[]

sıfır araba alırken nelere dikkat edilmeli?

iki gün sonra sipariş ettiğim araç gelecek. satışı yapanı arayıp sordum. ben vekalet vermedim, imza atmadım ama sen anahtarı alıp gideceksin her şeyi biz halledeceğiz diyorsun dedim. artık işler kolaylaştı, sistem böyle, notere gerek yok gitmeye falan dedi. bi halt anlamadım. ben arabayı alıp oradan ayrıldığımda ruhsat falan her şey nasıl hazır olacak? bi terslik yok mu bu işte? yoksa oraya gittiğimde imzayı atınca mı ruhsatı verecekler, nedir?
başka dikkat etmemi önerdiğiniz şeyler var mıdır?



 
ruhsatı takipçiler hallediyor. ama bi tek imza atmak için sizi çağırıyorlar. sonra bayiye gidiyorsunuz. arabayı ruhsatı alıp çıkıyorsunuz. bir de 0 araba alıyorsunuz ama boyasını konrtol ettirin. alabiliyorsanız boyasızdır diye imzalı kağıt alın.


  • sirt kasiyici  (01.07.14 09:23:48) 
sıfır araba için notere gitmeye ne gerek? alım satım yapmıyorsunuz ki. ruhsat için de artık adrese kargo yapılabiliyor tercihe göre. sıfır aldıysanız bayiden almışsınızdır koca bayi de sizi dolandırmaz herhalde :)


  • neistediginibilmeyenadam  (01.07.14 09:24:21) 
nasolsa servisten teslim alacaksınız teslim alma kağıtlarını imzalamadan önce bi boya mikron ölçüm cihazı ile aracın tamamını yanınızda kontrol ettirin. sıfır araba da olsa tırdan inerken çarpıp serviste boyayıp satabiliyorlar aklınızda olsun bunu kesinlikle yaptırın sonra davalarla uğraşırsınız.


  • buffy de vampir sayilir  (01.07.14 09:53:03) 
boya kontrol +1


  • neistediginibilmeyenadam  (01.07.14 10:25:26) 
seri nosuna dikkat et, aynı günde 5 araba satıyorlarsa seri no karışabiliyor.

aynı şekilde trafik sigortası ve varsa kasko ile araba bilgilerini karşılaştırmakta fayda var. karmaşada hatalı kasko falan yapmasınlar yani.

bilgilerini kontrol et, ruhsata yanlış adres giriyorlar, sonra trafik cezası adrese gelmiyor haberin olmuyor falan filan. bir ton dert.

sağına soluna bak ne biliym. ben aldım torpido gözünü açtım sonra kapanmadı. adamlar servise götürüp torpido gözünü tamir ettirdi. her şey olabiliyor yani.

bence poşetini söktürme, türk geleneğidir. :)) kokuyu muhafaza eder.
hayırlı olsun.
  • siradisi00  (01.07.14 10:33:28) 
Bir seye dikkat etmene gerek yok,git al arabani hayirli olsun.araba carpilip boyanmis olsada sana bilgi verirler merak etme alirken bilirsin boya oldugunu indirim yaparlar.panige gerek yok.gule gule kullanin.


  • duptıs  (01.07.14 11:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.