[]

gata tıp

araştırmalarımı yaptım,yazılar okudum genel olarak internette yazılanları biliyorum,fakat güncel değiller,gata tıp hakkında beni hem okuması hem de maddi ölçütler doğrultusunda bilgilendirebilir misiniz? idealistlik veya rahat yaşam konusunda da düşüncelerim var,neler diyorsunuz,nasıl düşünülmeli bu konuda?




 
Sivil hayat her zaman iyidir. Ama illa doktor olucam diyorsan yaz gitsin.


  • hohoya  (01.07.14 00:27:57) 
iyi de mulakatla almiyor mu. girecegin garanti degil ki.


  • kutsalbok  (01.07.14 00:45:03) 
Olmazsa kontenjan açılıp hatadan bir alttaki puanin tutan tercihine yerlestiriliyorsun. Mülakatta elenmek ortada kalmak demek değil.

Gata'dan sonra mecburi hizmet 15 sene diye biliyorum, kontenjanları sivillerden ayrı oluyor. Döner sermayeleri yok ama çıplak maaşları daha yüksek. Bir de once askersin orada, tabiplik sonra geliyor. Subayların imkanları gayet iyi, yaz kış kampı, orduevi vs. Tayin gezme işi sıkıntı, tabip subaylar kaç senede bir gidiyor bilmiyorum. Askeri hastaneler genelde kalabalık olmaz. Eğitimi iyi. Okurken evlenmek yok. Evci izinlerini bilmiyorum. Bir ara kendini attırma modası vardı ne oldu onu da bilmiyorum.

Yazmazsam olmaz, kadın doğumculari kasap gibi oluyor. Gidip memnun olan kimseyi duymadım.
  • Lim5  (01.07.14 01:28:09) 
abi tıp tıp diye yanıp tutuşmuyorsan yazma.

öylesine tıp okunmaz, gatada hiç okunmaz. hayatını tıbba adayacaksan git.
çünkü hayat = doktorluk olacak. evin hastane olacak, orda yatıp kalkacaksın.
  • siradisi00  (01.07.14 02:12:49) 
ya açıkçası bir ömrü de doktorlukla geçirmek istemiyorum,sivil doktorluk olsa yine bi nebze ama askeride işler farklı yürüyor sonuçta.mülakatlar var tabiki ama geçebileceğimi düşünüyorum fazla incik cıncıklamazlarsa,o da şans meselesi biraz tabi de.maaşlar biraz tatmin edici yazılabilir belki ama okuduğum şeylere göre çalışılanın yanında ufacık kalıyor gibi bir durum var,ama dediğim gibi o bilgiler güncel değil,düzenleme yapıldı mı,bu konuda son durum nedir peki?


  • jools leno  (01.07.14 02:25:12) 
herkes kaçmaya çalışıyor gatadan hala düşünüyor musun? bizim fakülteye gatadan ayrılıp gelen en az 15 kişi falan vardı. bir dünya da tazminat ödüyorlar hala. artık atılmak da zorlaştı iyice. sıkıntı yani boşver bu işleri.


  • vendorth  (01.07.14 02:52:16) 
katılıyorum herkese,düşüncelerim şekillendi saolun :)


  • jools leno  (01.07.14 03:40:06) 
bak bir ömür doktorluk yapmayacaksan girme bu işe. :)

çıkılmıyor çünkü, mafya gibi düşün. ölene kadar mokoko.
  • siradisi00  (01.07.14 10:25:48) 
askerliği gatada yapmış biri olarak (k.d.), yapma diyebilirim. binbaşı olana kadar ayrılamayacaksın. imkanların hiç şahane olmayacak. vs vs. gatada kalan rütbeliler iyi insanlardı. esprili ve askere iyi davranan subaylar, subaydan ve doktordan beklenmeyecek tavırlarda insanlar. bu bence çektikleri sıkıntıyla baş etme yöntemleriydi.


  • namus ninjası  (01.07.14 11:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.