[]

Çamaşır makinesi detarjan yerine yumuşatıcı?

Merhaba Galya'nın ev işi uzmanları;

Biz çamaşır makinesini yaklaşık 6 aydır yanlış kullanıyormuşuz!
Yumuşatıcı haznesine deterjan, deterjan haznesine de yumuşatıcı koymuşuz hep..
Bugün fark ettik de hatamızdan döndük.
Benim merak ettiğim biz böyle yapınca ne oldu? Çamaşırlarda bir "koku" eksikliği vardı hep.. Bu meret yumuşatıcıyla yıkayıp, deterjanla daha kısa mı işlem yaptı hep bu sürede?

Doğru işlem yapınca, çamaşırlar daha iyi mi yıkanacak artık?

 
Yumuşatıcıyı durulayıp çamaşırları deterjanlı olarak verdi size. Doğrusunu yapınca haliyle temiz olacak artık çamaşırlar.


  • onexey  (29.06.14 21:40:22) 
Hay allah ya..
Bakalım nasıl çıkacak çok merak ediyorum.
Kokusu farklı olacak demekki..
  • quaker  (29.06.14 21:46:56) 
@divit: Deterjan, yumuşatıcı koyduğumuz hazne sökülebiliyor. Çıkartıp yıkadım.
Zaten kalan bir tortu da yoktu önceki yıkamalardan.

  • quaker  (29.06.14 21:56:49) 
peki camasirlari makinadan cikarttiginizda boyle kaygan kaygan oldugunu farketmediniz mi? ya da camasirlarin uzernde hic tortu yok muydu yani? ee lekeler de cikmiyodu deterjansiz yikandiklari icin? ustelik de camasirlar kurudugu zaman kazik gibi sert sert olur deterjanli kalinca. nasi farketmediniz ki anlamadim ben valla.
yumusaticiyi normalde son durulamadan once alip bi 10 dk falan cevirir sonra durular sikar ve bitirir programi. siz sectiginiz programa gore 1 saat falan normal suda camasirlari bos bos cevirmis, sonra 10 dk deterjanli suyla yikamis gibi olmussunuz.
makinayaa bi zarari yoktur tabi de sizin cildiniz uzun sure deterjana maruz kalmis anlasilan.
  • halanne  (29.06.14 22:06:24) 
@halanne: Çamaşırların kaygan olması konusunu şu an siz söyleyince fark ettim.
Oha resmen üstümüzde deterjanla gezmişiz..

  • quaker  (29.06.14 22:15:13) 
makinenin göbeğine konan sıvı deterjanlardan alın, yumuşatıcı da kullanmayın.
dert yok tasa yok.

  • yalnux  (29.06.14 22:20:15) 
iyi cilt kanseri filan olmadınız.


  • kronikdepresifelvira  (29.06.14 22:20:26) 
@kronikdepresifelvira: paranoya yaptırmayın!


  • quaker  (29.06.14 22:24:19) 
paranoyaya gerek yo tabi ama kronikdepresifelvira hakli.

iyi durulanmayan deterjanlar cilt kanseri yapar derler. sizinki birak iyi durulanmamayi, durulanmamis hic neredeyse. en azindan 20 yil sonra sebebini bilecekseniz hastaliginizin :) allah korusun ya sakasi bile kotu.
  • halanne  (29.06.14 22:30:53) 
geçmiş olsun. yanlışlığın neresinden dönseniz, kardır. bundan sonra yeni bir ev aleti aldığınızda kullanma talimatını güzelce okuyun. genelde yurdum insanı böyle yapıyor maalesef. bu konuda biraz daha bilinçli olsak fena olmaz yani.


  • oinone pe  (29.06.14 22:45:09) 
yumusatici ortaya konuyor degil mi?


  • yigitovic  (29.06.14 22:45:41) 
@oinone pe: Çamaşır makinasının kullanma kılavuzunu her zaman üstünde tutarım. çalıştırmadan önce eğer uzun zaman olduysa açar tekrar kontrol ederim.
Eşim bu akşam çamaşırları yıkarken yanında durduğumda fark ettim yanlış koyduğunu.

  • quaker  (29.06.14 23:03:55) 
ben sizi hedef alarak söylemiş gibi oldum da, genelde hep yaptığımızı söylemeye çalıştım. yani hepimiz yapabiliyoruz demek istemiştim.


  • oinone pe  (29.06.14 23:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.