[]

blog fikrim hakkında - fikir lazım :(

arkadaşlar merhaba.
Ben yaklaşık 6 yıldır falan bu blog işlerinin içindeyim. Çok orijinal güzel bloglarım oldu fakat elimde olmayan nedenlerden dolayı kapatmak zorunda kaldım. şimdi bir kişisel blogum var ona arada bir şeyler karalıyorum ama böyle gerçekten mesai harcayıp, uğraşıp adam gibi özel bir konu hakkında blog açmak istiyorum.

Erkeğim ben. aklımda da kadınlar için bir blog açmak var. İşte güzellik, moda falan. Birkaç ingilizce blog buldum ve planım bu bloglardan çeviri yaparak kendiminkinde yayınlamak. Bu işe girişmeli miyim sizce? Aklımda güzel bi isim de var blog için.

1- sizce bunu devam ettirebilir miyim. Öğrenci halimle bu işe para ve emek harcasam mı? yıl içinde okul olduğu zamanlar boş vaktim çok oluyor o vakitleri de değerlendiririm diyorum. Bakarsınız bir gün kadınlarkulübü gibi büyük bir şeyler çıkar ortaya.

2- içerik konusunda çok sıkıntı yaşar mıyım? bana önerebileceğiniz çevirip yayınlamalık bildiğiniz ingilizce bloglar var mı?

3- bu iş bana göre değil mi? yani çevir çevir nereye kadar falan diyo musunuz? bir erkek olarak benim harcım değil mi moda yazıları falan?

 
istediğimiz sorudan başlayabiliyor muyuz?

3- erkek olarak senin gayet tabii harcın, eğer ilgin varsa. çevir çevir nereye kadar diyorum ama. arkadaşım blogculuk değil bu bahsettiğin, tüccarlık. resmen içerik ithal etme durumu. blog işine giriyorsan (benim nazarımda) altın kural İÇERİK ÜRETMEKtir. kendi içeriğini üretmediğin sürece o blog blog olmaktan çıkar, bir çeviri sayfası haline gelir. ayrıca ortaya çıkan iş de samimi olmaz.

2- moda ile alakan yoksa çok sıkıntı yaşarsın, çünkü çok fazla içerik söz konusu. bunları belirli bir sisteme göre filtreleyip kendine uygun olanı, blogunun genel duruşuna uyanı alman için moda ile haşır neşir olman, en azından "moda istanbul'un bir semtidir." modunda olmaman lazım.

1- bunu devam ettirme bence ama boş vakitleri bu tarz bir işle değerlendirebilirsin. bu değil, çevirme blog değil.

çok yüklendim ama gıcığım bu çeviri yazılardan blog yapma fikirlerine, kusura bakmayasın.
  • knight of cydonia  (28.06.14 18:24:18) 
bu blog işleri bir sektör biliyorsun. bir çok moda blogu sahibi de erkektir ve bunu para için yapıyorlar dolayısıyla.

1-devam ettirip ettirmemek sana kalmış bi durum. karşılığını alman çok zaman alacaktır, sabrım var diyorsan başla. çok para harcayacak bir durum yok. senelik hosting ve domain masrafın olur. ufak bir şeyle başla büyütürsün sonra hala istekliysen.

2-içerik konusunda sıkıntı yaşarsın tabi. ama her konu böyledir. yani hobin olmayan, ilgilenmekten zevk almadığın bir konuda blog açacaksan her zaman böyledir bu. ama çeviri işi mantıklı. sakın kopya içerik yapma ama, özgün tut.

3-zamanla yanına bir bayan arkadaş bulabilirsin.

ayrıca makale satın alabilirsin. r10.net gibi sitelerden bulabilirsin. konu seçimin güzel ama onu da söyleyeyim. kadınlarla ilgili her şey tutar.
  • anil  (28.06.14 18:24:41 ~ 18:26:14) 
Bos is diyenlere takilma. Severek devam ettireceksen basla gitsin.

Moda konularina hakim misin bilmiyorum ama bildigin bir konu uzerine yazmani tavsiye ederim. Katma deger uretmeye calis, yani ana amacin birilerinin isine yaramak olsun.
  • f_d  (28.06.14 18:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.