[]

Hangi yazarın / yazarların kitaplarını

Tamamen okudunuz? Ya da var mı böyle tüm kitaplarını okuduğunuz yazarlar? Varsa da bir kitabını okuyup çok beğenip diğerlerini de okumalıyım diyerek mi okumaya başladınız? Sormamın sebebi şu: benim hiç öyle bir yazara takıntım olmadı, her yazardan bir kitap okuyayım derim de bir yazarın tüm kitaplarını okuyayım demedim hiç :(




 
Edgar allan poe'yu okudum melankolinin Babasidir. Hastasiyim.


  • rubiks cube  (30.06.14 22:11:38) 
kemal tahir, sabahattin ali, sait faik, aziz nesin ve peyami safa'nın tüm eserlerini okudum. size de tavsiye ederim.


  • marcelorios  (30.06.14 22:13:32) 
Oldu. Dövüş Kulübü'nü ve sonrasında okuduğum Tıkanma'yı çok beğendiğim için Chuck Palahniuk'un tüm kitaplarını okumuştum. Son 2-3 kitapta artık iyice ilerlememesine rağmen biraz da kendimi zorlayarak okumaya devam ettim. Şimdi nasıl da ergen bir özentilikle okuduğumu daha iyi fark ediyorum :)

Tanpınar'ın 3 kitabını okudum, kalanların tamamını da okumaya karar verdim. Muhtemelen Orhan Pamuk'un da tüm kitaplarını okuyacağım.

Çok kitap okuyorsan, aynı yazarın arka arkaya 2-3 kitabını okumanı tavsiye ederim. Böylece o yazarın tarzını, değişimini daha iyi tartarsın. Aksi halde, her yazarın en klasiğini okusan kafi.
  • long live rock n roll  (30.06.14 22:14:04) 
Jose Saramago / Carlos Fuentes


  • godsparticle  (30.06.14 22:15:36) 
Haruki Murakami, Barış Bıçakçı, Orhan Pamuk, İhsan Oktay Anar, Ahmet Hamdi Tanpınar(aydaki kadın hariç), Oğuz Atay, Ferit Edgü, Çehov'un(tüm öyküleri sayılır mı bilemeyeceğim) tüm kitaplarını okudum.

Bir kitabını okuyup tümünü okuma kararı aldım. Mümkün olsa bu şekilde okumak istediğim Nabokov var ancak çok kitabı olduğundan öyle bir maratonu uzun zamana yaymak daha doğru olur sanırım.

Bu konuda asıl yönetmen takıntım var. Bir ara bir ay içerisinde tüm Woody Allen filmlerini izlemiştim. Soru buna yönelik olmadığı için oradaki izlediğim yönetmenleri saymayacağım.
  • sanal hayvan  (30.06.14 22:16:40) 
ursula k. le guin

mülksüzleri okuduktan sonra başka çarem yok gibi hissettim. aynı konuda kitap yazsaydım ben de bunun aynısını yazmak isterdim dediğim ilk yazardı çünkü.
  • irbat  (30.06.14 22:20:13 ~ 22:20:49) 
tess gerritsen
jean cristophe grange

sabahattin aliyi de çok severek okumuştum. ama bünyeme etkisi bi acayip oldu.

ayrıca illa bi yazara takıntın olacak diye bişey yok. kimileri de sabahattin aliyi çok sıkıcı bulur mesela. normal bişey. merak edersin okursun istediğin her yazarı.
  • elorelia  (30.06.14 22:24:06) 
ahmet ümit, peyami safa, elif şafak (pişmanım) türklerden aklıma gelen. grangé, dan brown, mario puzo, poe vs yabancılardan. arkadaşlarım ısrarla ursula leguin oku diyorlar ama sıra ona gelemedi henüz :)


  • klassno  (30.06.14 22:25:26) 
Bukowski


  • sabirstone  (30.06.14 23:05:15) 
emrah serbes ve halid huseyni'nin kitaplarını okudm


  • all girls dream  (30.06.14 23:53:35) 
Jane Austen
Emrah Serbes

Alakasız oldu biraz ama :)
  • mutekebbir  (30.06.14 23:55:35) 
Oguz atay, yusuf atilgan (zaten cok az kitabi var maalesef:( ), tezer ozlu, hakan gunday ve milan kundera'nin tum kitaplarini okudum. Sartre'in roman turundeki tum kitaplarini okudum, denemeleri duruyor daha. Bir kitaplarini begenip, okudukca kafalarinin calisma bicimine hayran kalip okudum diger kitaplarini. Ama her yazarda da oyle olmuyor, Buket Uzuner'in Kumral Ada Mavi Tuna'sina bayilmistim, ama diger kitaplari yanindan gecemedi.


  • saçdemeti  (01.07.14 00:33:31) 
çocukken jules verne'in bütün kitaplarını okudum. sonra okuma alışkanlığım gelişmedi. ondan sonra çok nadir tek/tük okudum. senede birkaç roman okuyorum onlar da farklı yazarlardan oluyor.


  • xenophobe  (01.07.14 03:24:04) 
Oğuz Atay, Orhan Pamuk, Orhan Veli, Aziz Nesin, Elif Şafak, Murathan Mungan, Didem Madak, Birhan Keskin, Gülten Akın şu an bunları hatırladım


  • mutlusismankedi2015  (01.07.14 07:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.