[]

kontratsız ev kiralamak

bir arkadaş için 4 aylığına kalabileceği boş oda arıyoduk, başka bir arkadaş kendi evini komple bize bırakıp bir süreliğine başka yerde kalabileceğini söyledi. fiyatta falan anlaştık, yarında evi görmeye gideceğiz ve büyük ihtimal tutacağız yalnız şöyle bir durum var;

ev adamın kendi evi, biz tutarsak adam sadece kıyafetlerini alıp gidecek, evide olduğu gibi bize bırakacak eşyalarla birlikte. depozito ve kontrata gerek yok zaten birkaç ay kalacak yalnız tek şartım kirayı peşin alırım dedi. buraya kadar hepsi tamamda adam kirayı aldıktan sonra çıkın bakalım evden dese hiç bir hak talep edemeyiz, evde kalacak arkadaşta yabancı, hakkını arayamaz. evide ben bulduğum için olası bir durumda ben mahcup olurum.

böyle bir durumda kendimizi nasıl garantiye alırız? boş bir kağıda "şu tarihe kadar oturmak üzere şu tarihte şu kadar kira verilmiştir" gibi bir şey yazıp iki tarafada imzalatsak, veya başka ne yapılabilir? veya ille kontrat mı yapalım, 4 ay içinde değer mi?

not: üstteki sabit duyurunun işi bitti, fader'e mesaj attım ama başka başka bir moderatör arkadaş varsa indirsin lütfen.

 
4 ayi pesin vermeyin tabii ki de, ev baskasinin cikar kalirsiniz ortada.


  • Nohut Bey  (29.06.14 23:38:22) 
alın 1 tlye imzalayın kontratı süresinide 4 yaz yazın gitsin. basınızda agırmasın. parayı pesın de vriosnuz. tatava yapmasın siktirmesin belasını.


  • all girls dream  (29.06.14 23:41:22) 
Kontrat çıktısını alın imzalatın. Kimsenin başı ağrımasın. Resmi bi işlem gerekmiyor nasıl olsa.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (29.06.14 23:49:43) 
kağıda yazıp imzalayana kadar bir emlakçıdan hazır kira sözleşmesi fotokopisi alsanız kendinize göre doldursanız yeter depozito vermeden de kontrat yapılır. noter onayı olmadan o da geçersizmiş diye okumuştum gerçi ama bilemiyorum.


  • apartman teyze  (29.06.14 23:53:45) 
kontrat uğraşılacak bi şey değil ki. bir yıllığına imzalasanız da 4 ay sonra iki taraf da anlaşmalı olarak bitirirsiniz kontratı. bi de 4 aylık peşin kira istemiş. ben olsam risk almazdım.


  • elorelia  (29.06.14 23:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.