[]

Ege Üni İngiliz Dili Edebiyatı vs Ankara Üni İDE

Puanım 444, sıralama 3392.

Ege mi tercih etmeliyim Ankara Üni mi? Ege'nin kadrosunun çok iyi olmadığını duydum. Ne yapmalı?


 
bence şehir olarak seç. diğer türlüsü çok bir şey farketmeyecek zaten.


  • el portero  (28.06.14 04:17:50) 
üniversiteye girdikten sonra dersleri kolayca geçip bitirmek önem kazanıyor. o yüzden geçme notu falan hangisinde düşükse onu seç. öğrenci memnuniyetini araştır. bildiğim kadarıyla ankara üniv.de geçme notu 70. egede ise 60


  • empedokles  (28.06.14 04:22:45 ~ 04:22:52) 
Sadece şehir düşünüp üniversite seçmek diye bi kafa yok... Ankara çok daha iyi eğitim olarak.


  • helios  (28.06.14 04:25:18) 
Filoloji okuyup ne yapacaksın yahu?


  • fengari  (28.06.14 04:47:39) 
@fengari
Hem TS-TM'de pek iyi değilim (gerçi TS 19 bin) hem de Edebiyat ilgi alanım. Yani pek seçeneğim kalmıyor. Tercümanlıklara yetmiyor malesef.

  • illuminatinin basindaki adam  (28.06.14 04:53:06) 
ayrıca dtcf gibi bir bok çukurunun içinde ne kadar iyi eğitim alabilirsin, onu da göz önünde bulundur. ege(edb fakültesi) içindeki pkklı populasyonuna rağmen kısmen daha rahattır, kavgası dövüşü, satırı sopası pek olmaz. ayrıca bornova öğrenci için biçilmiş kaftandır, sosyal açıdan çok daha rahat olursun. erasmus falan da düşünüyorsan, bu iş için en iyisi ege'dir. son olarak da izmir diyip susuyorum.

şehir mevzusunu biraz açma ihtiyacı hissettim, kolay gelsin.
  • el portero  (28.06.14 05:02:37) 
Ben üniv sınavına gireli 100 yıl oldu, o yüzden hangi alandan ne yazılır hatırlamıyorum. Diğer şeçeneklerin nedir?


  • fengari  (28.06.14 05:04:31) 
@fengari
TS'den tarih ve edebiyat yazabilirim, çoğuna girerim rahat. Fakat tarih çok ezber gerektiriyor ve ben pek başarılı değilim ezberde.

  • illuminatinin basindaki adam  (28.06.14 05:11:40) 
@el portero

Sözlük'te Ege İDE başlığına baktım da eğitimden yakınılmış. DTCF'de eğitim daha iyi Ege'de ortam galiba. Ank.'da Latince de seçilebiliyormuş üçüncü dönem, Ege'de de Sci-Fi ve Fantastik ed. varmış.

Çok kararsız kaldım.
  • illuminatinin basindaki adam  (28.06.14 05:14:17) 
ege Ake mezunu olarak, ege ide'den çok arkadaşım var. iyi kötü ortamı da biliyorum.

abartıldığı kadar kötü değil eğitimi,bu tür bölümler hayata bakışını değiştirir,genel kültür katar her şeyden önce.

kampüs olayına değinilmiş sonuna kadar katılıyorum.

ide'nin acayip bir erasmus ağı'da var,isteyip de gidemeyen olmuyordu öyle söyliyim. bizim bölümün okul anlaşmaları idenin yarısı gibi bir şeydi her sene 15-20 kişiden 2-3 kişi gidemiyordu erasmusa-onlar da mülakatta ağlayıp tribe girenler falan- düşün artık ide kaç kişi gönderiyor.

ayrıca şehir olayı da önemsiz bir faktör değil, izmir vs ankara da yap.
  • rudeboy  (28.06.14 12:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.