[]

sim kart alırken kimlik fotokopisi istenmesi durumu yasal mı?

Simdi bu hat alirken kimlik fotokopisi istiyorlar. Kimlikte onlari ilgilendirmeyen bilgiler de var. Bu fotokopiyi vermeden hat alamiyor muyuz? Her yerde kimlik fotokopisi istenmesi beni gicik ediyor. Neden guveneyim ki?




 
Operator neden sana ghvenip hat versin ki?


  • fever  (29.06.14 14:06:47) 
sim kart alırken şart... ona bakarsanız bizden başka hiçkimseyi ilgilendirmiyor üstündeki tüm bilgiler ama çoğu şeyde istiyorlar kimliği.

kimlik fotokopilerinizin üzerine kullanılma amacını yazın. (sim kart aboneliği için vs) baya böyle üstüne ama beyaz yere değil.
  • supergirl  (29.06.14 14:09:51) 
Operator kimligime bakmasin demiyorum ki baksin sozlesmeye gerekli bilgileri kaydetsin ama kimlik fotokopimi almasin! Problem cikaracagim da ondan soruyorum :)


  • scorpion37  (29.06.14 14:26:47) 
@fever o ne saçma mantık aq. hayır öyle bir söylüyorsun ki sanki şu ana kadar turkcell güvenmediği insanlara hat satmamış gibi :D


  • baldur  (29.06.14 14:29:27 ~ 14:29:34) 
zorundasın. ve korkmayın bir şey olmaz, aksine daha güvenli oluyor o şekilde.

eğer kimlik fotokopisi vermek istemiyorsanız da, daha önce başkaları adına açılmış hatlar var, onlardan alabilirsiniz ancak hırlısı var hırsızı var söylemedi demeyin.
  • klassno  (29.06.14 14:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.