[]

İmsak hakkında

televizyonda gözüme çarpmıştı anlayamadım açıkçası sorayım dedim.

şuradan da bakabiliriz öncelikle www.diyanet.gov.tr

şimdi 3 tane veri yazacağım buraya.
istanbul 3.26
kocaeli 3.25
adana 3.28

şimdi bu 3 ilden biri doğuda biri batıda diğeri de ortada birbirlerine göre kabaca.ama bu saatlerde coğrafi olarak ortada olan kocaeli matematiksel olarak ortada değil.batıda olan istanbul ortada.

yani demem o ki şu dizilimde nasıl bir mantık var?güneş doğudan geliyorsa mantıken önce adana sonra kocaeli sonra istanbul olması gerekmiyor mu?neyse güneşi falan filan da bir tarafa bırakalım şu sıralamanın mantığı nedir birisi anlatsın bana cidden çok merak ettim.neye göre hesaplanmış bu imsak.kaçırdığım çok basit bir şey mi var acaba?

umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi...

uyuyabilirim kısa bir süre içerisinde kalktığımda tikler gelecek.

 
hata var o hesapta. bariz hatalı.


  • compadrito  (30.06.14 04:59:09) 
Gecenlerde antikapitalist muslumanlardan biri halk tvde diyanetin imsakiyesi dogru degil sahuru cok erken hesapliyorlar suleymaniye vakfinin imsakiyesi soyle guzel hesaplaniyo oyle super onu kullanin demisti. Belki oyle bir seydir.


  • instant crush  (30.06.14 10:17:25) 
tan ve gurup vakti kavramı ile yerel saat olayı farklı. güneşin doğusu ve batışı ile güneş var olduğunda yerel saat olayı farklı oluyor.

hesabın doğru olması muhtemel.
  • uykusunu yakalayan adam  (30.06.14 10:25:14 ~ 10:27:30) 
bir de turkiyenin konumunu haritada gordugumuz gibi duz olarak algilamamak lazim belki onunla alakalidir.

hani turkiyenin batisi aslinda dunya uzerinde daha kuzeye dogru duruyor ya. anlatabildim mi belki onunla alakalidir.

surada fikir verebilir ulkenin konumu (gerci bu sekilde benim yazdigimin tam tersi gibi duruyor) www.greece-map.net
  • exlibris  (30.06.14 10:27:15 ~ 10:28:55) 
diyanet'in her şeyi hatalı.

mesela benim anne babam ve kardeşim türkiye'de ramazan 1 diye oruç tutulan günde tutmadı, çünkü diyanetin metodu yanlışmış. hilal görünmeden oruç tutmaya başlıyor diyanet. bütün dünya bu şekilde o gün oruç tutmadı. ramazan sadece türkiye'de başladı.

bunun yanında sahurda da diyanetin ezanına uymazlar. onun da çok erken olduğunu söylüyorlar.

durum böyle olunca diyanet'in söylediklerini uygulamadan önce başka bir güvenilir kaynaktan doğrulamakta fayda var. tıpkı verdiğiniz örnekteki gibi hataları var.
  • bira sisesi kapagi  (30.06.14 10:34:29) 
Boylam önemli bu durumda aynı yatay hizada değiller. Kuzeye cikildikca dünyanın cizgisel hızı düşer bu yüzden izlanda'da 22 saat oruc tutuyorlar


  • rubiks cube  (30.06.14 10:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.