[]

İzotonik NaCl, normal NaCl farkı?

Serum var evde. İzotonik yazıyor, normalden ne farkı var?

İzotonik ne diye baktım, tanımından yola çıkarak bi anlam veremedim.


 
çözelti yüzdesi kanla aynı oranda olduğu için o isim veriliyor.


  • trinitrotoluen  (28.06.14 23:18:22) 
Bunun amacı nedir tam olarak?


  • cemlemikonusuyorsun  (28.06.14 23:19:00) 
hücre geçişlerinde problem olmaması, rahatça nufus edebilmesi.


  • yatagants  (28.06.14 23:20:11) 
izotonik çözelti dışında bir sıvıyı kana verirsen kanın ozmotik basıncı değişir ve hücreler arası madde geçişinde problem olur. o yüzden izotonik çözelti kullanılmalıdır diye tahmin ediyorum. tıp okuyan arkadaşlar varsa daha iyi cevaplarlar sanırım.


  • trinitrotoluen  (28.06.14 23:22:30) 
İzotonik nacl, serum fizyolojik ya da izotonik su denilen zımbırtı. Yüzde 0.9 sodyum klorür içeriyor. 1 litre suyu kaynatıp soğutup 1 tatlı kaşığı gibi bi tuz koyarak da bu zımbırtı elde edilebilir. Ama hassas bi uygulama içinse hazırı daha iyi tabii bir de doktora danışmak*.
İzotonik olup olmaması içinde çözünen maddenin konsantrasyonuna bağlı yani. Misal 1 litreye 5 kaşık koyarsan kanınkiyle tutmuyor, izotonik de olmuyor.

  • oranjlaturanj  (28.06.14 23:30:37 ~ 23:34:39) 
direk damara veriyorsun ya serumu, vücudun kompanse etme şansı olmuyor. izotonikten düşük tuz içerirse tansiyonu düşer, fazla olursa tansıyonu yükselir hastanın.


  • inthechaos  (28.06.14 23:38:17) 
100 ml'sinde 0.9 g NaCl içerir izotonik olan.


  • leenathrw  (29.06.14 00:29:29) 
inthechaos

bu söylediğiniz doğru değil.
  • compadrito  (29.06.14 00:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.