[]

Schengen hakkında...

Merhaba,

Geçenlerde vfs aracılığıyla başvuru yaptım. Yine geçen gün sorduğumda bu belgelerle kesin alırsın cevapları falan gelmişti. Şimdi başka bir sorum var;

mülakata çağrılma olasılığım nedir? bir de ilk kez başvurmuş olmak etkiliyor mu bu mülakat olasılığını? çekindiğimden falan değil de meraktan soruyorum. ayrıca kendileri mi çağırıyor yoksa takip numarasıyla bakıp duruma göre arayıp neden beklediğini sorunca kendimiz mi öğreniyoruz mülakata beklendiğimizi? bir de daha önce schengen başvurusunda parmak izi verdiniz mi diye bir madde görmüştüm sanki. sırf parmak izi için bile olsa çağırırlar mı konsolosluğa/büyükelçiliğe?

teşekkürler...

 
1- İlk basvurunda mulakata cagirilma olasiligin biraz daha yukse.k tabi
2- Ben ilk basvurumda cagirilmamistim ama bir yil sonra ikinci basvurumda cagirildim boyle seyler de var.
3- Sana haber verirler mulakat isteniyor diye. Ama cok uzarsa yani bir haftayi gecerse arayip sor yinede. Benim basima geldi, italya mmulakata cagirmis ama araci kurumun haberi yok o yuzden vizem yetismedi. Tabi bu binde bir ihtimal ama oldu.
4- Ben parmak izi vermemistim ilk basvurumda, ikinci basvurumda mulakata cagirildim onda da vermedim.

5- Mulakattan fazla cekinme anormal bir durumun yoksa. Tanidigin var mi o ulkede diye sorarlarasa kesinlikle yok de. (Turist vizesine basvurdugunu varsayiyorum)

Edit: Yakin zamanda duyuru acmistim mulakata cagirdilar diye:)
  • delifaruk  (29.06.14 18:09:30 ~ 18:12:59) 
hangi ülkeye başvurdunuz?


  • sanal uyku  (29.06.14 18:29:13) 
@sanal uyku

Hollanda
  • kisa bisey olsun istemistim  (29.06.14 20:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.