[]

psikolojik rahatsizligi olan ama yardim istemeyen abiye napilir?

Ozet gecmeye calisacagim elimden geldigince. Okuyacaklara simdiden cok tesekkurler. Cocukluktan beri hep psikolojik sorunlari vardi diye hatirliyorum. Ilkokula basladiktan sonra baslamis olabilir. Simdi 20lerinin ortasinda uni okuyor ve kimseye hic bir sey anlatmiyor. Sorunlari paylasmiyor ailesiyle. Okulundaki psikologla gorusuyormus bundan once bir suru farkli uzmanla konustu buyurken de.. Ama ben bu isin psikiyatrlik, ilaclik oldugunu dusunuyorum artik. Psikiyatra gitmiyor ilac almak istemiyor. Yani gidiyor gitmisti, doktor da ilac yaziyor dogal olarak ama o ilaclarin onu daha kotu yapacagini dusunup almiyor heralde. Normal saglikli bir bireyin almasi tabi kotu ama hastaligin varsa alacaksin ilac bu kadar basit degil mi? Bir problemi oldugunu kabul etmiyor sanirim.

Yurtdisindaydi gecen sene bir kac ayligina, aglama krizine girip hastaneye kaldirilmis mesela annesi babasi kardesleri cok sonra ogreniyor bunu.
Kendi dunyasinda beyninin icinde bir seyler yasiyor ama kimse bilmiyor dusunduklerini. Ufak seylere aniden sinirlenip bilgisayar telefon kapi kirdigi oldu. Hayatinda kotu/ters giden her sey icin babasini veya ilkokul hocasini veya arkadaslarini suclayan biri. Ornek vermeyeyim cok uzun olmasin duyuru.

Adam gitmek istemiyor doktora, ilac istemiyor. Alip zorla mi yatiracagiz bu sefer biz mahvetmis olmaz miyiz hayatini? Belki o kadar ciddi bir sey degil ilacla hallolacak bir sey ama yardim istememesi cok ciddilestiriyor iste butun hayatini boyle gecirdi. bir insan bu sekilde yasasa nolur yasamasa nolur, iyilesmesini istiyorum. Ne yapabilirim?

Artik buraya yazmaktan baska bir sey gelmedi aklima. Buraya kadar okuyanlara cok tesekkur ediyorum.

 
Kız arkadaşı falan hiç oldu mu? Onunla sevgili olmuş bir kıza belki anlatmıştır bir şeyler, ondan öğrenmek yerine dolaylı olarak kafasındakileri öğrenin, zaten hastalık belirtileri falansa tedavi olması için zorlayabilirsiniz.


  • hohoya  (30.06.14 18:17:33) 
@hohoya evet onu yazmayi unutmusum. hayir hic kiz arkadasi olmadi. ortaokulda mi ne bir kizi sevdigini hatirliyorum ama arkadaslardi heralde tam hatirlamiyorum belki cikmislardir kisa sureligine. yani varsa bi o var 10 sene gecmis onun ustunden zaten.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.06.14 18:23:04) 
"Doğru kullanıldığı zaman" ilaçlar hayat kurtarabilir.
sizin yapmanız gereken onun bu durumunun ailesini ne kadar üzdüğünü ve etkilediğini ona göstermek.
Yani biraz duygu sömürüsü yapmış olacaksınız ama belki sizi yani ailesini daha fazla üzmemek için tedavi olmayı kabul eder. Ordan girin konuya.
  • innerbliss  (30.06.14 18:25:44) 
yani kız arkadaşı olmaması kötü çünkü sanırım bayağı bir yalnız ve ne yapacağını bilmiyor. bu şekilde hastalıkla savaşmak çok zordur. onunla vakit geçirerek az çok bir şeyler anlatmasını sağlayabilirsin. ne bileyim bir haftalık tatil, uzun otobüs yolculukları vs. gibi. onun bir hobisi varsa beraber yapın, sana bir şey öğretsin, yani konuşmasını sağla, konuşturabildiğin kadar konuştur, bunları yaparken doğal ol, samimiyetine inanırsa belki kendiliğinen çözülür. zorlayıcı olma, ama şunu da söyleyeyim ki tedavi edilmeyen hastalıklar ilerleyebiliyor, durum raydan çıkarsa, hiç düşünmeden zorlayın.


  • hohoya  (30.06.14 18:29:12) 
@hohoya ben yurtdisindayim o da sehirdisinda okuyor. annem babam mumkun oldugunca gormeye gidiyor ama ben gormuyorum hic. memlekete gittiginde de odasinda oturuyor zaten uyuyor bir sey yapmiyor. zaman gecirme imkani yok yani.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.06.14 18:34:39) 
tam kesin sevgilisi yok değil mi diye soracaktım ki zaten cevabı verilmiş. 20'lerin ortasına gelip kız arkadaşı hiç olmamış olması zaten kesin sorundur, kimseyede utandıgı için anlatmıyordur. 20'li yaşlarda aşksız sevgisiz cinselliksiz geçen bir hayat insanı depresyondan depresyona sokar, adım gibi eminim derdin ana kaynağı budur. sevgili bulsa çözülür. 20 yasıma kadar gayet mutlu normal bir insandım bir süreden sonra bu konularda basarısızlıklar yüzünden evden cıkmayan, içine kapanık, mutsuz bir adam oldum. kendim dısımda herseyi suclarım. muhtemelen kabul etmeyeceksin ama sizi temin ederim yegane sebebi budur, al işte tam yazacaktım o arada cevabı verildi ve dedim ''jackpot'' diye kendi kendime.


  • fransızkalanadam  (30.06.14 18:43:06) 
@for day to break okumadiniz heralde. psikologla gorusuyor zaten bir ise yaramiyor. herkes aglar ama herkes aglama krizine girip hastaneye kaldirilmaz. herkes bir seyler atar vs ama herkes 5bin lira degerinde elektronik kirmaz.

@fransizkalanadam hocam her seyi suna cekmesen olmaz dimi. :) bu adam ilkokulda ortaokulda da boyleydi? kimsenin kiz arkadasi yokken, hayatinda kiz arkadas diye bir kavram yokken de sorunluydu yani.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.06.14 18:52:10) 
o zaman tamam geri alıyorum dediğimi, o denli erken basladıgını bilemedim. ama yinede dediğim gibi konuyu sırf oraya baglamak gibi olmasın ama, oda bir etkendir, sonucta ols en azından bir nebze yalnızlıgı gider fln. o yaşlarda olupda hiç olmaması hayat kalitesini baya düşüren bir şey sonuçta. dalga geçmiyorum. neyse umarım düzelir insanalr mutsuz olmasın.


  • fransızkalanadam  (30.06.14 18:54:23) 
@fransizkalanadam tabi hocam ona ben de katiliyorum, karsi cins olmadan gercekten sikici hayat. yalnizligi gider de hangi kiz boyle biriyle olur ki. bilmiyorum kizlarin ilgi gosterdigini de gordum ona eskiden ama o pek orali olmadi diye hatirliyorum. simdi dusununce belki homoseksueldir ama oyle bir egilim de gormedim hic. neyse.. sagol :)


  • babamasoliimbananickaldirsin  (30.06.14 19:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.