve göl olarak ziyaret edilebilir.

burdan güneye yol aldıkça. öncelikle floransa-pisa-siena 3'lüsü var. mümkünse floransa'da sadece şehri gezmek ile sınırlandırmayıp cevresi de işin içine katılarak toskana çayırlarına bağlarına da bir göz atılmalı.

yine burda san marino var, miniminnacık bir ülke bir tepenin üstüne kurulmuş. algısal bakımdan güzel bir tecrübe burayı ziyaret etmek.

sonra roma-vatikan.

romadan güneyinde başlıca napoli-adalar ve salerno yapılabilir.

sardegna ve sicilia ana karadan ayrı başlı başına gezilmeli açıkçası.
  • nwnd  (02.07.14 00:36:35) 
@nwnd
Adalar ozellikle kafama takilan kismi.. Nerlere ugrayayim adalardan?

  • delifaruk  (02.07.14 00:42:30) 
sardegna'yı bilmiyorum. sicilia için ise gezmek isteyen başka birine attığım maili aynen aktarıyorum. (acele ile bozuk yazılmış bir mail typo dolu)

"Asagida bizim gezdigimiz yerlerin detayini yolluyorum sana.

Sana da dedigim gibi biz sabah catanıa havalanindan araci alip once Etna sonra da Taormina'yi gezdik. Taormina'da cok guzel bir antik tiyatro var. En buyuk ozelligi sehir tepede oldugundan tiyatronun cok guzel bir deniz manzarasi olması. Epeyi de buyuk. Tiyatroyu dolasip sokaklarda turlayip ordan cataniaya donduk aksam saatlerinde.

Catanyada 1 gece konakladik ve sehrin icini gezdik ertesi gun. Sokaklar ana kilisesi balik pazari vs derken onun disinda cok bir sey yoktu diye hatirliyorum. Siz tabi oncelikli olarak palermo yapicaginizdan once etna ordan taormina yapip o yol ustunden de palermoya ulasabilirsiniz. Veya etna ve taorminayi sona birakip bastirip palermo yaparsiniz palermo yolu ustunde cefalu diye bir yer var ki biz gormedik ama guzel diyorlar. catania palermo yolu hic messina ustunden gitmeden ki taormina o yol ustunde aradan giden bir otoban var 209 km. Sahile ulasildiginda once cefalu tarafina donup sonra geri palermoya devam edilebilir. Etna taormina yapip messina yolunu kullanirsaniz yol uzuyor. Sana ekte haritalari da yolluyorum.

Palermo sehrin ici disinda cevresinde monreale var bu altin mozaiklerle dolu katedral, bayagi guzel kacirmayin onu direk zaten palermonun dibinde.

Palermo mintikasinda deniz icin san vito lo capo var, biz ekimde gittigimizde sahil tenhaydi cok kalabalik degildi ve denize girebildik ama sezonda o sahil igne atsan yere dusmez konumunda oluyormus. Yine ayni yerde yakinda bir ulusal park var girisi ucretli ki oranin denizi de cok guzelmis. Biz parkin girisine kadar gittik nasil bir yer diye ama iceri girmedik denize girmiyecegiz diye. Onun adi da riserva naturale dello zingaro.

Bu taraftan asagi inildiginda adanin bati sahilinde trapani var. Bol ruzgarli ve uluslararasi yelken festivalleri yapilan bir yer. Sehrin icinde konakladik ve ufak bir tur attik, buraya gitmemizin oncelikli sebebi erice koyunu gormekti. Sehrin icinden teleferik ile ulasilabiliyor veya araba ile dagi tirmaniyorsun virajli ama temiz bir yol. Yukarda zaten koyun icine araba girmiyor. Degisiklik olsun diye teleferik ile cikilabilir. Hemen teleferigin orda park yeri de var. Ruzgar nedeni ile calismamazlik yapabiliyor biz ondan dolayi arabayla cikmak zorunda kaldik. Yukarisi ortacagdan kalma tas binalar ve yollarla dolu sirin bir koy. Nufusu cok cok az tum gelirleri turistler onun icin kilise girisleri ucretli ama toplu bir bilet alinabiliyor hepsine girebilmek icin. Ana kathedralin can kulesine cikiliyor ben cikin derim cok guzel manzarasi var butun trapaniyi tuz rezervleri vs goruluyor. Ayni zamanda da kocaman kocaman canlar var.
Erice de bir de meshur bir pastane var. Nesilden nesile gelmis ve su anda en genc calisani 80kusur yasinda, yayalar dedeler calisiyor ufacik bir dukkan. Dukkanin ismini hatirlamiyorum, milanoda evde bulursam kartlari onlarin da listesini ayri yollarim nerde ne yedik ictik diye.
Bu teyzeler butun sicilya tatlilari yapiyorlar gitmisken denenebilir.
Gun batimini kacirmayin, erice den cok guzel batiyor. Teleferikle cikarsaniz inisinizi de ona gore ayarliyabilirsiniz. Arabayla da inerken cepler var durup izleyebilmek icin.

Trapaniden sonra yine bati sahilinde marsala var ki bu ingilizlerin meshur ettigi marsala sarabinin yeri. Soyle bir gezi kitabindan okuyunca durmaya deger bulmadik sadece araba ile icinde bir tur atip devam ettik.

Palermonun icini gezmek icin de en az bir gun ayririn, zaten otelden alacaginiz haritada kilit yerleri isaretlenmis olur. Katedrali vs cok guzel, bayagi gezilecek yer var. Biz burda 1.5 saatlik fayton turu yaptik, hem sokaklari turladik hem de onemli noktalarda durdu gezdik tekrar devam ettik. Pazarlik yapin mutlaka!! Daha dogrusu sicilyada heryerde pazarlik yapin.

Sonrasinda agrigento var guney sahilinde bu tam palermo ile catania arasinda. Burayi mesela palermodan ayrilip catania ya gectiginiz gun yapmak mantikli olur yolu da yarilamis olursunuz. Agrigento'da zaten oncelikli olarak gorulmesi gereken yer valle dei tempi. Ki burasi sira sira eski yunan tapinaklarinin bulundugu bir alan. Anlatimli bir kitap da alirsaniz gezmesi cok daha zevkli olur. Siz yazin gideceginiz icin ogle sicagina denk gelmemeye bakin ama onun da saatleri vardir acilis kapanis. Bir de yazin gece turlari yapiyorlarmis isiklandirilmis halleriyle ilginizi cekebilir belki.

Sonrasinda adanin iclerinde kalan yan yana iki yer var biri piazza armerina ki burasi bir dinlenme tatil kompleksi gibi zamaninda yapilmis. Yerleri incecik mozaiklerle doseli. Her odada ayri resimler ve figurler var. Binanin icinde iki tane ev sahibi dairesi yanlis hatirlamiyorsam da 4 tane misafir dairesi var. Burda her oda anlatilmis hikayesi filan yazilmis. Deli isi resmen yerdeki mozaikler. Benim sonucta mimari olarak da ilgimi cekti ama gidip gorulebilecek bir yer. Piazza armerinaya yarim saat mesafede caltagirode diye ufak bir koy var ki burasi da seramikleriyle meshur. En enteresan yani seramik basamaklari. Biz 1-2 saat turlayip cikmistik. Zaten verdigim yerlerin isimlerini google a yazarak da resimlerine ulasirsin.

Bu sekilde zaten catania ya bayagi yaklasmis oluyorsunuz. Adanin guney dogu sahilinde unesco korumasi aldinda olan noto diye bir yer var. Yine araba pek girmiyor. Yapilar vs cok guzel sirin bir yer, burda hem kilisesi hem zamaninin oranin patronu olan ailenin evi gezilebiliyor. Binalar uzerindeki isleme ve heykeller gorulmeye deger.

Sonrasinda dogu sahilinde catania ya cikmada siracusa var. Burasi da guzel cici bir yer.

Sonrasinda zaten catania etna ve taormina kaliyor.

Biraz uzuncana oldu. Ben sana kartlari vs buldugumda nerde ne yemis oturmusuz, neleri deniyebilirsiniz diye de bir mail atarim ama onu ancak milanoya gittigimde atabilirim.

Sevgiler selin"
  • nwnd  (02.07.14 01:31:07) 
Napoli tarafında ise küçük adalardan Capri ve Ischia var ben bizzat gitmedim ama gidenlerin beğendiği adalar. buralar hakkında pek bir bilgim yok.


  • nwnd  (02.07.14 01:43:30) 
Milandan gelip romaya gidicen. Guneye gitmek icin biletin yok mu ? Dogaclama geziceksen interrail bileti alirsin 3 gunluk falandi galiba. Araba kiralarim dersen srn bilirsin tabi. Minimum 2 optimum 3 gununu romada gecir. Cinque terraya git. Genova sabahtan ciksan aksama yeter sehir iste. Venedik de tek gunluk sehir bence asiri da pahali maksimum bi gece konaklanir. Paviaya falan gitme ogrenci sehri arkadasin varsa git. Bise yok yani oyle turistik eglence acisindan falan.

Siciliaya gitsen bence yetmez o tatil sadece 1 hafta 4 5 gun ayirmak gerekir bence . . ryanairle ucabilirsin ama. cinque terrayi kesinlikle atlama floransa pisa roma falan takil bence. Cok kopucam dersen rimini tavsiye ederim bu mevsimde. San marino da yakininda. Romadan asagisina inme bence :)
  • kveldulv  (02.07.14 01:53:11) 
@kveldulv
Guneye inerken tren hatlarini kullanicam, interrail biletim falan yok. Araba kiralamayi dusunmuyorum ama duruma gore olabilir. Her halukarda plani hazirlayip gidicem. Romadan guneye inmememi zaman yetmeyecegi icin mi soyluyorsun?

  • delifaruk  (02.07.14 02:16:32) 
italyaya 5 kez fln gittim, floransa venedik fln gör tabii klasik de, cinque terre ye bir git derim, 1 gün de 5 ini de gezersin. hem yolunun ustunde


  • artificial zapata  (02.07.14 03:57:07 ~ 03:58:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.