[]

kendi işini yapacaklara tavsiyeler

sözlükte başlığı var ama burada da soralım. kendi işini yürüteceklere ne tavsiye edersiniz?




 
en az 4 ay hiç para kazanmasan da işleri yürütebilecek kadar (kira, personel maaşı, kredi ödemeleri, diğer giderler vs) işe girişmeni tavsiye etmem.

ortaklık tavsiye etmem.
  • emfuzi  (02.07.14 00:13:01) 
Buyrun, her noktasını özetlemiş arkadaş:

www.etohum.com
  • crown  (02.07.14 00:52:54) 
Çok iyi düşün, taşın ve planla. Yapacağın her alışverişi kaliteli ve en ucuz şekilde halletmeye bak. Yemenden içmenden kısmaya alış. Asla faturalarını ve vergini geciktirme, ödememezlik etme. İşini kurmadan önce bankalara borcun varsa sil öyle kur.
Evve-evkur gibi yerlerden asla alışveriş yapma şirket adına.
Cebindeki nakiti iyi bil, kâr elde etmeye başladıktan sonra en az 6 ay hiçbir şey için otomatik ödeme talimatı verme.
Nakit yönetimini iyi yap. Eleman calıstıracaksan maaşlarını asla aksatma, kesinti yapma. Sigortasını adam gibi öde, aldığı maaştan sigorta göster.
İş ilişkilerinde ikili oynama. Naif ve dürüst ol, birinin arkasından konuşma çünkü yanında konuştugun kişi o lafı yüzdeyüz o kişiye ulaştırır.
İşyerinin ofisinin neresiyse artık sigortasını kapsamlı bir poliçeyle yaptır, poliçelerinin ödemelerini de düzenli olarak yap.
Mutlaka bir alarm taktır. İşyeri dışına çıkman ve işyerini elemana sıklıkla emanet etmeni gerektirecek bir iş yapıyorsan bir adet de kamera taktır.
Bir tane dijital güvenli kasa al tüm nakitini, önemli belgelerini onun içinde sakla.
Web sitesi yaptıracaksan eşe dosta akrabaya veya tanıdığa değil adam gibi bu işi iyi yapan bir firmaya yaptır, parasına acıma.
Muhasebecin arkadaşın değil başka biri olsun, mümkünse ofisi olan her durumdan seni anında haberdar edebilecek kdv beyannamelerini, geçici vergilerini aksatmadan çıkarıp sana söyleyecek, her ay seninle gerekli dosyaları belgeleri paylaşacak birini bul.
Gücün ve imkanın varsa bir mali müşavir bul veya bir mali müşavir bürosuyla görüş. Bu işi mümkün olduğunca profesyonel düzeyde tut, ileride başın ağrır.
Naylon faturaya girme, iş kapsamında ne belirtilmişse faturayı o iş kapsamında kesmek zorundasın. Biri gelir de benim şu kadar faturaya ihtiyacım var kdvsini sana peşinen vereyim derse yapma, maliye o işin izini çok güzel ve kolay sürerek sana gelip ne ayaksın lan diyebilir.
Çalıştırdığın personelden mutlaka sabıka kaydı ve sağlık raporu isterse, isterse çaycılık yapsın bunları alacaksın.
İş güüvenliği raporlarını çıkarttır, onaylat.
Ticaret odasına zaman geçirmeden kaydol, sicil numaranı al.
Bu kadar.
  • Solem  (02.07.14 01:30:00) 
hesap kitap maliyet bilmiyosan hiç bulaşma batırırsın.


  • ergenpezeveng  (02.07.14 02:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.