[]

Genç yaşta kellik hakkında

17 yaşında bir erkek var (baba tarafı kel). saçlarının başlama noktası V şekline gelmiş. aynen şu şekilde: img.photobucket.com (fotoğraftaki kişi değil, ama tıpatıp aynısı)

bu erkek 10 gün sonrası için dermatologtan randevu aldı. saçlarını 30 yaşından önce kaybetmekten çok ama çok korkuyor. abisi kendinden 7 yaş büyük, kafasında saç kalmadı. kafadaki o V şeklinde açılan kısımlarda saç çıkarma şansı var mı? (saçlarına eskiden hunharca davranırdı ama tam 1 senedir çok iyi bakıyor). PRP tedavisini falan araştırdı, sizce yapılır mı diye soruyor. ne olur yardım edin şu arkadaşa, 17 yaşında daha yahu bu kadar erken kel mi kalınır...


 
PRP'sini falan bilmiyorum ama bende de benzer problem vardı. özellikle ön taraflarda seyrelme, neredeyse dibi görünüyordu.

kan/hormon vs bakıp bir anormallik görmeyince minoxil sprey verdi. daha yeni başladım ama internetteki yorumlarda tüy halini alan saçlı kısımlarda tekrar saç oluşumu görenleri okudum.
  • doxanikee  (01.07.14 21:49:30) 
tek çaresi tamamen dökülmesini bekleyip saç ektirmek.


  • vendorth  (01.07.14 21:53:47) 
duzenli minoxil kullanimi biraz zaman kazandirir ama kacinilmazi engelleyemez.


  • chavezding  (01.07.14 22:30:58) 
dökülmesini bekleyip saç ektirmek denildiği gibi en iyi çözüm.


  • shafuck saiser  (01.07.14 23:24:31) 
dermatoloğa git görün tabi tıbbi tetkik iyidir. ama genetikse önüne geçemezsin. Boyun uzun olması veya kısa olması gibi bir durum bu. Bioxin, Minoxil gibi şeyler saçları koruyor deniyor ama onu da bırakınca gidiyor. Yani saçların genetik olarak giderse gider önünü alamazsın. Doktorun da ırsi derse durum budur.


  • homili  (02.07.14 00:35:19) 
dökülecekse bir zaman sonra tutamazsın dökülür kelliği sevmeye bakın bence kötü bir şey değil


  • master tanya  (02.07.14 00:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.