[]

mercimek kurtlanmis mi?

ikisi acik satilan, biri ambalajli olmak uzere uc farkli yerden kirmizi mercimek aldim (bence turuncu). hepsinde de cig halleri tamamen temiz, normal gozuken kirmizi mercimek suya atilip su kaynadigi anda pirinc tanesinden kucuk, hilal seklinde, beyaz seyler olustu. ilk ikisinde kurt oldugundan emindim, derhal doktm corbayi, artik ust uste ucuncude de ayniisni gorunce suphelendim. bu beyaz seyler acaba mercimegin filizi de pisince sisip ortaya cikiyor, yoksa kurt mu? turkce kaynaklarda bir veriye ulasamadim, yabanci kaynaklar ise evet, o filizi olmali diyor. emin olamadim, bilgisi olan var mi?




 
annem mercimek çorbasını blenderdan çekmez, kendimi bildim bileli o filizlerden var çorbada. hep aynı markadan da almıyor, hepsi mi kurtlu?


  • harekatamiri  (30.06.14 01:08:57) 
hizli cevabin icimi rahatlatti, sagol. yani ben daha once hic dikkat etmemistim, belki hep vardi, belki yoktu, son uc seferinde gozume ilisti. sonuncusunda uyandim, acaba kurt degil mi diye.


  • aklimiseveyim  (30.06.14 01:11:29) 
yediğim her mercimek çorbasında var onlar yahu. küçükken ben de kurt sanırdım ama sonra hep olduğunu görünce kurt olmadığını anladım. ilk ikisinin kurt olduğundan nasıl emindin bu arada?


  • localhost  (30.06.14 01:13:23 ~ 01:14:22) 
emindim derken, hic aksi ihtimalini dusunmedim bile demek istedim. beyaz ve hafif kivrimli olunca kesin kurttur dedimdi. bosuna dokmusum demek. ya cok sagolun, icimi rahatlattiniz.


  • aklimiseveyim  (30.06.14 01:19:04) 
Sorulması ve cevaplanmış olması çok iyi oldu. Dediğiniz gibi türkçe tek kaynak bu mesaj. gecemi kurtardı diyebilirim. Fena triplenecektim. Aynı şey kuru fasulyede de oluyor. Şüphe eden biri olursa, not olarak ekliyorum.


  • lacivert kadife ve kirmizi visne  (16.04.15 21:36:37) 
nasıl ya ben hiç böyle bir şey görmedim çorbada. annem blenderdan çekmediği zamanda da görmüyorum? kabuk gibi böyle ayrılıyor sanki o mu acaba

yalnız @aklimiseveyim cidden kurt değilse ama boşa döktüysen çorbayı komik değil mi ehehe
  • dedi ayca  (16.04.15 21:43:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.