[]

Diş Hekimlerine Soru (Bu saate uyanık olan varsa)

Diş etlerim çok problemli, ya da problemli idi umarım, nisan aynın başından beri tedavi sürecindeydim, 4,5 defa diş taşlarım temizlendi, mayıs ayının başından beri de 4-5 seansta lazer tedavisi gördüm ve 20 yıldan bu yana ilk defa diş etlerim kanamadan dişerimi fırçalayabildim,

Doktorum tedavi sonrası diş etlerimin durumunun çok iyi olduğunu birkaç defa söyledi ama son günlerde çok belirgin olmayan kan izlerine rastladım, bu gece artık şüpheye yer bırakmayacak kadar kan vardı fırçalama sırasında:( Bu arada genetiğimin bu konuda çok kötü olduğunu, babamın dişlerini erken yaşta kaybettiğini, anneminse sürekli diş taşı problemi yaşadığını belirteyim.

Soruya gelecek olursak bu kadar kısa zamanda yeniden kanamaya başlaması ne anlama geliyor? Birinden lazer tedavisi nankör bir tedavi diye duymuştum, bakımıma çok özen gösteriyorum, günde en az 3-4 defa fırçalıyorum dişlerimi, 2 defa listerine yapıyorum, diş arası fırçası kullanıyorum. Lazer tedavisinin işe yaramıyor olması ihtimali var mı? Bu kanamalar dönemsel olabilir mi, mesela adet döneminde artabailir mi? Bu dönemde diş etlerinin hassaslaştığını bizzat tecrübe ederek de biliyorum, kanama sebebi de olabilir mi?

Doktorum önümüzdeki zamanda ayda 1, sonrasında da 3 ayda bir diş taşı temizliği yaptırmam gerektiğini söylüyor, yani zaten dişlerimin kontrol altında tutulması gerekiyor, bu durumda kanama beklenen normal bir durum mu, yoksa tedavinin işe yaramadığını mı gösteriyor?

Bu kadar uzun yazdıklarımı okuma zahmetine katlanıp cevap verecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

 
Dis hekimi degilim ama kesinlikle duzenli olarak dis ipi kullanman gerek. Dis tasi icin cozum bu sonrasinda da gargara yap. Dis arasi fircasi da ip kadar etkiliyse baska bi cozumum yok maalesef.


  • blueprints and cigarettes  (30.06.14 01:22:10) 
Günde 3-4 fırçalama zararlı değil mi?

Fırçanızın üzerinde extra soft yazıyo mu?

Macunu pirinç tanesinden daha büyük mü koyuyosunuz?

O dişetleri biraz isyanlarda gibime geldi.
  • compadrito  (30.06.14 01:36:28) 
@compadrito Fırça doktorun önerdiği fırça, fırçalama sayısı da aynen. Diş etlerim isyandaydı, diş eti çekilmem de var zaten ama tedavi sonrası durumun çok iyi olduğu söyleniyordu,eskiye mi dönüyor diye korktum öyle görünce:(


  •   (30.06.14 01:47:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.