[]

reklam kalitesi ürüne olan bakış açınızı etkiliyor mu? önemsiyor musunuz?

reklamları önemsiyor musunuz? kaliteli bir reklamı olan ürünü tercih edip, basit ve dandik reklamı olan ürünlerden uzaklaşma eğiliminiz var mı mesela? yoksa hiç dikkat etmez misiniz?

bende hastalık seviyesinde bu. garanti'nin şu hayvanlı iğrenç reklamını görünce kanal değiştiriyorum. aynı şekilde uludağ frutti extra'yı severim ama saçma reklamları yüzünden artık almıyorum.

reklamcı ya da bi' şeyci değilim, olsam olsam deliyimdir ama reklamların, ürünün kalitesini yansıtması ve emek harcanarak yapılması gerektiğine inanıyorum. koskoca bankanın saçmasapan hayvanlı animasyonlu bir reklam yapmasını aklım almıyor mesela benim.

üçüncü bir banka hesabı açacaktım, sırf reklamı yüzünden vakıfbank'a yönelebilirim. adamlar özene bezene hazırlamış çünkü. tanıtımına, reklamına bu kadar önem veren bir firmanın kaliteli olacağını düşünüyorum ilk etapta.

siz de dikkat ediyor musunuz böyle şeylere yoksa bir deli ben miyim? tercihim tabii ki sadece reklama göre şekillenmiyor, onu eklemem lazım. ama reklam kötüyse direkt siliyorum.

 
kaliteli bir reklam, firmanın pazarlama işine iyi yatırım yaptığına işaret eder. bu da sattığı ürünün iyi olduğuna, ürününe güvendiğine dair parametrelerden biridir. bunun gibi başka parametreler de var tabii. fakat önemli bir parametre de reklamdır benim gözümde.


  • deckard  (28.06.14 20:13:42) 
açıkçası kendimde reklamını beğendiğim için bir ürüne eğilim fark etmedim. fark etmemiş olmam yapmadığım anlamına da gelmez tabi ki.

iyi reklamın bende firmaya karşı pozitif bir intiba bıraktığı kesin ve net. dediğim gibi ürüne değil firmaya..

iyi bir reklam başlıca ayrılan bütçe ile de alakalı evet, adamın kaynağı yoksa ne yapsın ama para döküldüğü belli olan kötü bir reklama denk geldiğimde firma çalışanına dolaysıyla da firmaya "dangalak" gözüyle bakabiliyorum. yapan reklam ajansı da bu durumda "para için herşeyi yaparım" çizgisine oturuyor gözümde.

reklamları yakından takip eden biri değilim, zamanına azıcık haşır neşirdim. dediğim gibi iyi bir reklam ortaya koymuş reklam ajansı ve bunun yapılmasına kaynak fikir vs sağlamış firma artı puan alıyor. altını çizerek söylüyorum ürün değil firma + puan alıyor.
iyi bir ürün kendini satabilmeli zaten, firma ürünün reklamını yaparken öne çıkan bence firmanın kendi adını hatırlatması.

bazı kötü reklamlar ise bence bilinçli yapılıyor sırf bu sebepten dolayı. firmanın isminin iyi veya kötü ortada dolaşması ve adına aşinalık kazanıp bilinçaltına işlemesi olay..
  • nwnd  (28.06.14 20:17:24 ~ 20:18:59) 
hayir

hic bir reklam beni kosa kosa o urunu almaya yonlendiremedi henuz.
ha cok guzel ve begendigim reklamlar oluyor ama sadece begenmekle kaliyorum

mesela cocacolanin son zaman reklamlarini hep begeniyorum ama son 4-5 senedir gidip kola almisligim yoktur
  • exlibris  (28.06.14 20:18:33 ~ 20:20:02) 
Reklamını beğendiğim ürünü kesinlikle satın alır ve kullanırım diye bir şey söyleyemem.
Ama reklamından nefret ettiysem ürün şahane bile olsa satın almam. Bu net.
Bu hafta içinde odamın rengini değişicem en uygun ve en kalitelisi olsa bile Permolit Boya'yı tercih etmem mesela. Örnekler maalesef ki çoğaltılabilir. Reklamcıların harcadıkları paralara acıyorum hele de abuk subuk yüzleri zengin etmelerine ayar oluyorum.
Pozitif olarak sarelle'nin reklam dizisini sevdim, zaten ürünlerini de kullanıp beğendim. Ama üründen memnun kalmasam reklam hatrına tabii ki almam.
Reklam beni bilgilendirsin açık bir şekilde yeter, zaten beceremiyorlar saçma atraksiyonlara gerek yok onçin.
  • oranjlaturanj  (28.06.14 20:27:06) 
Reklam bir bütçe işi olduğu için aynı zamanda, reklamın kalitesi ürüne olan bakış açımı baya değiştiriyor. Çünkü iyi reklam üzerinde iyi çalışılmış bir ürün olduğu izlenimi uyandırıyor bende.


  • Solem  (28.06.14 20:29:20) 
Atni sekilde sinir bozucu reklamlar o markaya bakisimi degistiriyor.
Iyi bir reklam icin o urunu satin almam ama gicik bir reklam icin urunu satin almaktan vazgecebilirim. Zaten gicik oldugum seyler, gicik olmadigim seylerden cok daha fazla o yuzden boyleyim:)

  • delifaruk  (28.06.14 20:37:44) 
çok barizlerde fark oluyor.
çok kötüyse reklam ister istemez uzaklaşasım geliyor, ambalaj renkleri de bir nevi böyle aslında.
reklam çok iyiyse, vay be dediysem o ürün normalden bir üst seviyeye çıkar ister istemez bende.

ama dediğim gibi çok bariz olanlar dikkatimi çeker, etkiler. genelde ortalama çoğunlukta olduğu için etkilenme durumum da çok değil.
  • uzunuzunilgi  (28.06.14 20:40:14) 
biscolata'yı hepimiz carlos'tan sonra almadık mı itiraf edin :))

ilk biscolata reklamı berbat bişeydi, haka yapan kadınlar vardı. sonra biscolata erkekleri geldi ve fenomen oluştu. biscolata gerçekten başarılı bir marka, hem tat olarak hem de reklam olarak :)

onun dışında reklamını beğenmediysem hayatta almam ben de. seneler önce defacto'nun reklamı vardı amerikanın jeani varsa bizim şalvarımız var tarzında. kaç sene geçti hala daha etkisinden kurtulamadım. benzer marka değeri lc waikiki'yeyse negatif yaklaşmıyorum. hep reklam bunlar
  • la noix  (28.06.14 20:49:05) 
Biscolata reklamı :P Reklam iyiyse, özenilmişse benzer ürünler arasından onu tercih ederim. Coca cola reklamları da güzel ama zararlı olduğu için asla almam. Kötü reklam beni negatif etkilemiyor. İyi reklamlardaysa durup bir düşünüyorum. Bir tek daha çocuktum kışla oxy-action için bakkala koşmustum lekeleri cikartiyormus diyerek, onun dışında koştuğum olmadı :D


  • Lim5  (28.06.14 21:24:00) 
eskiden öyleydi artık değil. önceden bilindik marka kullanmak istiyor adam ama artık internette ürünün sahibine, kullanıcı yorumlarına, müşteri hizmetlerinin ilgisine bakmak daha mantıklı.


  • seksen9  (28.06.14 21:54:11) 
Reklami iyi olan aklimda guzel bir yer eder. bu aralar begendigim hicbir reklam yok. neredeyse cogu "varosluk, koyluluk" esprisi userine kurulu. Ya da abarti oyunculuklar vs= nurhayat vs.

bir markanin hedef kitlesi orta kesim ise ve temizlik urunu satiyorsa ev hanimi biri efendice sikayetlerini anlattiginda seviyorum reklami.. ya da koylu kesimse hedef kitle koylu amca ve teyzeler normalse seviyorum. ama abartili koylu taklitlerinden tiksiniyorum. agizli konusma taklidi vs.

komikli reklamlar hep tasrali ve koylu "taklidi" uzerine. sevmiyorum.
  • sharon and hope  (29.06.14 10:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.