[]

güneş kremi ne işe yarıyor?

Hacı şimdi güneş kremi bizi güneşten koruyorsa biz niye güneşliyoruz. Ve bi soru daha güneş kreminin bronzlaştırıcı etkisi var mı?




 
UVB ve UVA ışınlarını faktorune göre bir oranda engelliyor. UVB melanin üretimini arttırıyor. Bu durumda güneş kremi bronzlasmayi engeller diyebiliriz.


  • Lim5  (28.06.14 17:12:53) 
İki ucu b.klu değnek bu. Bir yandna güneşten D vitamini almak gerekiyor, bir yandan da o ışınların zararlı etkilerinden korunmak gerekiyor. Cilt ve ben kanserinin en büyük tetikleyicisi de fazla güneşte kalmak. Bir yandan da yeterince D vitamini sentezleyebilmek için de belli bir güneş ışığı almak gerekiyor, bir yandan gölgede bile krem sürmek gerekiyor. Açık tenliler zaten kabak gibi büyük bir risk altında oluyorlar, onların sağlam korunması gerekiyor. Gerçi en son bir doktor da "Sakın 50+ kullanma. 30 spf kremde bir kaşık kimyasal varsa, onu 50'ye çıkarmak için bir bardak kimyasal kullanılıyor" dedi ama aslı astarını bulabilmiş değilim. Sonuç olarak 40 katır veya 40 satır.

Güneşleniyoruz, çünkü bronzluk moda. Bundan 100 yıl önce bronz olana "Iyy, pis fakir" diyorlarmış ve beyazlık moda imiş. O yüzden de şemsiye ve eldiven ile dolanıyorlarmış.

Güneş kremi bronzlaştırmaya engeldir. Güneş yağı (az faktörlü olanlar, 8 falan) onlar da yardımcı olabilir bir miktar.
  • aychovsky  (28.06.14 17:16:57 ~ 17:19:09) 
bildiğim kadarıyla, güneşten d vitamini almak için özellikle güneşlenmek gerekmiyor. arada bir kıyafetle de olsa açık havaya çıkmak yeterli.

güneşlenilmesinin sebebi adetten olması ve bir de hoşa giden bir aktivite olması tahminimce. güneş vuruyor böyle yakıyor falan, sonra yanmışken suya atlanılıp ferahlanılıyor vesaire...
  • nereye bu gidis  (28.06.14 17:22:21) 
patates cig mi güzel kızartılınca mı?buda o hesap..
kizarmanı birazdaha yavas gerceklestirmeye yarıyor sadece.

  • jamswety  (28.06.14 18:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.