[]

konusma/yazisma sirasinda cumle sonuna ismin eklenmesi

Ben bazi cumlelerde ismimin soylenmesinden rahatsiz oluyorum nedense..

"Ibomiu bakarmisin" cumleleri dogal.. fark etmiyorum. Ama cumle sonunda ismim eklenirse saygisizlik olarak algiliyorum.. karsi tarafa da bazen ters tepki veriyorum..

Mesela

"Bakar misin ibomiu" (hesap soracagim. Gelir misin..)

Ya da:

"Efendim ibomiu" densin benim icin. "Gene ne var dedi baga bu?? Baga?? Baga???" Diye geciyor..

Simdi bu benim manyakligim mi bu? yoksa, konusma/yazisma kurallarinda var midir boyle bir vurgu yapisi? O yuzden mi rahatsiz edici geliyor.

Ona gore duzeltecegim kendimi. Ya da ellemeyeyim boyle kalsin..

 
vurgulama önemli. sonda söylenirken yapılan vurgulamaya göre ben de aynı şekilde düşünüyorum.


  • knight of cydonia  (01.07.14 19:00:13) 
Bence sizin manyakliginiz. Arkadaslarima genelde nasilsin ayse, nasilsin mehmet diye sorarim hal hatir, bunda ne gibi bir bit yenigi aranir ki?

Ay valla ben de cok aciktim cansu
bi bakar misin ibo
ben yetisemiyorum o saatte ece

hepsi cok dogal cumleler bence. Yazismada hisler aktarilamiyor, yanlis anlama cok mumkun bisey ama bu kadari da abarti bence.
  • mukrime  (01.07.14 23:39:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.