[]

Onur Yürüyüşü / Kuzen / Doğru mu yapıyorum?

İyi geceler,

bir süre önce 16 yaşındaki kuzenim kendisini onur yürüyüşüne götürmemi istedi fakat programım olduğu için gidemeyeceğimi söyledim fakat bugün programım iptal oldu ve ben yürüyüşe katılmayı düşünüyorum, kendisi öğrendi tabii bu durumu ve ben daha bir şey demeden çok mutlu oldu geleceği için..

Ben de annesine söylemesini bir şey olursa mesuliyet kabul etmeyeceğimi söyledim "anneme söylemeyelim, dır dır eder" dedi ve gerçekten eder.. Bu kız 16 yaşında ve biraz asi ruhlu, tabii ki annesinin gözünde hala ufacık, bu yüzden durum ortaya çıktığında muhatap alınacak kişi ben olacağım..
Daha önce gazdanadam festivaline giderken götürmüştüm, başka bir kuzenim facebookta birkaç bildirim görüp hemen halamı aramış "normal festival değil o, geziyle ilgili" vs. demiş, halam da eve gelince kızmıştı bana öyle bir şeyse neden götürüyorsun onu diye ben de "sana gazdanadam dedim anlamışsındır diye düşündüm, sen tamam dedin götürdüm, gizli mi yaptım" diyerek sıyrıldım işin içinden..
Halam tam bir cadıdır, genel olarak ailem bu konularda sıkıntılı..

Yarın önce başka bir yerde işim olduğu için oraya gidip oradan taksime geçeceğim kuzenimle birlikte çıkacağız tabii evden, ben de evdekilere bu sebeple söylemiyorum, benimkiler ses etmez de yanımda kuzenim var diye laf edebilirler (küçük vs.)

İçime dert olan konu şu: annesinin haberi yok, ben bu kıza yandaş olmakla doğru mu yapıyorum acaba? Bir yandan bu tür aktivitelere katılmasını istiyorum bir yandan da tedirginim..
Tedirginliğimin sebebi öğrenilmesi laf edilmesi değil, annesinin haberi yokken ona bu şekilde davranmam..

 
Bence gonlun rahat olsun. Yani kizi ne bileyim acayip bir yere goturmuyorsun ki. Festival bunlar alti ustu.


  • burasi ne garip bir yer  (29.06.14 00:26:01) 
Ben böyle ikilemlerde kaldığımda "En fazla ne olabilir ki" deyip devam ediyorum. Neticede büyük sorunlar da çıkabiliyor ama en azından içimde kalmıyor. Tavsiye ediyorum.


  • angelus  (29.06.14 00:28:54) 
sorarlarsa en azından yanında sizin olduğunuzu, sıkıntılı bir durumda yanında olduğunuzu söyleyin.
siz olmasaydınız tek başına da gidebilirdi.

  • yalnux  (29.06.14 00:31:51) 
bir şey çıkmaz orada. gönül rahatlığıyla götürün.


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (29.06.14 00:31:52) 
Annesinden "Taksim'e gitmek ve sinema/gezme vs yapmak için" izin alın. Sonra sorarlarsa, yolda gördük, yürüdük filan dersiniz en kötü.


  • pandispanya  (29.06.14 00:35:37) 
yav alın götürün nolcak sanki senelerce hapis mi yatıcaksınız:)


  • justinho26  (29.06.14 02:38:48) 
"bir şey olursa sorumluluk almam" diye bakıyorsanız götürmeyin. Bir şey olacağından değil de...


  • sopiro  (29.06.14 10:17:01) 
Biraz olsun içim rahat etti sağolun..

pandispanya; bu çok iyi fikir hazır kitabını okuduğu ve gitmek istediği film de vizyondayken konuya hakim olmasının etkisiyle bunu kullanabiliriz, hafta içi annesi işteyken de gidiveririz sinemaya, teşekkürler..

sinsasaj; zaten bu kadar dert etmemdeki sebep bu, biri benim çocuğumu benden habersiz bakkala gönderse kızarım..

Sskywalkeremre; size söyleyecek bir şey bulamıyorum zaten bu kadar kin, nefret nedir anlamak mümkün değil..

sopiro; hayır, öyle düşünmüyorum annesinden izin alması için öyle söylemiştim ama yanaşmadı ona pek, ben de bir şey olacağını sanmıyorum ama ne olursa olsun yaşı benden küçük ve o sorumluluk her şekilde benim üzerimde olacak, çekindiğim olay bu değil..
  • mutekebbir  (29.06.14 10:21:27 ~ 10:28:32) 
Yürüyüş 5'te aslında film varsa gerçekten 3 seansına gidebilirsiniz :) annesine varışta 'film 4'te varmış' dersiniz, olur biter :) çocuğa da sadece anarşiklik değil, çifte eğlence olsun :p :)


  • pandispanya  (29.06.14 10:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.