[]

Kanal Tedavisi

Merhaba,

Geçen hafta dişçiye gittim. dişimin kanala kadar çürüdüğünü söyledi. üzerini temizledikten sonra 2-3 kat koruyucu koyduktan sonra dolgu yapmış söylediğine göre. ama dedi dişin durumu kötü 1 hafta bakalım eğer ağrı olursa kanal tedavisi yapmamız gerekir dedi.

ilk birkaç gün daha az ağrı vardı ama bugün sabah ağrıyla uyandım. gerçi öyle çok aşırı bir ağrı değil. dayanılmayacak gibi değil yani. ama elma kabuğunu mesela ısıramıyorum.

kanal tedavisi yaptırmasam bu ağrıdan daha fazla ağrı çeker miyim? ve dahası dişim daha kötü bir duruma gelir mi?

aslına bakarsanız doktora pek güvenmedim. türkiyede de değilim. türkiyedeki doktorum olsa ne derse inanırdım ama bu doktor güven vermedi işte. siz ne dersiniz?

 
Kanal tedavisi ihmale gelmez. Mutlaka yaptır. Sonra acısını çok çekersin.


  • kaynak kicim  (30.06.14 15:45:41) 
Doktor dişinizi kurtarmaya çalışmış, zira kanal tedavisi demek dişi öldürmek demek. Son noktaya gelmedikçe kanal tedavisi yapmaz iyi bir hekim. Zannediyorum dolguyla kurtarma yoluna gitmiş, olmazsa kanal tedavisi yapacak. Umarım kanal tedavisine ihtiyacınız kalmadan atlatırsınız. Geçmiş olsun.


  • angelus  (30.06.14 15:48:09) 
@angelus: teşekkür ederim cevap için. peki
ağrım geçmezse kanal tedavisi olmalı mıyım? ve de bu ağrı geçer mi?

dediğim gibi çok abartı bir ağrım yok, bu durumda bırakılsa ilerde bir sorun olur mu onu düşünüyorum aslında.
  • lamneth  (30.06.14 16:03:31 ~ 16:04:35) 
Dolgu sonrası bir süre daha ağrı olması normal. Bir hafta bekleyin; bir gelişme olmazsa tekrar doktorunuza gidin, durumunuzu anlattığınızda gerekli görürse kanal tedavisi yapar. Ama ihmal etmeyin.


  • angelus  (30.06.14 16:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.