[]

Oy Kullanmak İçin İkamet Alamıyoruz?

Bizimkiler yaz dönemi memlekete gidiyor. Hani bir oran versem 5 ay memlekette 7 ay burada kalıyorlar. Babamın orada da evi var, oy kullanabilmek için nüfus müdürlüğüne gitmiş.

"Öyle değişiklik yapmak kolay değil vs. Bi kere değişiklik olursa bi daha değişmez haberiniz olsun" falan demiş memur.

Böyle bir şey var mı yahu? Memleketimize ikamet aldıramıyoruz, aldırırsak tekrar geri alamıyoruz. Var mı bunun bir süresi?

 
bir daha değişmez diye bir durum yok. ne alaka yahu. nüfusunuzu aldıracağınız konutta başka biri (akraba vs) ikamet ediyor görünüyorsa onla beraber gidiyorsunuz tıkır tıkır alıyorlar. eğer o kişi gelemeyecek olursa muhtardan şu şu kişiler aynı konutta ikamet etmektedir diye yazı alıp müdürlüğe götürüyorsunuz yine kolayca oluyor.

ama evde ikamet eden görünmüyorsa, o evin adresine adınıza tanımlanmış faturayla gidince kolayca hallediyorlar. yani üsküdar'da oluyor en azından bu durum. kendimden biliyorum.
  • gudumlu anne terligi  (02.07.14 00:17:08 ~ 00:20:17) 
çok basit: ankarada seçim bürosu var.telefonla arayınız cumhurbaşkanlığı seçimi için aradığınızı söyleyin.durumunuzu anlatın.
tane tane anlatıyorlar.

  • rakicandir  (02.07.14 00:45:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.