[]

ramazan ve mangal

dün 1, bugün 2 ama şimdiden soru sayılabilecek bir durum var.
izbe bir yerde değilim. sokağın her yerinde binaların bulunduğu ve insanların yaşadığı bu yerde 2 gündür hayvancasına mangal yapan birileri var. öyle çıkıp bakmadım ama et kokusu, tavuk kokusu her türlü koku var.

rahatsız edici bir koku bu arkadaş. öğrenciyiz sonuçta her an yiyebildiğimiz şeyler değil. oruç olan insanlara yaptığı etkiyi söylemiyorum bile, ben oruç tutmadığım için etkilemiyor o noktada beni.

yapan kişi bulunup uyarılınır mı? yoksa başkalarının işine fazla karışmak mı olur?

 
kardeşim, sokakta mangal yapacak kadar görgüsüz olan birinin yapılacak herhangi bir uyarıyı dikkate alacak kadar ''medeni'' olacağını sanmıyorum ben, yine de sen bilirsin.


  • lafıolmaz  (29.06.14 19:39:40 ~ 19:41:35) 
sokakta mangal vs. yapmak yasak diye biliyorum şikayet edebilirsin


  • ceycey e  (29.06.14 19:41:18) 
sokakta yapmıyorlardır yahu. kendi balkonunda, terasında falan yapıyordur tahminen. sokakta yapacak kadar müsait bir alan yok buralarda.


  • jacknife  (29.06.14 19:42:08) 
valla apartmana kokusu geliyor havalandırmadan, komşular yemek pişirdikçe. onu da yasaklayalım. utanmadan evde yemek yapıyorlar. safi görgüsüzlük.


  • alice practice  (29.06.14 20:04:12) 
muhtemelen terasta ya da dediğin gibi balkonunda neresi müsaitse orada yapıyordur mangalını.

beni şahsen biri uyarmaya kalksa sonuçlarına katlanmak zorunda kalır. bir süre koku alma duyusunu kaybedibilir mesela.

ulan senin canın çekecek diye öbürünün orucu sakatlanacak diye ben niye kasıyorum ki kendimi? götüne güvenemeyen varsa tutmasın.

bıktık amk. çoğunluğun azınlığa hükmetmesine.
  • mahseryerikalabaligi  (29.06.14 20:20:43) 
dediğiniz kötü bir durum ancak yapacak bir şey yok. Yaşadığımız yerde de böyle şeylerle karşılaşıyoruz ancak bir şey demiyor kimse.


  • Eccentric  (29.06.14 20:28:05) 
arkadaşlar, atarlı cevaplar niye? ben zaten uyarsam acaba fazla mı karışmış olurum diye düşünen bir insanım. böyle herkese atar yapmaya kalkışıyorsunuz yeminlen toplum olarak en ufak bir sınır zorlamada birbirimizi döver oluruz yakında. akıllı olun biraz.


  • jacknife  (29.06.14 20:43:32) 
kokudan rahatsız oluyorum desen neyse. her an yiyebildiğimiz şeyler değil bahanesi olmamış. ya da oruç filan... kimse kimseye zorla oruç tutturmuyor. ama koku evet, o berbat bi şey. iftardan önce yaptığına da pek inanasım gelmiyor. iftara yapıyolar olmasın?

ben de arabaların yüksek sesle geçmesine kızıyorum. arabam yok alamıyorum diye değil ama sesten rahatsız oluyorum, mesela.
  • supergirl  (29.06.14 21:05:55) 
kokudan rahatsız olmuyorum açıkçası. olay tamamıyla canımın çekmesiyle alakalı bir durum.
tahminen iftar için hazırlıyorlar zaten. olayı çok farklı yerlere çekebiliyor okuyan insanlar. ben zaten oruç tutmadığımı söylemişim "oruç tutanların müdahalelerinden de gına geldi artık." gibi konuşan falan var. yazdığım şeyden farklı anlam çıkarmayın.

şimdi düşününce şöyle bir ironik kısmı da var. bu adam iftara hazırlık yapıyorsa oruç tutuyordur. oruç tutmanın amacı fakirleri anlamak falandı ama başkalarının canını çektirmiş oluyor arkadaş. ilginç kafalar onunki de.
  • jacknife  (29.06.14 21:11:19) 
Bir kilo tavuk göğsü 8 lira, öyle alınamayacak bir şey değil gibime geliyor. "Canımız çekiyor alamıyoruz" bahanesi bu anlamda bana çok mantıklı gelmedi.


  • angelus  (29.06.14 21:18:01) 
haklısın aslında. alıp bir de yapmaya da üşeniyorum baya.


  • jacknife  (29.06.14 21:19:21) 
ben de tam onu diyecektim öğrenciyken yediğim yegane şey, günlük 5 liralık tavuk göğsü alıp onu fırının ızgarasında pişirip akşam makarna yanında sabah da kalanı ekmek arasında yemekti. canınız çekecekse havyar,kılıç şiş, karides güveç falan çeksin olum bu ne fakirlik.


  • alice practice  (30.06.14 00:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.