[]

video kamera yardım

Hiç anlamam bu işlerden ama bir adet satın almak gerekti işte. Kısa bir hepsiburada turu yapmaya çalıştım ama bir sürü özellik var, hangisi şart hangisi gereksiz bilemedim. Aranan nitelikler:
1/ Sıfır ve garantili. (teknosalar çok eleştiriliyor, ep cevahir veya seyrantepe gold'a sıcak bakıyorum)
2/ 500-600 ytl (hadi bilemedin max.700) civarlarında dolanırsa ne güzel olur.
3/ Mini DV'ye kayıt yapanlar DVD'ye yazanlardan daha ucuz sanki. Hangisini tavsiye edersiniz? DVD malum daha pratik, tak seyret. DV'ye yazarsak DVD'ye nasıl çeviriyoruz (arkadaşta var aleti kabloyla direk tvye verip seyrediyo onu biliyorum)
4/ Takoz olmasa daha da güzel olur (ele avuca gelen miniklerden)
5/ Gece görüş mörüş işte simsiyah çekmesin ne diyeyim.

Bu işten anlayanlarınızın "hacım senin derdine deva şu marka bu modeldir" tipi tavsiyelerini bekliyorum.

edit: amaç sadece hatıra olarak saklayıp daha sonra aileyle filan seyretmektir. mixle montajla filan işim olmaz.

 
öncelikle ne yapacagina karar vermelisin
cektigin görüntüleri montajlayacak misin?
kaydedip saklayacak misin,
hangi amacla kullanacaksin, prodüksiyon, hatira, reklam vs
  • prdeay  (12.06.07 14:17:07) 
en uygunu herhangi bir ccd dv kamera almandır. dv kameralar artık çok pratik bir şekilde bilgisayara bağlanıp dvdye çekilebilmektedir. panasonic'in çok uygun modelleri var.


  • yersen  (12.06.07 17:13:12) 
1- E-Store'da JVC'nin ucuz fakat işlevli bir modeli var idi.
2- (~450 YTL}
3- DV'den DVD'ye yazmak için FireWire ya da USB çıkışını kullanabilirsin. CD yaparken değil ama DVD yaparken HardDisk'te harman yeri kadar boş yer ister. Firmaların pek çok modeli var... Fiyatı artıran ise ek özellikleri. Örneğin en alt modelde başka cihazlardan kayıt yok. Dışarıya görüntü veriyor ama kendisi alamıyor. Bu özellik bir üst modelde var haliyle pahalı. Hepsinin TV çıkışı var. USB genellikle standart ama dediğim gibi hepsi bir arada olanların fiyatı yüksek. Ben kayıt için FireWire kullanıyorum, sevemedim USB'yi.

O JVC'yi önermemin sebebi bütün kaynaklardan kayıt edebilme özelliği var. (link bulur editlerim)


4- Zaten DV'ler ele gelecek kadar küçük. Hatta daha küçültüldüler ama bana küçük geldiklerinden rahat edemiyorum.
5- Renkli gece görüş diye bir şey ittiriyorlar ama verimli değil. Yani çok şeyler bekleme.
  • buck rogers  (13.06.07 12:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.