[]

Şekilli güneş yanığı...

Ayıptır söylemesi bugün sahile indik. Arkadaşlardan biri ısrarla aynı pozisyon oturmak suretiyle bir güzel yandı. Ancak şu anda fark ettiğimiz üzere kendisinin arka kısmı beyaz, ön kısmı kırmızı.. Yandan bakınca da gayet belirgin bir çizgiyle ayrılmış biçimde kırmızı ve beyaz :)
Güneş yanığından dolayı acı falan duymuyor ama görüntü gayet enteresan, bu rengin düzelmesi için sürebileceğimiz bir şey var mı? Hemen düzelmesi şart değil ama en azından kısa sürede insan içine çıkabilecek hale gelsin, maymun gibi gezmesin :)

edit: tekrar güneşlenmemek şartıyla...

 
tekrar güneşlenecek, bu sefer de yanları ve arkayı.


  • mortifera  (21.06.09 19:46:06) 
hamama gidip keselenebilir, cilt bakımına gidip peeling yaptırabilir, ya da duşta ölü deriyi atıp süt beyazı hale geri dönebilir.


  • vogue  (21.06.09 20:13:10) 
maalesef insan içine çıkabilmesi için hoop diye tek dikişte içilen efsanevi bir iksir yok. arkadaşınız bol bol serin duş alsın, doktorun veya bir eczacının önereceği bir merhemi düzenli kullansın. ( %87.6 BEPANTHEN PLUS verirler/önerirler. )

eğer düşündüğüm gibi bir kızarıklıksa 5 gün kafadan pancar gibi dolanır ortalarda ve daha sonra düzelmeye başlar. bu arada doktora veya eczacıya ne tür yemeklerden kaçınılması hususunda soru sorunuz. zira kızartmalar, kuruyemiş vb. gibi yiyecekler o durumdaki derinin iyileşme sürecinde biraz olumsuz etki sağlayabilir diye duymuştum.
  • lejant  (21.06.09 22:22:09) 
duşta keselesin yanan yerleri, sonra duştan çıkınca arko yağlı krem sürsün . her gün tekrarlasın bunu, 3. gün bir şey kalmıyor (en azından bende kalmamıştı).
ya da arkasını da yaksın :)

  • aithra  (22.06.09 10:29:20) 
keselemekle belki rengi değiştirebilir fakat taze taze güneşte yanmış hassas cildi de fana halde tahriş eder. Bence renk farkından çok rahatsız oluyosa, bronz gösteren kremlerden filan sürsün arka tarafa.


  • cereal killer  (22.06.09 19:59:28 ~ 20:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.