[]

dell teknik servis fan temizliği ücret

dell laptop'umun garantisi bitti. fakat fanının temizlenip termal macunun değişmesi gerekiyor. sadece minecraft oynuyorum ama oyunu açınca sol taraf (sanırım ekran kartı) aşırı derecede ısınıyor. temizlik gerek. mahalle arasında bulunan bir bilgisayarcıya da vermek istemiyorum. dell bu işi ne kadara yapıyor bilgisi olan var mı?

bir de garanti de olduğu gibi eve gelip mi yapıyorlar?


 
ben kendim temizliyorum... bilgisayar kapalıyken fanın ızgaralarından süpürgeyle iyice bir çektiriyorum.... senede bir defa da fanı açıp macunluyorum. elin tamir işine yatkınsa kolayca yaparsın.yatkın değilse hiç elini sürme... mahalle arasındaki bilgisayarcı güvenilirse ona yaptır... fanın sıfırı 50 tl zaten...


  • inanmazsan inanma  (01.07.14 15:45:17 ~ 15:45:49) 
@wide küçük esnafa destek olmak isteyen biriyim fakat küçük esnaf da işini doğru yapmayacınca sende güven bırakmıyor, o yüzden.

okuduğum şehirdeyim halen burada da öyle tanıdığım işini iyi yapar bildiğim biri yok. yoksa zaten ona veririm.

@inanmazsan... eski laptop'u mu ben de öyle yapıyordum. fakat şu var. fanın soğuttuğu soğutucuyla entegre arasında termal macun vardır. bu macunun da değişmesi gerek. ilk fan temizliğine geldiklerinde fanı gördüm termal macunu farklı gibi geldi bana. gidip piyasada 50 watt'lık amfi entegreleri için kullanınan termal macunu alıp sürersem faydası değil zararı olur. önceki laptop'um bu yüzden ekran kartını yaktı. zamanında bilgisayarcıya temizlettim ekran fail verince içine açıp baktım ekran kartının üstünde ki termal macunun macunlula alakası kalmamış bildiğin katılaşmış. tabii bu yüzden entegreyi soğutamadı ve yaktı. hani dersen ki o macun şöyle olur buradan bulursun. işte o zaman parçalar temizler toplarım bilgisayarı. diğer türlü 50-100 tl arası fiyat çekiyorlar zaten. arkadaş 2-3 ay önce temizletmişti.
  • seksli harf  (01.07.14 17:45:13 ~ 17:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.