[]

Fotoğraf çekerken

Fotoğraf çekerken insanlar neden vizörden bakma ihtiyacı hisseder? Benim bildiğim tek avantajı LCD ekran kapatıldığı için daha az şarj gidiyor vizmrden bakınca. Ama 15-20 dakikadan (toplam pil süresinin %10'u falan) fazla fark etmiyor diye biliyorum.

Bende de yarı profesyonel bir makine var, genelde LCD açıktır ve ekrandan bakarım fotoğraf çekerken. Vizörün hemen yanında sensör var ben gözümü yaklaştırınca LCD ekran kapanıyor.

Bazı insanlar sanki "ben profesyonelim" imajı vermek için makinenin vizöründen bakıyormuş gibi hissediyorum. Ama önemli bir nedeni varsa bilmek isterim.

Not: Benim makinede optik vizör yok, dijital vizör var. Yani LCD ekrandaki görüntü neyse bire bir aynısı var vizörde de.

 
Lcd ekrandan bakar ken hem fotografi iyi goremiyorum, hem de daha cok titretiyorum makineyi.


  • delifaruk  (28.06.14 22:51:21) 
lcd güneşte parlıyor, ve daha yavaş netliyor.


  • darkcherry  (28.06.14 22:54:05) 
optik bir alandan fotoğrafı görmekle dijital bir ekran aracılığıyla fotoğrafı görmek çok farklıdır... vizör tam olarak lens açısını vermese de, vizörden çektiğim şeyi görmek beni çektiğim şeye yaklaştırıyor. lcd ekrandan bakmak benim için yabancılaşma yaşatıyor. hem de teknik olarak optik vizör görüntüyü hemen her zaman veriyor, güneşte vs parlama olmuyor.

ayrıca, lcd ekran renk açısından aldatabiliyor. lcd'deki neyse ekrandaki aynen olmuyor... ayrıca vizörden bakmak benim için eski bir alışkanlık.
  • helios  (28.06.14 22:57:01 ~ 22:57:35) 
alışkanlığa bağlı olabilir ama dslr'lar için somut bir farkı var: odak hızı.

Eğer otomatik odak kullanıyorsan vizördeyken şak diye odaklıyor, live view modundayken çok daha uzun sürüyor odak ileri-geri gidip doğru konumu buluyor. Açıklaması tam neydi hatırlamıyorum ama optik vizör olduğu için vizördeyken tüm işlemci odaklamaya ayrılıyor, diğerinde ekranla da uğraşıyor daha çok veri oluyor gibi bir şeydi.
  • rodriguez2  (28.06.14 23:01:17) 
vizör birebir görüntü verir ve gecikme olmaz.

tripod ile sabit bir obje çekeceksem lcd ekrandan bakarım ancak bunun dışındaki kullanımların hepsinde optik vizör tercihimdir.
  • orpheus  (28.06.14 23:32:37) 
1. vizorden bakarak cekmek daha stabil. 3 noktadan makineye temas etmis oluyorsunuz.
2. gunesli havada ekrani gormek zor olabiliyor.

elektronik vizorlu bir makinede temel sebepler bunlar
optik vizor vs. LV dersen baska nedenler de var tabi.
  • chavezding  (28.06.14 23:48:13 ~ 23:48:37) 
Cevaplar için sağolun. Benim makine de optik vizör olsaydı keşke. Öyle olmayınca anlayamamışım vizörün kıymetini.


  • aguilas negras  (29.06.14 02:31:06) 
vizorden bakarken gunes isigindan etkilenmedigin icin daha iyi isler cikartabilirsin.


  • pietro  (29.06.14 02:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.