[]

tacize ugradim kezbana dondum

Selamlar,

Once kafayi yirtmis bi yasitimin, sonra benden baya kucuk kuzenimin tacizi sonucu bende bi mide bulantisi hasil oldu efenim. Butun erkeklere potansiyel sapik gozuyle bakmaya basladim. Aile bireylerimden bile tiksinti geldi.
Sanirsiniz dunya guzeliyim, arkadas gayet normal cogu zaman yazislara donulmeyen ben bile tacize ugruyorsam bu nasil bi ulke? Peki neden ablasindan ote yakin oldugum kuzenim bana yeltendi? Bunu ablasina yapmayacaginin garantisini kim veriyor.

Ve en onemlisi ben tekrar guvenebilecek miyim?

 
yaş önemli. fail ve kurbanın yaşı nedir?


  • mayeskuel  (30.06.14 19:03:00) 
güvenebileceğin biri umarım karşına çıkar, ve seni yüz üstü bırakmaz. herkesin böyle olmadığını bil yalnızca, tacizci erkeklerden nefret eden erkeklerin de var olduğunu bil, bir nebze olsun rahatla.


  • knight of cydonia  (30.06.14 19:03:54) 
27-21


  • art vandaley  (30.06.14 19:04:59) 
çok afedersin böyle ensest götverenler var malesef. onun dışında taciz başlı başına götverenlik. kezbana dönmek değil verdiğin tepkide çok haklısın. umarım güvenini kazanacak bir erkek çıkar, hepimiz aynı değiliz. knight of cydonia'nın dediği gibi tacizci erkeklerden nefret eden erkekler var, erkek derler kendine ama yürüyen hormondan başka bişey değiller. takmamaya çalış kafana

kuzene gelince ifşa et ergen dallamayı. herif beyniyle değil taşaklarla düşünüyor anlaşılan
  • GibsonRulesv2  (30.06.14 19:12:49 ~ 19:12:56) 
Tacizin başında ben "cehalet" görüyorum. Gerçekten alt benliğine söz geçiremeyen, kendi içindeki medeniyete ulaşamamış insanın işi bu. Emin ol, bundan ölesiye tiksinen, bunu yapmaktansa belki ölmeyi tercih edecek erkekler de var.

Kimsenin hatasını, kimsenin cehaletinin bedelini başkasına ödetme. Sen yine temkinli ol; kendini bu şekilde bol bol telkin edersen, her şey yoluna girecek.

Çok geçmiş olsun.
  • pandispanya  (30.06.14 19:13:11) 
tacizin, taciz edilenin dış görünüşü ve davranışlarıyla ilgisi yoktur. ayrıca taciz, tüm detayları ve şartları ve motivasyonları ile tamamen mütecavize ait bir suçtur. erkekler olarak, böyle düşündüğümüzü bilmenizi isterim.


  • nereye bu gidis  (30.06.14 19:16:01) 
Ben de çocukluğumdan bu yana çok kez tacize uğradım.kendimi korumayı öğrendim dediğimde de taciz edildim. Ama bu benimle ya da seninle alakalı bişey değil. Çok ruh hastası var ve aklı başında olmayan karaktersiz insanlar hormonlarını da yönetemiyor. Erkeklere değil kadınlara değil insana güvenmeyi öğren. Kadınlar içinde de erkekler içinde de böyleleri var ve hep var olacak. Onlar yüzünden asla hayatını kısıtlama. Şüpheci olmak iyidir ama fazlası hayatını kısıtlamana neden olur.
Önce kendini korumayı öğren en azından riskleri indirgiyor. Kendine güvenin olsun ve özellilşe toplulukta ifşa et. Kendine güven tacizcileri yavaşlatıp korkmalarına neden oluyor. Kuzenini de aile içinde ifşa et.

  • tuborg yesili  (30.06.14 19:17:38 ~ 19:21:24) 
geçmiş olsun. bir erkek olmama rağmen tacize uğradım iki sefer. öyle baby face falan da değilim. bildiğin yurdum insanıyım. ama kadın erkek olayında şöyle bir ayrıntı var ben gözlerden kaçan. kadınların hiç önemsemediği üzerinde durmadığı bir hareketi (bu söz olabilir, fiziksel bir hareket olabilir vs) karşı cins bir davet olarak görebiliyor. bir çok sıkıntı da buradan çıkıyor. yanlış anlaşılmasın size iş attınız tarzı bir şey demiyorum. sadece istemeden böyle algılanan karşı tarafın birbirinin amacından haberi olmayan bir sürü durum gördüm/duydum.


  • oraletarya  (30.06.14 19:21:03) 
evet, taciz kötüdür, sevmeyiz etmeyiz ama şu başlıktaki "kezbana döndüm" ifadesi de aynı derecede kötü geldi bana. kadının kadından daha büyük düşmanı olmadığını açık ediyor iyice.


  • devilred  (30.06.14 19:21:18) 
"Siz bile?"


  • nightswimming  (30.06.14 19:24:30) 
vay amk çok afedersin. geçmiş olsun


  • anil  (30.06.14 19:25:16) 
naptıki?yasıtının yaptıgının etkisi altında kalıp kuzenin samimiyetini yanlıs degerlendırmıs olamazmısın?


  • jamswety  (30.06.14 19:26:04) 
Devilred ota boka kezban diyen tayfaya ben de gicigim ama uff erkklr hp slk diyen bi grup da var yani simdi. Bunun erkeklerde de karsiligi var, ama ben kadin oldugum icin kezban yazdim.
Ayni mantikla tacizci erkeklere giydiren erkekler icin de biri gelip altta erkegin erkekten buyuk dusmani yok diyebilir.

Ayrica su kadar sikintim var kezbanimi duzelttigin icin cok sagol.

@jamswety, olamam malesef keske olsam
  • art vandaley  (30.06.14 19:33:33 ~ 19:34:23) 
psikologa git


  • madeleine elster  (30.06.14 19:35:38) 
ilkokul 1'deydim. eve uzak bir markete gitmek zorundaydım, bilmem ne amk sütü orada satılıyormuş sadece. bir de yorgan iğnesi almam gerekiyor. market de bakkalın biraz büyüğü, hacı sakalına tükürdüğüm bir adam duruyor.

kimse yok içeride benden başka. söyledim şunu şunu alcam diye. adam geldi yanıma, sütü verdi. sonra pantolonumdan içeri elini sokup, penisimi kavradı, çuvaldız varken ne yapacaksın iğneyi dedi. şok oldum, kıpkırmızı oldum, bıraksana diyorum bırakmıyor. bir koluyla beni tutmuş avuçluyor piç. gücüm de yok, karşı koyamıyorum, tekme attım, ağlamaya başladım. kötü bir şey yapmıyorum diyor. seviyorum seni ne var bunda ağlama diyor...

neyse, içeri başka müşteri gelince beni bıraktı. eve gittim. babama anlattım. adam emniyet müdürü, bakkalın ağzına sıçıldı ama bu zamana kadar hiç unutamadım yaşadıklarımı.

sanmıyorum senin de unutacağını, ama yeniden güvenebilirsin, düzgün insanlar daha çok, kurbanı oynama yeter ki.
  • [silinmiş]  (30.06.14 19:39:52) 
Kuzeninin yaptigini yakinlarin biliyorlar mi? Bilmiyorlarsa bilmeliler boyle bir kepazeligi! Kadinlar neden gizliyorlar boyle seyleri anlamiyorumki?? Yapan yapdigindan utanmiyorda siz magduriyetinizden mi utaniyorsunuz? Yapmayin! Boyle gelmis boyle gidiyor, kadinlar damga yerim diye utandiginda boyle seyleri gizliyorlar, bu adamlarda erkegim diye dolasiyorlar ortalikta. Insanlarin yuzlerine bakabiliyorlar! Yapmayin! Bu insanlarin kepazeligini gizli tutmayin. Butun yakin cevresi bilsin insan icine cikamasin gorsunler dunyanin kac bucak oldugunu. Hep kadinlarin damga yemekten korktugunu bilmekten cesaret aliyorlar, yapmayin! Yapmayin!


  • delifaruk  (30.06.14 19:41:28) 
Delifaruk, olay bildigin gibi degil ki:(
Ben ifsadan sundan bundan asla sakinmam, hayati boyunca klisenin karsisinda yer almasiyla ovunen biriyim. Ama iste hayat insani oyle noktalara getiriyor ki, ne oldum demeyeceksin lafini yasayarak ogreniyorsun.

Kuzenim elimde buyudu sayilir, her derdine ortak oldum. Dusun kizla bulusmaya gider, harcligini benden alir. Kendi ablasina, annesine anlatmadiklarini benimle paylasir. Kardesimden farki yok, ben bunu aileden birine soylesem asla suratina bakilmaz. Cocuk zaten hep hirpalanarak buyudu, bilmiyorum su anda merhametim baskin cikiyor. Ama evet yaptigi da yanina kar kaldi.
  • art vandaley  (30.06.14 19:50:43) 
Sen de haklisin, vicdanin el vermiyorsa ne diyeyim.. Ama bunun gibi yuzlerce olayin hep bu yuzden birilerinin yanina kar kaldigini dusununce ofkelendim iste. Sen de biliyorsun, bahsettigim sebepten boyle seyler yapmaktan cekinmiyorlar. En azindan herkese duyuracagini soyleseydin biraz gozu korksun. Yapmayacak olsan da yapacagini soyle kararli gorun. Madem merhamet ediyorsun, en azindan o korkuyu yasat ona.


  • delifaruk  (30.06.14 20:14:25) 
ne yaptığını paylaşır mısın? ciddi olarak cevap vermeden önce "tekrar güvenebilecek miyim?" boyutuna getirecek kadar sarsıcı bir olay mı olmuş, kendi açımdan değerlendirmek istiyorum. kişisel algılama ama malum abartıyı, dramayı seven bir kültür ve toplumuz. gazı da vermiş zaten arkadaşlar.


  • jacknife  (30.06.14 20:21:04) 
tacize ugradigin icin yasadigin travmayi kezbanlik olarak anlatmak zorunda kaldigin icin uzgunum oncelikle. bizim beyinsiz erkegimiz ne yazik ki her boka kezban dedigi icin kadinlar da "biliyorum kezbanlik" diye soze baslamak zorunda hissediyorlar. bunun icin senden bizim denyolar adina ozur dilerim.

sonrasinda ise bakis acinin hakli ve yerinde oldugunu soylemem lazim. bizim ulkemiz boyle, kendini sakinmalisin. muhakkak sana deger veren ve senin de istedigin bir adam karsina cikacak, uzun sureli iliskiniz ya da evliliginiz olacak. sadece o adama guvenmen yeter. digerlerini bosver zaten. kezbanliksa kezbanlik, bu hiyarlar sana ne gozle bakarlarsa baksinlar, sen kendini koru.
  • beriberi  (30.06.14 20:23:25) 
bi de buraya gelip "ne oldugunu yaz, sarsici bi olay mi degil mi ben karar veriyim, toplumumuz abartiyi seviyo zaten" yazacak yuzu olan adamlar yok mu. sarsilmissa sarsilmistir ulan, sana mi soracak. dedim sana, dogrusunu sen yapiyorsun, erkek olarak soyluyorum bunu, su mantaliteye bak, yuh.


  • beriberi  (30.06.14 20:24:48) 
canım kardeşim yazılanları okuyup da büyütüp sıvazlayacak halim yok. kadın kendince travma yaşamış. bu tarz durumlarda beyin insana oyunlar oynar. kişinin kendini haklı çıkarması adına yaşanılan olayları farklı yorumlayabilir. tarafsız bir göz olarak olaya bakıp da yanlış anlaşılan bir şey varsa açıklığa kavuşturup, bu kötü bulutu ortadan kaldırmak varken boş boş "geçmiş olsun." mu diyeyim? yurdum erkekleri adına özür mü dileyeyim? tacizcisine zarar vermesi için teşvik ve tahrik mi edeyim?


  • jacknife  (30.06.14 20:35:31) 
@jacknife

hasta mısın birader? kıza daha yukarıda da sormuşlar, cevap vermemeyi tercih etmiş. hala tam olarak ne yaşadın diye merakını ne diye tatmin peşindesin, yok dramayı seven toplummuş bilmem ne diye kremayla süslüyorsun merakını.

edit: ben yazarken başkasının da tepkisini çekmiş zaten. neyse.

@art vandaley

tabii ki güvenebileceğin biri hatta birileri çıkacaktır karşına. önceleri genel düşünür insan, ufak ufak güvenini kazanacak biri çıktığında ise özele indirgeyip daha sağlıklı düşünürsün mutlaka. kendini telkin etmen adına, birçok kadın çok daha kötü şartlara maruz kalıyorlar. ülkemizi geç, tüm dünyada böyle. kıyısından köşesinden (öyle olmasa dahi, öyle bak zamanla) atlatıp çek süngeri. sıralı küfürler saydırabilirim ergene, geçiyorum o kısmı. çok geçmiş olsun.
  • naelektrisan  (30.06.14 20:38:19 ~ 20:43:06) 
@jacknife, peki sen hangi yetilerle benim algimi değerlendirebilecek kapasitede olduğuna inaniyorsun. Yalom aramizda dolaniyor da haberimiz mi yok.

Tacizcisine zarar vermek derken beyninin tacizci kabul ettiğini ispatliyorsun zaten. Bi de senin bu yaptigin şiddet gösteren polisi savunmaya benziyor, hep gücün yaninda olmak. İnsanlar en azından empati yapmaya calisiyor, sense olmadik bi bilmislikle yargılama pesindesin.
  • art vandaley  (30.06.14 20:40:03) 
@art, ne bokuma yazdın bunları madem buraya? geçmiş olsun dileklerini almak, teselli edilmek için mi? hayır, ilgi istiyorsan söyle gene gösteririz biz.

psikologa git arkadaşım. git, ona da anlatma inatla. "benim bildiğim doğruydu." de. 21 yaşındaki bebenin yanında olma çabam varmış. kafalara gel la.
  • jacknife  (30.06.14 20:41:54) 
Bu kadar saldirmanin altinda birşey var bence.ama olsun ben psikologa giderim,ucu mu girse tamami mi girse taciz olur diye ogrenirim. Agzimi bozdurdun su vakitte.


  • art vandaley  (30.06.14 20:43:50) 
bir kere açtırdın artık ağzımı. lan taciz dediğin ellemek olur, değdirmek olur, öküz gibi bakmak olur, laf atmak olur. ucu mu girse tamamı mı girse durumuna nasıl geldi de o olay taciz oluyor?

ha yok olayın farkındaydım ama engelleyemedim diyorsan o tecavüz oluyor. uyandırayım yani.
  • jacknife  (30.06.14 20:48:09) 
Jacknife kendini komik duruma düşürme, bekleme yapma kardesim


  • art vandaley  (30.06.14 20:56:27) 
şu anki psikolojiyle söyleyeceklerime hak vermeyebilirsin ama yazdıklarımdan anladığımı açıklayayım.
kuzenin hırpalanarak büyümüş, çocukluğunda oral-anal dönemlerini kötü geçirmiş belli ki. 21 yaşındaki biri için bunlar bahane değil ama psikolojisinin normal olmadığını düşünüyorum.

seni nasıl rahatsız ettiğini anlayamasam da belli ki sen ona kardeş gibi yaklaşmışın ama o farklı gözle bakmış. bazı insanlar cinsellikle yakınlığı karıştırırlar. kendine yakın hissettiği ve manyak olduğu için yapmış olabilir her ne yaptıysa(sadece sana yazdığını falan düşündüm).

yok eğer direk taciz ettiyse seni çek karşına konuş. gözünü korkut. gerekirse tedavi olması için zorla. her gün kızından torunundan çocuğu olan insanları duyuyorum. bu manyaklar tedavi olmazsa birinin canını yakabilir. kaldı ki senin gibi 27 yaşında birinin canını bile sıkması affedilir bişey değil.

böyle şeylere sessiz kalmayın ki ilerde başkasının canı daha çok yanmasın.

geçmiş olsun. her erkek öyle değil merak etme. ama çocukların böyle manyak olmasında emeği geçen her ailenin de her arkadaşın da her toplumun da amk!
  • seksen9  (30.06.14 20:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.