[]

şifreleme/kriptoloji - programlama

işte bu aralar bu kriptoloji olayına taktım. bir çok yazı okudum ama hep bölük pörçüktü. şöyle bu olayı başından anlatan, örneklerle pekiştiren bir yazı/yazı dizisi falan var mıdır?

tarihçesi ile başlayıp, ilkel tekniklerden bahsedip, günümüzdeki tekniklerini falan anlatan şeyler arıyorum. hatta böyle öğretip sorular soran, çözmeye çalışabileceğim siteler var mıdır? ya da sadece böyle çözmeye çalışabileceğim şifrelerin olduğu bi site olabilir. nasıl şifre çözüleceğini anlatan siteler olabilir, kitaplar olabilir. yazılı/görsel her şey olabilir.

bir de programlama ile uğraşıyorum. şöyle md5'ten girip en karmaşık şifreleme şeylerini anlatan kaynaklar var mıdır?

bu konuda acayip bilgiye açım şu an. yararlı olabileceğini düşündüğünüz her linki atmanızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ettim. şu an uyuyorum, tikler ne zaman uyanırsam.

 
bu kadar hazırcıysan, yani her şeyi tek bir kaynak ya da kaynaklar dizisinden bekleyecek kadar, hiç bulaşma derim bu mevzuya. ingilizce aramalar, kaynaklar işini kolaylaştırır, türkçe pek fazla şey bulamazsın. google hacksi öğren biraz, daha fazla işine yarayacak şeyler bulabilirsin.


  • dafaiss  (01.07.14 02:35:27) 
bunu ancak dr. ecco çözer


  • vendorth  (01.07.14 02:46:10) 
odtü yayınlarının kriptolojiyle ilgili bir kitabı var,adı şifrelerin matematiği:kriptoloji,elimde var fakat sindirerek incelemedim,o yüzden fazla bir bilgi veremeyeceğim ama odtü tanıtım günlerinde standda satılıyordu,başka yerlerde satılıyor mu bilmiyorum,bulabilirsen işini görür belki.


  • jools leno  (01.07.14 04:48:22) 
kriptoloji ve ben kitabını tavsiye ederim.


  • dramadi  (01.07.14 10:19:27) 
coursera'da cryptography diye lesson var güzel.


  • esenboga  (01.07.14 10:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.