[]

academia.edu hakkında

Asya tarihi ve kültürünü araştırmayı seviyorum. Bu konularda araştırma yapıp makale yazsam ve bu sitede yayınlasam nasıl olur? Zira burası için akademik ortamların feysbuku diyorlar.




 
burada yayınlanan makalelerin illa üniversitelerde öğretim görevlisi olanlar tarafından yazılmaları mı gerekli?


  • raskolnikov2  (01.07.14 03:54:28) 
O sitede hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri isim olarak filan sunarsın. İçerik olarak değil ki zaten içerik internet ortamında ücretsiz paylaşılmaz, üniversitelerin- araştırma kurumlarının ortak veritabanından bulunur.

Yayınının akademik mecrada kabul görmesi için temel şart hakemli dergide yayımlanmış olması. Bu da kolay değil yani. Makale yazmak iki üç araştırmaya dayanmıyor.

Ve evet bence facebook'u. Her önüne gelenin hesabı var çünkü.
Ama senin dediğin blog için uygun.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (01.07.14 04:06:56) 
o site makale yazip da yayinladigin bi yer degil. yazip yayinlanmis olan makaleni yukledigin bi site. yani bir nevi cv'ni yukluyosun. sadece orda yer alan yayinin bir akademik degeri yok.
normal vatandas icin bilmiyorum ama ozellikle lisansustu ogrencilerin yayinlarini goruyorum ben.

  • halanne  (01.07.14 04:08:51) 
Evet akademik olarak bi değeri yok bence de. Ciddi akademik yayın yapan kimseler de sadece ismini paylaşıyorlar, kendisini değil.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (01.07.14 04:12:18) 
ben academic writing final paper imi yukledim oylesine ama yazar arkadaslarin da dedigi gibi bu tarz seyler icin blog kullanman daha iyi.


  • mucaravci  (01.07.14 05:48:08) 
Akademik olarak bir değeri olmaz ama bence yayınlanabilir. Buradan kendi alanımla ilgili birçok akademik olmayan çalışma okudum, insanlar yüklüyorlar. Hatta, akademik olmayan bir çalışma benim aklıma başka bir fikir verdi ve onu çalışma haline getirip bir dergiye gönderdim.


  • aychovsky  (01.07.14 08:00:30) 
Bu siteyi neden bu kadar ciddiye aldın ki? Ben akademik değeri olmamasına rağmen Birikim'de yazdığım yazıyı bile koydum. Makale yazmak academia edudan daha ciddi bir iş, yoksa burada akademik olmasa da düzgün yazılmış herhangi bir şeyi yayınlayabilirsin.


  • shadow journal  (01.07.14 11:03:44) 
ben buna kaydolayım dedim. neden bilmiyorum. bi an esti. hiç akademik unvan sahibi de değilim. sonra ne oldu? google araması yapınca ismimi, kabak gibi ilk sırada bu çıkar oldu. ismin yanında independent researcher falan çıkıyor. çok uyuz bi site.


  • namus ninjası  (01.07.14 11:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.