[]

Vefat eden arkadaşın ailesini ziyaret etmek hakkında

Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşımızı uyuşturucu yüzünden kaybettik. Arkadaşlarının çoğu arkadaşın madde kullandığını biliyorlarmış, ben bilmiyordum. O arkadaşlar sanırım kendilerini biraz da suçlu hissettiklerinden aileyi ziyaret etmek istemiyorlar, yanıma arkadaş bulamıyorum ailesini ziyarete gitmek için mesela. Ben de gitsem ailesine bir yararım yok biliyorum ama arkadaşım benim için değerliydi, hatta farklıydı, onu tanıma sürecim yarım kalmıştı, onunla ilgili anıları dinlemek bana iyi geliyor. Ve tahmin edersiniz ki annesi çok kötü bir halde ve bazen çocuğula ilgili duygusal paylaşımlar yapmak sanki ona iyi gelirmiş gibime geliyor. Şu konuda karar veremiyorum: ailesinin yanına gitmem ailesinin acısının hafiflemesine yardımcı olur mu, yoksa onları daha da kötü mü yapar? Sonuçta onlar genç yaşta çocuklarını kaybettiler ve çocuklarının yaşımı benimkiyle benzer, bu durum onları üzer mi yoksa çocuklarının sevilmesi onların hoşuna mı gider? Destek olacağım derken hata yapmayayım?




 
aramızda yakınını kaybeden varsa onlar daha doğru cevaplar vereceklerdir. benim naçizane düşüncem, çocuklarını hatırlatan herşeye üzülecekler zaten ama yine de acılarını hafifletmek için gitmekte yarar var. çocuklarının sevildiğini görmek, çocukları ile ilgili konuşmak bir nebze acılarını hafifletir belki.
genç yaşta ölüm ne kötü...hiçbir anne baba yaşamasa keşke bu acıyı.

  • puc  (01.07.14 23:34:55) 
Bir arkadasim vefat etmisti,o donemde ben gidemedim ama baska arkadaslar gitmuslerdi ve ailesi cok mutlu olmus,hala ziyaret ederler ve ogullari geldi gibi sevinirlermis.
Not:ben hic bir zaman gidemedim.

  • brnbrs  (02.07.14 00:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.