[]

Ermeni meselesi

Hassasiyeti olanlardan özür dileyerek;

www.youtube.com

Şu videoda söylenenler doğru mu?
Başbakan daha önce arşivlerin taranması için Ermenistan'a yazı yazdı mı?
Türkiye'den 1 milyon belge araştırıldı mı?
40 bin Ermeni Türkiye'ye geldi mi?
Karabağ'da Ermenistan'ın işgalci pozisyonunda olduğu doğru mu?

Ekstra iki soru soracağım;

İlk olarak Ermeniler soykırıma nasıl bakıyor? Var olarak mı yok olarak mı? Ve objektif olarak mı bakıyorlar yoksa milliyetçi dürtülerle mi?
Çünkü eğer objektif olarak bir belge olsa zaten Türkiye bunu kabul etmek zorunda kalmaz mı?

İkincisi mantıki bir yorumda bulunursak Osmanlı eğer böyle bir şeyi yaptıysa neden Avrupa kıtasında yapmadı? Orada da sonuç itibariyle hristiyan devletler var. Buna bağlı olarak Ermeni meselesinden başka böyle bir durumla karşı karşıya kalmış mı Türkiye? Yani şurada şu yapıldı diye hiç duymadım.

Dediğim gibi polemik yaratmak istemiyorum. Bu konuda cahilim ve yardımlarınızı bekliyorum.

 
Tamami dogru. Ek olarak genira pasayeva diye aratirsan hicbir bok arastirmadan "ermeni soykirimi oldu" diyen eksicilerin gorusleri yerine daha dogru seyler ogrenirsin. Burada humanizm adina salakca gorusler siralanir birazdan


  • Nohut Bey  (29.06.14 19:17:35) 
evet 40 bin civarı ermeni kaçak olduğu söyleniyor. ntv'de bir programda görmüştüm ben de.


  • mattiadestro  (29.06.14 19:23:34) 
Dogru, ayni aciklama yusuf hallacoglundan da gelmisti.
Tayyibin dedigi donemde turk tarih kurumunun baskaniydi

tayyipcim bu konuda sapina kadar hakli, fekat gec kaldik hocam.
Ati alan uskudari gecti.
lobicilik faaliyetleri ile avrupa amerika baya bizi soykirimci olarak dusunuyor ( dusunmekle kalmayanlar da var)
Karabag olaylari: srebrenitsa gibi ruanda gibi ayan beyan ortada.
  • cecilia  (29.06.14 19:33:24) 
Tayyip'in söylediklerinde katılmadığım noktalar var:

1. 1915'de Türkiye Cumhuriyeti ortada yoktu. Halbuki Tayyip Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı.
2. dergiler.ankara.edu.tr

Söylediklerinde bu ikinci madde eksik. Ama o konuyu gündeme getiren gene Tayyip olmuştu yanlış hatırlamıyosam. Hiçbirimiz doğru dürüst bişey bilmiyoduk o konuda.

Kaçak Ermeni çalışanların sayısını bi ara 70 bin olarak okumuştum. Türkiye barış ülkesi olduğu için değil, insanların karnı aç olduğu için geliyorlar. Orada biraz siyaset yapmış.

Bir de bir röportaj hatırlıyorum. Bir Ermeniyle yapılmış bir röportajdı. Türk vatandaşı değildi ama o kişi. Başka bir ülkedeydi. ''Şu dünya üzerindeki Ermeniler arasında, 'Ermeni soykırımı olmamıştır' diyecek tek bir Ermeni bile bulamazsınız'' gibi bir cümleydi.

Bir de bildiğim bişeyi söyleyeyim. ABD'de en az 1 eyaletteki ilköğretim okullarında, derste, Ermeni soykırımı diye belgesel film izlettiriliyor çocuklara.
  • compadrito  (29.06.14 19:45:59 ~ 19:52:40) 
@comp..., tarih mirasina biz baska bi ulkeyiz diyemezsin.
Elbetteki tayyip benim ulkem soylemini kullanacak ( yarayisli biseye kullaniyor ilk kez)

davalanin auuuu videosu geldi aklima siyaset yapmis beyanatinla :)
Pardon sas :)) Hasan Şaş (Auuv - İsyan - Hagi)): youtu.be
##

Tayyip savunuyorum tarihe not dusun
  • cecilia  (29.06.14 19:54:15 ~ 19:56:59) 
objektif olarak bakıyorlar(hepsi değil tabii) ve dünya akademik camiasının tamamı gibi ermeni soykırımı olduğunu söylüyorlar. Resmi tarih anlatımının dışına çıkamamış ve bu şekilde "düşünce" yaratmış bazı türkiye vatandaşları konuyu saptırıyor. Literatürde bulunan ve açık bir epistemolojik hatada bulunmayan birçok kitapta kaynak bulabilirsin ancak boş boş konuşacakları önceden engellemek için "talat paşa'nın evrak-i metrukesi"ni öneriyorum ilk olarak. Bunu düşünerek ve inceleyerek okuyan her kişi, osmanlı kaynaklarını kontrol etmenin bir işe yaramayacağını görür. Çünkü dahiliye nazırlığı vasıtasıyla kayda geçen emirler ve talat paşa'nın bizzat göderdiği kayda geçmeyen emirler farklı.

Bunun dışında, sscb'nin çöküşünün ardından kaçak işçi olarak türkiye'ye gelmiş 40 bin civarı ermeni mevcut.

Karabağ'da Ermenistan'ın işgalci olduğu da doğru.
  • protector  (29.06.14 20:02:37 ~ 20:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.