[]

gece disari cikinca korkmak

Korkuyor musunuz?

19 yasinda erkegim. Mersin vilayetinde sabaha kadar disarida kalsam umrumda olmuyor ama İstanbul'da her an götümü keseceklermiş gibi hissediyorum. Paranoyak oldum.


 
dışarıda bulunduğun yere bağlı tabi bu. tarlabaşında olsam ben de korkarım.


  • trinitrotoluen  (01.07.14 03:13:46) 
istanbul sakat.


  • oğlum çok zor lan  (01.07.14 03:14:08) 
Ben çıkmam. En geç 11de dönüyorum, o da trende metroda falan geçiyor önceki bir saati. Arabayla babam gelip istasyondan alıyor. Gece yarısı yuruyuse cikacaksam lojman sınırlarını terk etmiyorum. Canıma susamadim.


  • Lim5  (01.07.14 03:16:05) 
@Lim5 ne lojmani hocam? Su an ben de lojmandayim. Yoksa ayni lojmanda miyiz?


  • umarsizca umarim  (01.07.14 03:27:26) 
köpeklerden korkuyorum iki kez kovaladılar birinde itfaiye ekibiyle eve döndüm diğerinde de bereket adamın biri geçiyodu ona sığındım beraber yürüdük.


  • aydogank  (01.07.14 03:28:06) 
Ankara'da sakat. Son metroyla aşti'ye gidiyorum, oradan yurda 20 dk yürüme mesafesi var ama bildiğin tırsıyorum. Tinerci falan olsam yani oralarda dolanırdım hep,suç işlemek,göt kesmek,bali çekmek için çok müsait ortamlar var.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (01.07.14 03:28:14) 
neredesin ki istanbulda? üsküdar beşiktaş ortaköy taraflarında bir şey olmaz meczup tiplere fazla yaklaşmazsan. bağcılar esenler gop falan buraları bilemiyorum. esenyurt'u biliyorum ama, gündüz bile tehlikeli bi yer.


  • i ve been mistreated  (01.07.14 03:28:38) 
cok sevdigim arkadaslarimla ciksam dahi son metroyla donerim. metrodan yurda kadar sanayinin icinden yuruyorum biraz tirsiyo insan haliyle.


  • mucaravci  (01.07.14 03:29:51) 
gop'ta doğup büyümenin tek faydası bu heralde. alışkanlık olmuş her yerde sikim taşağıma denk yürüyorum gece 3-4 bile olsa :/ birkaç olay yaşadım ama şimdiye kadar, temkinli olmakta fayda var gerçekten.


  • xenophobe  (01.07.14 03:34:43) 
hayır. birazdan çıkarım


  • hayatkısakuşlaruçuyor  (01.07.14 03:39:51) 
istanbul'da ne olacağı belli olmuyor hiç. Gündüz vakti bile önünü kesip para isteyenler olabiliyor.Arkadaş grubunla takılıyorsan korkma ama yalnızsan temkinli ol


  • empedokles  (01.07.14 03:46:00) 
birfincankahvedahaisteyenadam'a daha fazla katılamazdım. yaşadığım yerde hiç korkmam, umrumda olmaz ama ankarada baya baya tırsıyorum şehri bilmememin de etkisi var tabi.


  • legolasin son oku  (01.07.14 03:51:50) 
ben de 20 yaşındayım, normalde gayet "tırsak" bir adamım ama gece korkmuyorum. gece 3'te fikirtepe'de sarhoş vaziyette köprüaltından geçtiğim gün benim için zirve olmuştu, o günden beri hiçbir geceden korkum yok. orada ölmediysem asla ölmem.


  • pescador  (01.07.14 03:52:55) 
Çok aşırı sakat 1 yer değilse korkmam. Istanbul Halkalı'da yaşadım 19 yaşıma kadar. Simdiyse 2 senedir izmir bucadayım. Varoş gülüyüm anlayacağın. Sataşma vb durumlarda nasıl davranacagimi biliyorum.


  • materyalist imam  (01.07.14 04:07:07) 
Boş gezme.


  • labanon  (01.07.14 04:17:51) 
mersin'de korkmuyorsan istanbul'da korkman biraz ön yargı mersin de çok tekin bi yer sayılmaz tabii nerelerde olduğuna bağlı mersin çilek mahallesi vs. istanbul'un herhangi elit bir yeri dersen bambaşka olur ama mersin'in de geceleri baya sakat.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.07.14 04:20:53) 
yerine göre değişiyor biraz ya. gece 4te eve rahatlıktan nerdeyse ıslık çalarak dönesimin olduğu yerler de var (bakırköy/kartaltepe), ama bazı yerlerde gündüz ve kalabalık olsa bile korkabiliyorum. aslında belli bir gelir ve eğitim seviyesinin hakim olduğu semtler veya siteler hariç her yerde korkuyorum.
gerçi dünyada bin türlü manyak var en nezih veya güvenli bir semtte bile otursan neyle karşılaşacağın belli olmaz. ama genelde bakırköy'de gece korktuğumu hiç hatırlamıyorum.

gene de bir ara paranoyak olmuştum, arkadaşlarıma 10 da evde olmam lazım, korkuyorum falan diyordum. hala da korkuyorum. gündüz vakti arabaya zorla kız atılıp kaçırılabilen, beşiktaş'ta gündüz vakti çantasını almak için kadının başını defalarca yere vuran şerefsizlerin olduğu bir şehirde yaşıyoruz.

şu olayı da not düşeyim de içinde bulunduğumuz zamanın vehameti anlaşılsın.
bundan bir iki sene önce tam bizim apartmanın altında olan bir olaya babam şahit olmuş: yolda yürürken bir genç kız bayılıp yere düşmüş. herkes başında toplanmışken birden bir adam gelip 'ben onu tanıyorum, yakınıyım' diye kızın yere düşen telefonunu da cebine atıp kızı arabaya mı taksiye mi ne bindirip gitmiş. kimse de dememiş biz nerden bilelim kızı tanıdığını, neden ambulans çağırmıyorsunuz falan diye. veya kimse o arabanın plakasını alıp polise sordurtmamış. sordurtsa bile polisler onla uğraşmaz o ayrı.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (01.07.14 04:32:55) 
İstanbul'dayım, hiç mi hiç korkmuyorum. Mahallede gece 12'de bile aileler dışarıda oluyor. Gerçi mahalle son geldiğim yer oluyor zaten gece de, oraya gelene kadar da korkmuyorum. Niyeyse birçok şeyden korkuyorum ama gece dışarıda olmaktan korkmuyorum.

Aslında bunda kadın olmanın bir avantaj olduğunu bile düşünüyorum. Çünkü genelde bıçaklı, mıçaklı kavgalar, dalaşmalar, sataşmalar erkekler arasında oluyor. Örneğin, yolda yürüyen iki erkek birbirine çarptığında bir şekilde ondan bir kavga doğabiliyor. "Önüne baksana lan", "Asıl sen düzgün yürü"den kavga doğuveriyor hemen. Ama o belalı tipler kadınları hem kendi güçlerinde kavga etmeye layık görmüyorlar, horozlansalar kazanacakları bir şey yok, "Gücün kadına mı yetiyor" diye bir laf yerler; hem de bir yandan "Kadına el kalkmaz", "Kadın güçsüz ve acizdir" düsturu ile hareket ediyorlar. Mantık çok sakat ve iğrenç ama açıkçası o durumda da işime geliyor. O yüzden de çok bela gelmiyor. Kalkan el değilse o biraz sıkıntı olabiliyor ama o da laf atma ile geçiliyor genelde "Ya tutarsa" mantığı ile. Galiba o tür tacizleri savuşturmayı öğrenmişim. Metrobüsten daha çok korkuyorum.
  • aychovsky  (01.07.14 08:34:58 ~ 09:57:57) 
18im kadinim cok fazla konserlere gidip toplu tasimayla tek basima donerim bazen hic korkmuyorum rahat rahat donuyorum ama mesela bazen taksimden eve donerken bakislarindan rahatsiz olup korkutugum oluyor yanimda kendimi savunmak icin hic bir sey olmuyor karete falan da bilmiyorum. Gecen gun babam isvicre cakisi almis onu hediye etti gerci o sadece bende kalsin diye verdi ama karar verdim eve tek donme durumum oldugunda en azindan toplu tasimadan eve kadar elimde tutucam. Bir sey yapamayacagimi bilsem bile elimde olmasi cesaret verir. Ayrica son olarak cevremdekiler benim icin "basina bir sey gelmedigi icin boylesin, bu kadar cesaretli olma, sort giyme, eve erken don, cesur yurek misin vs." Sekilinde bir suru sey soyler.


  • duzsac  (01.07.14 09:42:23) 
Gec saatlerde disaridayken genelde insanlar benden korkuyor:) Korkulacak birseyim yok ama epey hizli yuruyorum eminim ondan tedirgin oluyor insanlar.


  • delifaruk  (01.07.14 09:51:58) 
çantanızda biber gazı bulundurun o zaman


  • titiraprap  (01.07.14 10:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.