[]

Yazilim Muhendisi Maasi Hakkinda

3 4 sene tecrubeli bir yazilim muhendisi ne kadar maas almali?

Yeni mezun oldum, 3 4 senelik tecrube okurken part-time calismaktan geliyor (sektorle alakali)

Bu arkadasimiz .net biliyor, android, ios, windows phone, wcf service yazabiliyor, azure ve diger cloud computing saglayicilar hakkinda calismalar yapmis, az biraz da javascript dolayisiyla da node.js biliyor.

Calistigim yerden memnunum ancak yaptigimiz islerin olcegine gore cok az maas aldigimizi dusunuyorum. Sadece ben degil ekip olarak.

Ortalama ne kadar almali? Yeni mezun bi bok bilmeyen adamlar 3 4 aliyo diyolar ne derece dogrudur?

3 4 sene tecruben var bize mi soruyosun diyecek arkadaslar icinse para hic bi zaman 1. Planda olmadi, kendimi gelistirmeye cok daha fazla onem verdim. Ama artik hakkimida almak istiyorum.

 
En az 5, hele ios ve android varsa gerisi hayalgucune kalmis:) ingilizceyi var sayiyorum


  • art vandaley  (30.06.14 19:55:55) 
İngilizce var


  • evet soyadim gercekten mucuk  (30.06.14 19:56:32) 
şimdi sen buraya 3-4 sene tecrübeli olduğunu yazmışsın ama muhtemelen başvurduğun yerlerin yeni başlayanlar için standart ücretleri olur. (aselsan falan mesela). bu yüzden soruna cevap olmasa da işverenler seni tecrübeli görmeyip standart tarifeyi uygulayabilir.

bu şekilde sorduğun sorunun cevabını 3-4 sene sonra kendin bulabilirsin, ama dilerim her şey gönlünce olur.
  • ron dennis  (30.06.14 19:56:39) 
Yeni bir yere basvurmayacagim, var olan isimde devam edip su kadar para istiyorum diye konusacagim. O yuzden sormustum aslinda. Suana kadar part time olarak aldigim ucret aslinda gayet iyiydi ama bu ucretle full time devam etmem mumkun degil. O yuzden ortalama bir maas belirlemeye calisiyorum kafamda.


  • evet soyadim gercekten mucuk  (30.06.14 19:59:10) 
Ama gecis maasiyla ayni yerde calistigin maas bir olmaz. Ben simdi.gecsen alacagin maasi soyledim. Mevcut isyerinde en fazla 4 verirler diye dusunuyorum.


  • art vandaley  (30.06.14 20:04:03) 
1-2 yil abd'de calismis arkadasim turkiye'ye dondu, 5bin net ile basladi.


  • she was my baby  (30.06.14 20:08:40) 
Öğrenciyken olduğu için 3-4 senelik tecrübenin part-time olduğunu varsayıyorum. Yani aslında full-time olarak 2 seneden az bir tecrübe oluyor. O zaman 4000'den açabilirsin kapıyı. Kendine güveniyorsan onu 4500 yapalım. Ha, dediğim gibi değil de 3-4 senelik tecrübe full-time olarak ise ve biraz da kendine güveniyorsan 5000'in üzerinde bir maaş çekmen gerekir.

Edit: Şu anki şirket olacaksa, şu anki maaşını full-time'a göre project et, onun %20-30 fazlasını iste. Bunu da al, tatmin etmezse de başka iş aramaya başla. Çalışan bir insan olarak yeni iş ararken pazarlık şansın daima daha fazla olur.
  • long live rock n roll  (30.06.14 20:10:07 ~ 20:12:32) 
@long live rock n roll,

Tesekkurler bende tam olarak bu sekilde dusunuyordum.
  • evet soyadim gercekten mucuk  (30.06.14 20:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.