[]

İngilizce sorunu-TOEFL IELTS TDS hangisi

Merhaba
Öncelikle Yeni mezun yazılım geliştiricisiyim.Sektörlere göre dilden bekledikleri şey farklı olabilir dedim o yüzden yazayım dedim.

Okumam o kadar kötü değil.İngilizce bir kaynağı okurken genelde zorlanmıyorum ama bazı kitaplarda adam muhabbet eder gibi yazıyor onu anlamıyorum.Konuşma ve yazma 0 diyim :( .Şimdi ingilizce konusunda yeterliyim diyebilmem için hangi sınava gireyim veya ne yapayım?

 
dediğin gibiyse TOEFL tahminim:

reading: 15-20?
listenig: 10
speaking: 10
writing: 10

TOEFL'da hikayeyi anlaman gerekecek, yani neden bahsediyor. Reading'te hayvan gibi uzun 2 tane paragraf olacak mesela, orada kahramanımız örneğin arkadaşıyla fizik sınavını konuşacak ve sana "John neden fizik sınavından korkuyor", "Konuşma bitince John ne yapacak" gibi sorular soracaklar.

Listening de aynı şekilde. Konu içinde detay yakalamanı beklemiyorlar, anlamanı bekliyorlar. Yani ingilizce kaynakta formüllere v.s. bakarak anladıkların bunda olmayacak.

Speaking'te bilgisayara konuşuyorsun, "çocukluğunda en sevdiğin oyuncağın hangisiydi, neden?" gibi sorular sorup bunun için 30sn falan bi süre veriyorlar mesela. Notları pek kıt değil, yamuk yumuk da olsa derdini anlatabilmek puan getirir.

Writing'te 2 bölüm oluyor. Birinci bölümde listening kısmı oluyor, ona bağlı bir şeyler yazmanı istiyorlar. Mesela 2 kişi nükleer enerjiyi tartışıyor ve sana diyorlar ki nükleer karşıtı olan hangi sebeplerle karşı, hangi argümanlarla kendisini savunuyor anlat bakalım.

2.ci bölümde de diyorlar ki, örneğin sence vargileri arttırmalı mı indirmeli mi? Yaz bakalım.

Writing'in de notu bol, gramer hatası typo falan çok sıkıntı olmuyor, adamlar yine bakıyor bakalım bu kişi derdini ne kadar iyi anlatabiliyor.

Tüm bölümler 30 puan üzerinden. Yap hesabını kendine ne kadar güveniyorsan.
  • bk  (30.06.14 14:16:06 ~ 14:16:31) 
toefl açıklaması güzel olmuş da esas sorun gireceğim işyeri toefl puanına mı önem verir yoksa karşısına geçince ingilizce konuşmaya başlayıp beni ölçmeye mi çalışır. 2.si olacaksa boşuna sınav fln hazırlanmayayım diyorum.


  • amusan  (30.06.14 15:24:50) 
her şirkette farklı, kurumsal bir firmaysa zaten bir standart bir yolları vardır. örneğin güzide bir holdingimiz yabancı bir firmanın iş ingilizcesi testini evinde çözdürüyor, sonra biri sizi arayıp telefonda 10dk'lık bir mülakat yapıyor ve kuruma sonuçlar iletiliyor.

bir başka ABD firması kendi çapında ufak bir test yapıyor sonra birlikte çalışacağınız kişi ile 5dk lik bir ingilizce mülakat yapıyor.

IELTS ve TOEFL dışındaki sınavları zaten özel şirketin pek önemseyeceğini sanmam, kendi testlerini yaparlar yukarıdaki örneklerde gibi. TOEFL daha prestijlidir.
  • bk  (30.06.14 15:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.