[]

hangi dövüş sporuna başlasam

Herkese selam.Bir dövüş sporuna başlamak istiyorum.İlk aklıma muay-thai geldi ama internetten araştırınca istanbulda çok merkezi yok gibi gözüktü.

Öncelikli amacım savunma yani adam dövmek fln değil.Kavga edersem etkisiz hale getirebiliyim diyorum eğer öyle bir spor şekli varsa.Böyle düşününce muay-thai uygun değil gibi.

Bir de esas olarak gittiğim yerde az biraz dayak yemem lazım.Sadist misin diye sormayın uzun hikaye.Bunu niye yazdım gittiğim yerde 1 ay nefes çalışması hayt huyt bağırma işleriyle uğraşmayalım.1 haftaiçinde pataküte girişelim.

 
o dediğine bizim köyde (bkz: aikido) derler.


  • kaynak kicim  (30.06.14 15:42:15) 
Aikido oluyo savunma istiyosan


  • march or die  (30.06.14 15:43:58) 
Muay Thai oldukça iyi. Araştırınca bulacağın yerlerde zaten pek öğrenemezsin. Tercih edeceğin yerler mahalle arasında bulunan kulüp biçiminde olan yerler olsun, kurs biçiminde olmasın. Hem antrenmanları ciddi olur hem de istediğin gibi ara sıra dayak da yersin. Mekanın büyüklüğü malzeme falan önemli değildir, onlara daha kurs gibi yerlerde önem verilir zaten. İhtiyacın olan; bir hoca, antrenmanda karşına çıkacak bir kişi, darbe yastığı ve senin ekipmanların olacak. Yani burası darmış, burada kum torbası yok, burada ring yok diye gözünde eleme hemen.


  • once  (30.06.14 16:12:20) 
Kickboks gerisi tiriviri diyen arkadaslar mumkunse bir muay thai macina ciksin. Soyle kafadan sallayarak yorum yapanlara fitil oluyorum.

Soran arkadasim, ben kickboks k1 stilinde de, muay thaide de musabikim. Muay thai cok kisa surede cevap verir aldigin egitime. Aikido cok cok uzun yillar yaparsan etkilidir ama uc bes sene bile kisa sureler olarak sayilir. Muay thai icin taksimde ercan hoca var, salonu iyi musabik cikarir. İyi de insandir hatta adam gibi tektir istanbulda.

Onun disindaki her sey iyi kotu seni korur, ama muay thainin diz dirsek ve clinch teknikleri cok daha ise yarar.
  • asime velioglu  (30.06.14 16:12:25) 
krav maga


  • küçük kara balık  (30.06.14 18:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.