[]

Almanya'da Kira Depozitosunu Geri Almak

selam,

mayıs başında oturduğum evden yerime başka bir kiracı bularak ayrıldım. ev sahibi sorun etmedi. zaten başta da bu şekilde anlaşmıştık. ya yerine birini bulursun ya da çıkmadan 2 ay önce bildirirsin demişti.

daha sonra kadına gel yeni sözleşmeyi yap burada dedik. yok gelemem dedi postayla yolladı yeni sözleşmeyi. bu arada mayıs başından itibaren yapmak istiyorduk yeni sözleşmeyi fakat maillerime geç cevap verdiği için mayıs başı geçti ve haziran başından itibaren geçerli olacağını söyledi.

bu yüzden mayıs ayı için yeni kiracıyla ben aramda 1 aylık alt sözleşme yaptım.

daha sonra yeni sözleşme geldi. yeni kiracı imzaladı gönderdi. kendi depozitosunu ve kirasını gönderdi.

daha sonra ben kadına dedim sözleşmemiz bitti depozitomu göndermeyecek misin dedim? tamam hesap numaranı gönder bana göndereyim dedi. neyse gönderdim ben bunu 15 gün geçti hiç bişey gelmedi. sonra tekrar mail attım, aradım ama katiyyen cevap vermiyor. 10 gün daha geçti üzerinden. toplamda bana verdiği cevabın üzerinden 25 gün geçti ve ben artık parayı vermeyeceğini düşünüyorum.

araştırdığım kadarıyla kiracıyı koruyan yasalar var almanyada. fakat bu kadın neye güveniyor anlamadım. evden çıkarken eve bakmaya gelmedi bile. yani eve şunu yapmışsın bunu yapmışsın deme şansı yok. dese de ispatlayamaz hiç bir şeyi. kaldı ki evi girdiğimden daha güzel bir halde bıraktım.

bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim tavsiyeleriniz var mıdır?

teşekkürler.

 
"Cevap vermeye devam etmezseniz avukatımla görüşmek zorunda kalacaksınız" de. Avukat deyince Almanlar bir değişir.

Bir de önce neden cevap vermediğini öğrenmeye çalış. Belki başına bir şey gelmiştir filan. Ya da tatildedir. 2-3 hafta süren tatiller yapmayı severler.

Bu arada depozitonun üstüne yasal faizini koyarak vermek zorunda size, eğer sözleşmede bunu iptal eden bir madde yoksa.
  • burfak  (02.07.14 08:10:23) 
benzer durumu yaşadım 3 ay gecikti, avukat vs diye mektup attım cevap olarak "yasal olarak 6 ay hakkımız vardı" onu kullandık dediler ama akabininde şak diye yatırdılar parayı.

tabii her sözleşmede farklı bi süre vs olabilir onu bilemeyeceğim
  • ayk  (02.07.14 09:31:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.